PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=92457}

Świat według Bundych

Married... with Children
1987 - 1997
6,6 169 tys. ocen
6,6 10 1 168576
7,3 20 krytyków
Świat według Bundych
powrót do forum serialu Świat według Bundych

który lepszy ?
Może pora podyskutować o serialu, a nie tylko prośby o napisy, odcinki itp.
Tak więc
Al ma tą przewagę że był pierwszym i zanim pojawił się Ferdek zdążył zaskarbić sobie rzesze fanów. A Ferdek mimo iż jest jego odpowiednikiem to udało się jednak wykreować zupełnie inną postać która żyje własnym życiem. Dlatego wyzywam na pojedynek ich obu i czekam na wasze opinie.

ocenił(a) serial na 10
Jordan66

bundy bundy bundy jeszcze raz bundy i na zawsze bundy

użytkownik usunięty
Jordan66

Dla mnie nie ma porównania bo Al Bundy reprezentuje pracującą klasę średnią w USA a Ferdynand reprezentuje polską.Dla mnie nie ma rywalizacjo obaj są ikonami prawdziwej rzeczywistości a nie takiej jak pokazują w przepełnionych miłóścią serialach jak Rodzina Zastępcza.

Jordan66

Oczywiście, że Bundy. Jego żarty są przynajmniej bardziej inteligentne, a Ferdka zbyt dosłowne.

Jordan66

Bundy.
Ferdek Kiepski nie ma szans przy Alu Bundym.

Kiepscy dawno mi się znudzili, Bundy jeszcze nie i na razie nic nie wskazuje na to by tak się miało stać.

ocenił(a) serial na 10
Jordan66

No oczywiście Bundy, Kiepskich czasami obejże, ale wolę Bundych:D

Jordan66

no to przeciez musowo Al wymiata, ma 200 % wiecej charyzmy od kiepskiego

ocenił(a) serial na 9
anticon

No może i lepszy jest Bundy. Ale nie wypisujcie że jego dowcipy są barzdzo inteligetne. inteligetne dowcipy tomasz u Woody Allen'a A doscip bundy'iego jest prymitywny.

tenismisz

Nie powiedziałem "bardzo inteligentne" tylko że inteligentniejsze od Kiepskiego.

Jordan66

Hehe, Ferdek czy Al, to pytanie z cyklu: kawa czy herbata? ;) Nie da się porównać tych dwóch postaci, bo wbrew pozorom dzieli ich jednak zbyt wiele.

Ch_K

Żartujesz ? Oczywiście, że Al.

ocenił(a) serial na 10
Jordan66

Al Bundy, Ferdek to jego kiepsa imitacja
na kiepskich sytuacja gdzie mozna sie posmiac trafia sie moze raz na kilka odcinków natomiast na niektorych odcinkach bundych śmieje się niemal bez przerwy

ocenił(a) serial na 8
ZelgO

Nie zgadzam się, żeby Ferdka uznawać za imitację Ala. To raczej odpowiednik - przeniesienie Ala Bundy (czyli tak na prawdę stereotypowej głowy rodziny) na polskie realia. To widać już na pierwszy rzut oka, np. Bundy ma kiepsko płatną pracę w sklepie obuwniczym, bo tak Amerykanie wyobrażają sobie gościa, który zmarnował sobie życie. W Polsce od kilkunastu lat jest dość duże bezrobocie, więc Ferdek siłą rzeczy musi być bezrobotnym. Dlatego codzienny powrót do domu sfrustrowanego Ala został zastąpiony codziennym pytaniem Halinki "A w pośredniaku byłeś?". Co do samych seriali to jak większość tutaj uważam, że o wiele śmieszniejsi są Bundy.