świetna karykatura amerykańskiej rodziny sama nie wiem dlaczego lubie ten serial
o czymś innym albo raczej o niczym pomysł jest podobny małżeństwo z dwójką dzieci, osoba pracująca i pasożyt, piękna córka i hmmm nie wiem jak to określić może "dziwny syn
masz bardzo adekwatny nick do woich wypowiedzi.
kiepscy to kultowy serial ktory przejdzie do historii tak jak najlepszy serial na ziemi czyli alkternatywy 4.niestety jest juz robiony na sile i moglby zakoczyc sie kilka lat temu w glorii i chwale.
co do samej tematyki to raczej nieuwaznie ogladalas.
kultowy ?? pełen arogancji to na pewno al nigdy nie nazwałabym go kultowym... dla mnie w tym serialu nie am na prawdę nic ciekawego a już na pewno nic śmiesznego... Facet siedzący cały dzień w domu i żłopiący piwo, kobieta zacharowywująca sie tylko po to żeby utrzymać męża głupiutkiego syna i śliczna aczkolwiek pustą córkę to raczej scena z filmu grozy ... znam ten serial od początku co prawda obejrzałam może 2 odcinki z przymusu ale jednak.... i kiedy słyszałam jak w tym czasie zmieniło sie słownictwo wśród moim znajomych to do dziś mnie krew zalewa... mam wrażenie że ten film wręcz ogłupia ludzi
ktos kiedys powiedzial bardzo madre slowa kiepscy to serial dla kompletnych debili albo bardzo inteligentnych osob ,zadaj sobei pytanie w kotrej jestes grupie.pod fasada tych niuansow latwo mozna dostrzec ironie i zart z pl srodowiska-ot zabawny alkoholik z ciaglymi pomyslami jak tu zarobic aby sie nie narobic-to o czym mysli 90% pl spoleczenistwa-jego syn nierozgarnietny waldek prawa reka,zona ktora charuje jak wol ale w glebi duszy go kocha z ajego nietuzinkowe pomysly,i perypetie z sasiadami-istny majstersztyk w otoczce efektow specjalnych z lumpeksa i niezapomnianego moznego fulla.
ogladalas 2 odcinki ,moze faktycznie zaliczasz sie do pierszej grupy^ ,zalezy tez jakie jezeli te pierwsze w ogole to faktycznie jestes niedalezna umyslowo.co doslownictwa to niestety tak juz bywa ze zbyt duza wolnosc i frywola pokazuje ze juz male dzieci przeklinaja co jest dla mnie szokiem,kiedys to bylo nie do pomyslenia ze laski sie szmacily a dzieciaki mowily wulgaryzmy,porzadny wpierd ol i po klopocie:)
dziwi mnie fakt że nie rozumiesz własnych wypowiedzi..... piszesz że serial jest przeznaczony dla kompletnych debili bądź bardzo inteligentnych osób.... otóż oświecę cię jeżeli nie oglądam tego serialu to z powyższej tezy wynika że nie należę do żadnej z podanych grup... Chętnie poznałabym autora tych słów ale zapewne nie będzie mi to dane... Nie masz prawa kategoryzować ludzi po tym jaki rodzaj sztuki filmowej preferują...
skoro ogladalas 2 odc i z twojej wypowiedzi jasno wynika ze nie przpadasz za tym to musisz nalezec do jednej z gr.
jak mis ie przypomn to ci napisze.nie mam prawa ale tak robie.pozwij mnie.
a ty dalej mylisz pojęcia przeznaczony to nie to samo co sprawdzony... Ja obejrzałam 2 odcinki po to by sprawdzić czy serial pasuje do moich preferencji... Nie znalazłam w nim nic ujmującego więc zrezygnowałam z dalszego śledzenia produkcji... TO SERIAL DLA czyli serial przeznaczony jest a moze prościej skierowany jest itp itd.... Boże jak w XXI wieku można nie posiadać zdolności czytania ze zrozumieniem
faktem jest ze nie trafil ci w gusta bo :
a) ogladalas za malo albo slabe odcinki)
b)jestes debilka
zdecyduj sama,aha i pisanie ze pomysl swk i mwc jest podobny lub co gorsza taki sam jest smieszne.
o zgrozo wasze opinie o antyfanach świadczą właśnie o poziomie inteligencji wielkich zwolennikach kiepskich ... czy do ciebie nic nie dociera.... Dlaczego uważasz że ci którzy nie oglądają tego serialu sa albo debilami albo po prostu trafili na kiepskie odcinki?! dziwnym trafem wśród moich znajomych ten tasiemiec cieszy się popularnością jedynie wśród ludzi którzy ledwo pokończyli zawodówki... nie każdemu tego typu humor musi się podobać ja go nie trawię...
i na tym kończę te dyskusje
Kiepscy, to nieudolna kalka Bundych. Kto tego nie widzi, albo nie chce widzieć, jest przykładowym
przedstawicielem warstwy społecznej i intelektualnej do której miał trafić. Bundy to inna liga.
Małe wtrącenie..To co piszesz jest totalnie chore.Nie chodzi mi tu o fakt czy Kiepscy miały być kopią MWC.Przede wszystkim z Twoich wypowiedzi można wywnioskować że:
1.jest to serial dla osób "niedouczonych" bądź bez większych ambicji(totalnie chory pogląd)
2.totalnie spłaszczasz ten serial.Równie dobrze możnaby powiedzieć że MWC jest serialem o głowie rodziny który jest nieudacznikiem,żonie która jest totalnym leniem,córce dajce i synu którego nie chce żadna kobieta na ziemi.Tak właściwie można opisać każdy serial!!!
