Jest to najlepszy serial jaki do tej pory widziałem.Ciężko bedzie go czymś przebić.
ogladnij: prison break, allo allo, band of brothers, fawlty towers, over there, six feet under, lost... ;)
moze go przebija.. .zalezy od gusta;)
pozdrawiam
do shields może jedynie dorównać The Lost i Battlestar Galactica!!!!!
Może jeszcze Prison Break, ale za mało jeszcze tego oglądałem :P
Shields to dobry serial :D:D
Takiej głupoty to jeszcze nie widziałem.
Najpierw ludzie piszą LOST - jakby to był skrót (Lubię Owijać Się Talonami), a teraz Ty piszesz The Lost. L o l.
Nie wiem, skąd ludziom do głowy takie głupoty przychodzą. No sorry, oglądasz coś przez 3 sezony, a dalej nie wiesz jaki to ma tytuł?!
"The Shield" faktycznie bardzo dobry. Chociaż szczerze, to czasem przez kiepskie napisy kiepsko się połapać o co chodzi.
""The Shield" faktycznie bardzo dobry. Chociaż szczerze, to czasem przez kiepskie napisy kiepsko się połapać o co chodzi."
Poducz się angielskiego nie będziesz musiał oglądać z napisami...
popieram, nie ogladac niczego z napisami bo tylko psuja zrozumienie emocji aktorow i nie oddaja dokladnego przekazu w kazdym dialogu. dla slabo znajacych angilski polecam najpierw ogladanie czegos z angielskimi napisami a pozniej stopniowo zrezygnowanie z napisow.
Troche przesadziles. Produkcje finskie, koreanskie, brazylijskie tez bez napisow ogladasz? ;)
A co do serialow to z shieldem moga sie rownac tylko produkcje HBO. Wróc. Raczej do produkcji HBO może sie tylko Shield równać ;)
Przebić shielda w takich klimatach może "deadwood" i "pitbull"(3 sezonu nie licze).
jak coś to tylko mi się czasami zdarzy jakiś film produkcji eurpejskiej i wtedy jestem zmuszony odpalić napisy :)
Płaczesz, że kiepskie napisy, to sobie ściągnij wersję z polskim lektorem albo idź do sklepu i kup wydanie na DVD.
I nie pisz o głupocie innych, jeśli sam jesteś przedstawicielem tej grupy...
Lost, Prison Break? Śmieszne. Owszem - w swoim gatunku Battlestar Galactica jest porównywalny jakościowo do Shield, ale poprzednie dwa seriale to bełkotliwa i skrajnie naiwna papka dla dzieci. PB miał tylko jeden dobry sezon - pierwszy. Lost-a nie ma co komentować - każdy kolejny sezon okazuje się większą bzdurą ośmieszając zarazem poprzednie.
Och stary "The Sopranos"... To oczywiscie serial bardziej obyczajowy. The Shield też jest świetny ze względu na wartkość akcji ale ja bardziej wole Rodzine Soprano.
Obejrzyj sobie 24 godziny, każdy sezon (oprócz szóstego) kładzie na łopatki konkurencję i nie daje jej wstać. Serial po prostu wgniata w fotel, a piąty sezon jest tak niesamowity, że nie da się tego opisać to trzeba zobaczyć.
THE WIRE - podobna konwencja - jak lubisz the shield to the wire tez ci sie spodoba!!
Polecam seriale:"Sleeper Cell" (dwa sezony),"Brotherhood"(drugi sezon w trakcie),"Damages"(drugi w trakcie),"Black Donnellys".Do wszystkich są napisy na NAPIPROJEKT.A swoją drogą "The Shield" jest jednym z najlepszych seriali jakie widziałem w życiu !!!!!!!
Jak dla mnie serialem wszech czasów jest był i pewnie jeszcze długo będzie "Miasteczko Twin Peaks" później widzę "Carnivale" i dopiero na trzecim miejscu jest "The Shield" wyżej od losta i PB cenie sobie pierwsze dwa sezony "Dextera" bo trzeci jakoś mydlinom zajechał. A i bym zapomniał zupełnie odrębną kategorie ma u mnie "CSI Las Vegas" to mogę na okrągło oglądać :)