Śmierć od pioruna

Death by Lightning
2025
6,9 908  ocen
6,9 10 1 908
Śmierć od pioruna
powrót do forum serialu Śmierć od pioruna

Ciekawa prawdziwa historia opowiedziana w tempie i z wiernością historycznym szczegółom. Plus świetne główne role prezydenta i zamachowca. Kawał solidnego dobrego kina. Warto.

ocenił(a) serial na 7
Balum_balum

Też byłam pozytywnie zaskoczona, naprawdę dobra produkcja.

ocenił(a) serial na 7
Sol89

No i jaka ciekawa nieznana historia.

ocenił(a) serial na 7
Balum_balum

W ogóle to ciekawa jestem jak to wygląda z perspektywy przeciętnego Amerykanina, bo u nas wiadomo, że kojarzymy raczej tylko tych najbardziej znanych ichnich prezydentów.

ocenił(a) serial na 7
Sol89

Miałem okazję pojeździć po zach. części stanów i powiem tak... oni w ogóle mało co kojarzą :-). Jestem przekonany że 99% amerykanów nie tylko o nim nie słyszało, ale nie wie nawet ilu mieli prezydentów etc. O ile u nas jest podział na miasto - wieś, o tyle u nich ta wieś i małe miasteczka oznaczają biedę, domki z dykty, kompletny brak wykształcenia i pojęcia o świecie. I stąd taki koleś jak Trump mógł ich omotać. Stany są bardzo ale to bardzo przereklamowane.

Balum_balum

Nas omotał kibol i sutener, ich miliarder. Nie wiem które społeczeństwo głupsze ;)

ocenił(a) serial na 7
zaitsu112

Nasze. Bo kibol niczego nie udawał. Ani że ukradł mieszkanie, ani że się bil po lasach, ani że robił jako wykidajlo w hotelu itd. A i tak hołota go wybrała.

ocenił(a) serial na 6
Balum_balum

Odezwał się światowiec i inteligencik. Ta hołota to twoi sąsiedzi i pewnie ktoś z rodziny też by się znalazł.

ocenił(a) serial na 7
Praski1979

U nas takich głupich nie ma. Ani w sasiedztwie ani w rodzinie. Same wykształciuchy i lemingi. :)