PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=786525}
7,8 139 tys. ocen
7,8 10 1 139172
7,3 58 krytyków
Ślepnąc od świateł
powrót do forum serialu Ślepnąc od świateł

Dość udany serial, nieco wzorowany na Ray Donovan. Pierwszy raz Jan Frycz zagrał coś innego niż Jana Frycza. Do połowy nawet niezłe kino w polskich klimatach, później poziom spada i nie wiem czy twórcy chcieli szybko skończyć, czy zmienić klimat wprowadzając elementy zagadki kryminalnej, ale finał to jedna wielka kicha. Mam nadzieje, że będzie drugi sezon w którym okaże się że ostatnie 2-3 odcinki tylko się bohaterowi śniły...

ocenił(a) serial na 7
robin2003

Szczerze nie widze za bardzo zwiazku z 'Donovanem', bardziej z 'Drive'. Frycz wzbil sie na wyzyny, wczesniej nie docenialem go. Co do samej koncowki - tragedyja. Od polowy serial zrobil sie meczacy, co chwile nachodzila chec przewijania, a przed ekranem zatrzymywala mnie tylko ciekawosc, jak to wszystko sie skonczy.

ocenił(a) serial na 4
corsa90

Donovan "rozwiązuje" kolejne problemy swoje i innych, stale pogrążając się...aż do tragicznego końca... równia pochyła

ocenił(a) serial na 7
robin2003

No na upartego mozna doszukiwac sie podobienstwa, ale rownie dobrze mozna uzyc porownania do dr House'a, ktory rozwiazuje problemy(zdrowotne) pograzajac sie w nalogu, niszczac samego siebie. Rownia pochyla... Bardziej widze podobienstwa do "Transportera".