3.Co gorsza można wywnioskować że wg Ciebie serial wpłynął na demoralizacje wśród młodzieży.To kolejny argument którym ośmieszasz swoją inteligencje.
I żeby nie było,nie pisze że Kiepscy to serial wybitny,bo Ferdek może pucować buty Alowi;]] Zabrałem głos bo to co pisze Snobka nie nadaje sie ani do czytania ani do czegokolwiek innego..
zgadzams ie ze wszystkim poza 'Ferdek może pucować buty Alowi' to jakies brednie(!) sam stwierdziles ze inny wymiar dwoch innych i rozniacych sie seriali.
Kiepscy to kultowy serial?? Nie pojadę po Kiepskich , chociaż ich nie lubię, ponieważmogę uszaanować argument , że jest to serial dla ludzi albo bardzo głupich albo bardzo mądrych, ALE....
Porównywanie go z najdłużej kręconym sitcomem w historii TV, będącym dla dzisiejszego pokolenia 25-35 latków ikoną popkultury (nazwanie ich produkcją kultową to mało ) jest skandaliczne, śmieszne i co najmniej prowokacyjne.Tylko idiota nazwie kręcony 15 lat serial idiotycznym , więcej gwiazd przewinęło się chyba tylko w przyjaciołach i wszystkie te gwiazdy były pewnie idiotami??
Kurde ludzie zmiłujcie się są święta a mi się rzygać zachciało przxez czytanie takich głuput
po pierwsze mistrzu mwc to nie jest najdluzej krecony sitcom w historii tv ,radzilbym zajrzec do wikipedii tam jest wiele przydatnych informacji.
po drugie ja ich nie porownuje do siebie dla mnie te dwa seriale maja absolutnie inny wymiar i opowiadaja zupelnie inna historie.
'Tylko idiota nazwie kręcony 15 lat serial idiotycznym' musze przyznac ze masz powalajace argumenty...
faktycznie przewinelo sie mnostwo gwiazd co czyni ten serial efektowniejszym i na pewno na poziomie ,
fakt sa swiete wiec radze ci pogadac z rodzina a nie pisac brednie na forum serialu ktory tak lubisz.
wszedlem tu tylko dlatego ze przypomniala mi sie pewna historia o tym serialu. i stwierdzam ze jestes betonem do kwadratu :)
jesli dla ciebie kiepscy niosa tyle samo ladunku tresci i ironii co bundy to zaluj ze nie masz mozgu matole. dziekuje i pozdrawiam snobke.
lepiej idz dziel sie ta historia jelopie.
nie zaluje poniewaz takowy posiadam,natomiast ciebie jest mi zal.
wal sie na ryj:)
Nie podobają jej się Kiepscy, to zaraz musi być debilką albo na pewno oglądała kiepskie odcinki? Z całym szacunkiem, ale debilem jest ten, kto tak twierdzi. Skoro serial (przynajmniej wg Ciebie i jakiejś tam osoby, którą zacytowałeś) jest PRZEZNACZONY dla dwóch grup - debili i jakoś wybitnie inteligentnych osób, a jej się serial nie spodobał, tzn. że nie należy do żadnej z tych grup, w innym wypadku spodobałby się jej, bo w końcu do każdej z tych grup jest przeznaczony. :) Gdyby była debilką serial by się podobał, bo to jest jedna z grup docelowych. Wybitnie inteligentna - sprawa ma się podobnie.
Poznaj najpierw znaczenie słów, których używasz, bo słowa "przeznaczony" chyba do końca nie poznałeś.
Wiecie co ? Od tej pory ja nie będę się przed nikim tłumaczyc ,ani nie będe nikogo przekonywac ,żeby ktoś zmienił zdanie dotyczące jego gustu . Nie oglądasz ,to nie oglądaj , ale mi daj spokój.Mam dosyc ludzi którzy mnie ciągle przekonują i myślą ,że wiedzą lepiej.
Kiepscy aBundy to dwa inne swiaty ale jak mialbym wybierac to zdecydowanie Kiepscy chociaz Bandy TEZ FAJNY SERIAL
Dokładnie!
Bundy to satyra Amerykańskiego społeczeństwa, a Kiepscy Polskiego, więc to jet oczywiste że te dwa seriale będą się różnić.
Bundy to inny humor (nieco wyższych lotów), inny model rodziny. Bundy czasami są nie zrozumiali.
Kiepscy są bardziej prymitywni, ale też bardziej "czytelni" , jesteśmy Polakami więc wiemy do czego twórcy "piją".
Jeśli chodzi o mnie to ja ciut bardziej chyba jednak wolę Bundych - co prawda trochę mnie denerwuję to że Al czasami dostaję aż za bardzo po dupie od swojej rodzinki, ale lubię ten klimat lat 80, cięte teksty głównego bohatera, jego kłótnie z Marcy, Jeffersona i to "Oh Al" :)
PS. Nie wiecie może czy czasami Polsat nie ma zamiaru w najbliższym czasie puścić Bundych?
Tortuga033 teraz Bundy lecą od poniedziałku do piątku o 16:00 na polsat play. I to dwa odcinki :)