Kiedy gnioty dla nastolatków typu "Victoria" czy "Big Time Rush" mają po 7,0 takie seriale jak
"Świat Bundych", "Świat Kiepskich" czy "Miodowe Lata" są okropnie nie docenione.
Użytkownicy schodzą na psy...
No miodowe lata jest najlepszą polską komedią. Jedyna komedia, na której praktycznie, co odcinek się śmieje.
Ja tak nie uważam.Nie przepadam za takim "naciąganym " humorem.Posterunku też się to tyczy.
Miodowe lata nie jest naciągane tylko jest nagrywane w teatrze z publicznością i dlatego są śmiechy.
P.s Nie musi ci się wszystko podobać, dlatego są różne komedie żeby przystosować się do publiczności, bo każdego, co innego śmieszy.
Ale wcale nie chodzi mi o śmiechy tylko o typ humoru.To są dwie różne sprawy.Ale smiechy też są wnerwiające.Tyle że do tego już można przywyknąć.
Nie rozumiem po co mi to piszesz.Ja nie narzucam nikomu swojego zdania.Napisałem tylko swój pogląd w tym temacie.
No tak, ale wyraziłeś już go wcześniej "Czy ja wiem czy Miodowe Lata to taki hit? Podyskutowałbym".
Owszem ale odpowiadając na moje stanowisko zacząłeś dyskusję,czyż nie? Ale nikogo nigdy nie zmuszam do mojego zdania.Mam świadomość że są gusta i guściki.
No wiem, ale ty zacząłeś mi zarzucać, że ja ci coś zarzucam. Ja też powiedziałem tylko swoje zdanie nic ci nie zarzucałem.
Źle odebrałeś moje słowa.Nic Ci nie zarzucałem.Po prostu napisałeś mi rzecz oczywystą.
Dla ciebie oczywistą a dla mnie nie, bo skąd mam wiedzieć czy oglądałeś 1 odcinek czy więcej. A może po prostu musisz dorosnąć do tej komedii tak jak pisałeś, że jak byłeś dzieckiem to nie cierpiałeś Bundych..
Udzielam się na stronie Bundych regularnie.Kiedy jest pytanie o konkretny odcinek to najczęściej ja pomagam.Więc chyba logiczne że musze znać więcej odcinków.
A dzieciństwo już mam dawno za sobą.A tylko kijek z drewna nie zmienia poglądów.Pisałem już że do pewnych serialów trzeba było dorosnąć i tak jest w moim przypadku.
Dobrze, ale jest mały problem. Pomyliły ci się tematy, bo rozmawialiśmy na temat miodowych lat:), Do niektórych seriali się dojrzewa cale życie. A poza tym za 20 lat jak zobaczysz poziom naszych komedii to docenisz nasze stare dobre komedie typu miodowe lata,13 posterunek itd.
Przecież logiczne jest to, że jak oceniłeś serial na 10 to znaczy, że oglądałeś a ty nagle wyjeżdżasz z Bundymi a chodziło mi o miodowe lata.
Miodowe lata są świetne ale tylko z Pilaszewską taka prawda ,te z Żak są już slabsze ,sama Żakowa gra słabo w porownaniu do Agnieszki Pilaszewskiej .
Tez nie wiem. Tylko 6.5 a powinno być przynajmniej 8.0. Rewelacyjny serial. :)
Właśnie zaniżają średnią ci, co dorośli. No mój Wujek uważa, że ten serial odmóżdża tak samo jak Świat według Kiepskich i mój stary też tego nie lubi. Chociaż jak kiedyś oglądał ze mną jeden odcinek to mu się spodobał, ale i tak uważa, że to głupi serial.
Nie wszyscy ludzie rozumieją specyfikę tego humoru. Pamiętam jak oglądałem go gdy byłem mały i już wtedy mi się podobał choć nie rozumiałem go do końca z wiadomych przyczyn a jednak trafił do mnie. Teraz podoba mi się jeszcze bardziej. Także towarzyszy mi od najmłodszych lat i wraz z upływem czasu mogę o nim mówić w samych superlatywach.
To nie chodzi o to że nie rozumieją. Tylko uważają że ta komedia źle wpływa na innych. I że np. pokazuje złe wartości itd.
Tak bo humor tam jest bardzo cięty,nie jest prosty,to taka spaczona wizja amerykańskiej rodziny,trzeba to zrozumieć.Taki słodko-gorzki komedio -dramat
Ma zaniżoną ocenę przez kontrowersje, jakie wywołuje serial. Jest duże zainteresowanie tym serialem widać to po liczbie głosów oddany na ten serial. Jak jest dużo oddanych głosów to znaczy, że serial jest warty obejrzenia.
Nie tyle przez kontrowersje co rodzaj humoru. Chodzi mi głównie o odniesienia do amerykańskiego stylu życia, popkultury etc. Wielu ludzi tego nie ogrania a gdy tłumacz przerabia niektóre fragmenty tekstu by przełożyć żart na nasze realia to owszem często działa ale tekst traci swoją moc. Ocena Bundych po latach bardzo spadła, pamiętam jak jeszcze w 2006 ocena wynosiła mocne 8, może po prostu ludzie zaniżają ocenę specjalnie.
Ja mogę powiedzieć, że dorośli zaniżają ten serial, bo np. umie w rodzinie np. Wujek albo mój Tata mówili, że to głupi serial. A np. Wujek jak widział, że to oglądam to odrazu wychodził z pokoju i twierdził, że ten serial odmóżdża mówił, że mi z rasuje mózg. A i jeszcze jedno kiedyś to tylko młodzież korzystała z Internetu a teraz już nawet dinozaury się biorą za naukę korzystania z Internetu, bo jest na to moda i to właśnie oni zaniżają serial.