Nie ma nic głupsszego od tego serialu. I potem się ludzie dziwią dlaczego polska młodzież jest taka durna - bo siedzą przed telewizorem spędzając czas na takich idiotycznych serialach jak "Świat według Bundych". Zapychają sobie mózgi jakimiś idiotyzmami. Nie wiem jak mogło dojść do nakręcenia takich filmów. Gdyby była lista filmów zakazanych to ten serial powinien sie znaleźć na pierwszym miejscu. Durne , głupie, idiotyczne, jednym słwoem - film dla totalnych idiotów którzy nie rozumieją mądrzejszych filmów i zachwycają się takimi szitami.
Zgadzam się z tobą.
Może i ten serial innych obraża ale czy nie pokazuje "prawdziwej rodziny" jak świat według kiepskich.
Po prostu Bundy pokazuje amerykańskie społeczeństwo a Kiepscy polskie.
Ktoś może nie rozumieć poczucia humoru amerykanów bo nie zna ich kultury ale to nie znaczy że jak komuś się to podoba to jest idiotą,niedorozwiniętym itp.
Także do fanów jak i anty-fanów serialu przestańmy się wreszcie kłócić!!!!!!!!!!
Cześć Wam.A ja mam wszystkie (prawie) 239 odcinków z lektorem po polsku.Oglądam kiedy chcę i ten film jest nananajjjjjjjjjjjjj lepszy.Pozdro dla wszystkich co lubją Bundych.
co 13 posterunek jest najlepszy z polskich ja dopiero zaczołem sciaga zostało mi jeszcze jakies 200 odcinków do sciagniecia a z czego mozna sciagnac te z polskim mektorem
ludzie trzymajcie mnie co za czubek ziomal kiedy sie wkoncu odpierdo;isz co ty ogladasz lubisz jak smieszy cie jak kondrat podciera dupe siedem razy siedem razy zwia papier i to jest inteligencja 13 posterunku jakie teksty puszczaja wogule wes sie juz nie wypowiadaj bo tylko prowokujesz a i co to kuraw jest ten serial mamuski znowu cos dla dtarych zXzedziałych bab dzieciak niepisz nic wiecej nie lubie ogladac jakis starych pierdolonych bab Bundy i 13 RuLEZ RZADZI I NIEMA NIC LEPSZEGO a te co wymieniasz seriale i filmy to sa dla ludzi albo z zaaansowanym downem albo dla suchacy radia maryja
mnie
tam
nie
śmeiszy.
seks mnie nie śmeiszy wcale. a tma ciągle tylko o tym.
widze, zę jestem w mniejszości... to jednak przykre że tak mało jest ludiz którzy mają oczy... by nie owiedziec, że jeszcze czegos innego... :/
bardzo przykre...
Nie wiem czy traktować twoją odpowiedź na serio czy nie bo błędów tyle że hej!No ale nie o ortografię się tu rozchodzi widzę że nie kapujesz o co tak naprawdę w tym serialu chodzi.Przeczytaj moje odpowiedzi bo wyjaśniam na czym polega sens serialu i niechodzi w nim tylko o seks.
Cześć Eljot79, cześć Tato Psychopato. Wynikła między wami taka miła, dżentelmeńska dyskusja, aż się przyłączę :-)
"Dzień świra" jest jedną z niewielu polskich komedii, która śmieszy w inteligentny sposób, pokazując to cholernie nudne, bezbarwne i niesatysfakcjonujące życie człowieka po okresie komuny, zakończeniu Wielkich Przemian, nie mogącego odnalezć się w pustce, która potem nastała. Tylko że nie jest komedia w stylu boki zrywać, raczej opowieć o smutnym, często bezsensownym życiu; gdyby nie ironia, bohater nie mógłby go znieść. I brutalnie realistyczna, niestety: "[ileś tam] lat szkoły, 5 lat studiów, [ileś tam - dużo] lat pracy i taka wypłata [gówniana jałmużna z resortu oświaty]. Jakby mi ktoś w mordę dał." Nie pamiętam dokładnie, bo film oglądałam dawno, ale kumpel zna go na pamięć, muszę go spytać :-)
Bareja był genialny, ale - jak już mówiłam - nieprzetłumaczalny ze względu na kontekst historyczny. Już niedługo młodzi ludzie urodzeni już po upadku PRL nie będą w tanie wychwycić żadnego żartu, żadnej aluzji. Ponadto humor "Alternatyw" bywa często abstrakcyjny i nie do wszystkich dociera, podobnie jest z Monty Pythonem. Dlatego przydałoby się coś uniwersalnego, z czego każdy mógłby się pośmiać i co nie byłoby jednocześnie utrzymane na poziomie tamten-go-kopnął-w dupe-i-ten-sie wywalił albo sztuczne i cukierkowate, o czym już była mowa.
"Trzynastego posterunku" absolutnie nie jestem w stanie oglądać. Przede wszystkim ze względu na Pazurę, który z dobrego aktora przekształcił się w... pajaca. We wszystkich filmach ze swoim udziałem (a już w "Poterunku" szczególnie) wykonuje wciąż te same pozy i formuje twarz w te same miny, brak mu oryginalności. Wczołgał się do własnej dupy i tam pozostał (tu mały komentarz: jest to określenie K. Vonneguta, do czytania którego przyznają się nawet ci, którzy twierdzą, że "Świat według Bundych" to głupi serial. Za cholerę nie mogą dojść, jak ja łączę jedno z drugim :-)
Ogólnie wydaje mi się, że humor polski jakoś tak zubożał. Widać, że twórców obecnych "komedii" nie śmieszą własne scenariusze i chcą po prostu zwrotu kosztów produkcji kolejnego gniota. Koterski jest tu chwalebnym wyjątkiem, ale wiecie, jedna jaskółka...
Kaliope, to smutne, że seks cię nie śmieszy, wszak ludzie powinni czerpać z niego radość :-) Radzę opucić ten temat, jest stanowczo zbyt grubiański dla twej wrażliwości. I to jak najszybciej, zanim będzie ci jeszcze bardziej przykro.
Kogoś pominęłam? Aha, marekztr: nie wyzywaj ludzi od daunow i idiotow bo lubią co innego niż ty ziomal bo ci w końcu kto za to wpierdoli w ogóle to interpunkcji sie naucz.
Pozdro!
Brooke ma rację.
Kto nie żył w czasach Barei nie zrozumie o co chodzi w jego filmach.
Tak samo jest pomiedzy Kiepskimi a Bundymi,amerykanin nie zrozumie polaka a polak amerykanina i dobre jest.
ten film jest genialny a Al Bundy jest fenomenalny jako sprzedawca butów ta jego mimika ahh.... :) Humor użyty w tym serialu jest hmm powiedział bym inteligentny ale pewnie zostane zkrytykowany ale co mi tam, humor jest inteligentny w taki sposób aby każdy go był w stanie zrozumieć ale widać nie każdy go kuma (mówie o założycielu tego posta) ;)