PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=92457}

Świat według Bundych

Married... with Children
1987 - 1997
6,6 169 tys. ocen
6,6 10 1 168570
7,6 22 krytyków
Świat według Bundych
powrót do forum serialu Świat według Bundych

Błędy

ocenił(a) serial na 10

Serial jest rewelacyjny ale nie ustrzegł się małych błędów.Mam nadzieje że wspólnie uda nam sie kilka wymienić.

Podaje jako pierwszy odcinek pt "Take my wife please".W początkowych scenach odcinka Peggy ma rude włosy(jak zwykle;D) a pod koniec już czarne.

Macie jakieś propozycje?

ocenił(a) serial na 10
fauzi

Ja mam :

* W początkowych odcinkach Peggy gotuje a w późniejszych nawet nie wie co to kuchenka gazowa.

* W jednym z odcinków ginie ukochana lalka Marcy, Al i Steve jej szukali, był przez to niezły dym. Z tego co pamietam, kilka serii później Marc zwierzyła się Pegg, ze zawsze marzyła o Barbie ale nie mogła jej mieć bo rodzice jej nie pozwalali.

* W każdym odcinku Al podaje inną wersję tego dlaczego orzenił się z Pegg. W jednej mówił, że był pijany w kolejnej, że ojciec Pegg stał za nim w kościele ze strzelbą i groził mu, że go zabije jeśli powie NIE. Innym razem, Al opowiadał, że ojciec i kuzyni Peggy go uprowadzili. Cholera wie jak było naprawdę ?

ocenił(a) serial na 10
christinearron

Zgadzam sie choć co do pierwszego to bym sie zastanowił czy to błąd.Po prostu już po starcie serialu uznali że korzystniejsze będzie jeśli Peg będzie przeciwieństwem pani domu;)

ocenił(a) serial na 10
fauzi

W odcinku Cheese, Cues and Blood. Al wpada do clubu bilardowego, mówi że oddał po litrze krwi do 6 banków, ale na rękach ma ślady po 9 nakłóciach.

christinearron

"Odcinki sitcomów na ogół są ze sobą powiązane jedynie bohaterami i miejscem akcji (chociaż zdarzają się czasem wspomnienia i dzielenie jakiejś historii na dwa lub więcej odcinków). Nierzadko też zupełnie sobie zaprzeczają (np. zmieniona biografia jakiegoś bohatera, czy zakończenie typu "koniec świata")."

wszystko jasne?

ocenił(a) serial na 10
makintosz

Koleś nie zczaiłeś o co chodzi w tym temacie. Zbyt błyskotliwy nie jesteś.

Kolejny punkt to raczej nie błąd a ciekawostka :

- Mianowicia, chodzi o pokuj Kelly. To chyba jedyne pomieszczenie w domu Bundych, w którym nigdy nie nakręcono żadnej sceny w serialu.

ocenił(a) serial na 10
christinearron

Brawo,jest coraz więcej;)
Kolejny odcinek to różowa toaleta. W domu Bundych są dwie:obok garażu i na piętrze.Peggy przerabia tę na dole, a pod koniec odcinka kiedy zaprosiła ludzi do obejrzenia końcowego efektu,idą obejrzeć toalete na pietrze.

P.S.zostawmy błyskotliwość w spokoju.Niech będzie jeden temat na FW bez wyzywania.

fauzi

christinearron, widzę, że z kulturką u ciebie to kruchutko, co?

christinearron

Za to Ty błysnąłeś, jak Gwiazda Polarna: "Mianowicia" [WTF!?!?!], no i "pokuj"!?!?!?!?
Brawo, Einsteinie!

ocenił(a) serial na 10
hteulm

czemu ma służyć ten tekst?? kolejnym wrogim słownym wymianom? Jesli już oceniasz serial na 1(!!!! ),to przynajmniej nie wprowadzaj niepotrzebnych nerwów.

ocenił(a) serial na 8
christinearron

Z tym wersjami ślubu to nie wiem czy to można nazwać błędem ;] Po prostu Al wymyśla żeby było śmiesznie ;]

fauzi

1.Nie wiem czy to błąd, czy to ja coś przegapiłem, ale w pierwszym (lub drugim) sezonie Bundy mieli 2 samochody a później 1
2. Co się stało z Siódmym?

Jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę

ocenił(a) serial na 10
wallian

1.W odcinku 2.20 Peg wygrała Chryslera Cabrio którego jeszcze można zobaczyć w odcinku 5.02(rodzinna wycieczka).We wszystkich odcinkach za to króluje Dodge;]
2.Zniknięcie Siódmego nigdy nie zostało wytłumaczone w serialu.Po prostu postać nie spodobała się widzom i scenarzyści go wykreślili.Po raz ostatni wystąpił w odcinku 7.18.

fauzi

Znalazłem coś jeszcze - w odcinku 11x16 Peg wspomina chwile spędzone z Al'em i jest tam pokazana scena z odcinka 11x18 czyli "z przyszłości"