PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=114052}

Świat gliniarzy

The Shield
2002 - 2008
8,1 6,6 tys. ocen
8,1 10 1 6598
Świat gliniarzy
powrót do forum serialu Świat gliniarzy

8/10

ocenił(a) serial na 6

Serial dobry ale nie zgodzę się iż to najlepszy serial o gliniarzach. Po pierwsze mówi się że ten serial powala realistycznością - śmiech. Fabuła każdego odcinka wygląda mniej więcej tak: jest sprawa, Vic z ekipą trochę pobłądzi, wpadną do sowich informatorów których mają 200 tysięcy, oczywiście przycisną nawet największego twardziela gangstera tak że ten zacznie kablować i po sprawie. Za realistyczność daje 6/10. Chcecie realistycznosci do bólu?
oglądnijcie sobie serial HBO The Wire - najlepszy serial o glinach, nie tylko w mojej opini, ale też jeden z najlepszych seriali ogólnie. The Shield jest czasami wciągające ale zbyt "kolorowe" .Wychodzi na to że Vic jest największym gangsterem w LA boją się go wszyscy i czarni i latynosi - panowie, proszę. Sumując serial dobry ale The Wire o galaktykę lepszy - jemu The Shield nie dorasta do pięt

Godfather99

Wiadomo to tylko serial, bajka! Jak chcesz naprawdę coś realistycznego to idź do policji;]

ocenił(a) serial na 10
Godfather99

Pitbulla 1wszy czy 2gi sezon widziales? On bije wszystko jesli chodzi realnosc i policje. The wire robila holland wiec nie moze to byc dobry serial.
A do the shield zle podchodzisz. To nie serial o policji. To serial o wybitnej jednostce zmagającej sie z systemem, ktory chce kazdego zrownac do przecietnosci.

ocenił(a) serial na 10
MakoR

Ech to prowokacja. Powinienem wczesniej zobaczyc na oceny autora(prison break 10/10 haha :D)

ocenił(a) serial na 6
MakoR

hehehe lubię kiedy "wybitni" znawcy kina jak makor się spierają - po pierwsze 10 dałem dla PB za 1 sezon który wg. mnie na taką ocenę zasługuje. Po drugie "The wire robila holland wiec nie moze to byc dobry serial. " - a) holland jest dobrą reżyserką, a z "The Wire" nakręciła tylko kilka odcinków, nie całość i odcinki te były dobre b) widać że nie oglądałeś serialu to o czym ty tu wogóle do mnie rozmawiasz? po 3 realizm The Shield? 7/10. Jak już wcześniej pisałem to co robią Vic i jego ekipa czasami śmieszy - tak potrafią przycisnąć największego gangstera że ten od razu w 5 minut mówi im wszystko co chcą wiedzieć - żal. Na koniec oglądnij The Wire później się wpowiadaj, i poczytaj sobie trochę na zagraniczych stronach o The Wire który przez The Times został nazwany najlepszym serialem wszechczasów, The Shield w porównaniu z Wire? VW Golf do Mercedesa.