Świat według Bundych

Married... with Children
1987 - 1997
6,6 169 tys. ocen
6,6 10 1 168713
7,3 18 krytyków
Świat według Bundych
powrót do forum serialu Świat według Bundych

Uwielbiam ten serial,mógłbym go oglądać bez końca.Cały czas mnie śmieszy.Dla mnie arcydzieło i absolutny fenomen,że ponad 10 lat po zakończeniu kręcenia dalszych odcinków on nadal bawi i jest chętnie oglądany zarówno przez moich rówieśników,jak i młodszego brata czy moją mamę:)Dziękuję Ci telewizjo Polsat za Bundych!
A jakie są wasze ulubione odcinki?

ocenił(a) serial na 9
greg_slowik

Ja też uwielbiam Bundych, ale wole "Skrzydła" i "Przyjaciół"
A co do odcinków najbardziej mi się podobały te :
1. Jak Al i antybaby montowali antenę satelitarną na dachu.
2. Jak rodzina Bundych pojechała na wycieczkę do Angli.
3. Jak Al szukał pstryczka.

ocenił(a) serial na 10
Wiencor

Mój ulubiony odcinek to :
1. Jak Bundy mieszkali w supermarkecie,
2. Jak marci miała przekazywać zle wiadomości (08x05)
3. Jak kelly została ukąszona przez szersznie (08x08)

ocenił(a) serial na 10
michcioroslina

No właśnie pytam się was o ulubione odcinki,a sam nic nie napisałem.Dzisiaj widziałem fajny odcinek,jak wycięli numer Griffowi,Dan kazał go aresztować.Oskarżyli go o kanibalizm i skazali na śmierć,a reszta Antybab zapomniała o nim.Al i Jefferson walczyli o tytuł największego kawalarza.
To tak na szybko moje ulubione odcinki(kolejność przypadkowa):
- Jak Al i Jefferson próbowali złożyć taki składany stolik
- Odcinek z kosmitami,którzy potrzebują skarpetek Ala
- Jak Al nie wie do czego służy pstryczek w mieszkaniu i z kumplami rozbierają całą instalację elektryczną w domu Ala.
- Oba odcinki z Psycho Tatą,gdy NO MA'AM postanawiają pojechać do Waszyngtonu i tam walczyć o przywróceniu Psycho Taty
- Odcinek,w którym Al zaprzedaje duszę diabłu,żeby mógł doprowadzić drużynę do finału footballu.
- Jak montują na dachu antenę satelitarną
- Odcinek,w którym pojawia się nowy chłopak Kelly Carlos i budują z Alem nową budę dla Bucka
- W tym odcinku wystąpił Matt leBlanc z serialu Przyjaciele.Al usłyszał w radio piosenkę "Go with him" i w końcu zdobył ją na płycie.
- Jak Al zdobywa ostatni placek tej cioci na święto Dziękczynienia
- Kiedy pierwszy raz pojawia się siostrzenica Marcy Amber
- Odcinek z Village People
- gdy umiera Dodge Ala i Jefferson jedzie na Kubę do Fidela po pompę paliwową
Jak mi się coś jeszcze przypomni to później dopiszę.

ocenił(a) serial na 10
Wiencor

Ten z anteną satelitarną to też jeden z moich ulubionych odcinków.W ogóle to dużo odcinków,w których występują przyjaciele Ala jest świetnych.Przyjaciele i Skrzydła po czasie przestali mnie bawić i nie oglądałem,a Bundy jeszcze mi się nie znudzili.Dziś był fajny odcinek,jak wycięli Griffowi kawał,Dan go aresztował za kanibalizm i zapomnieli o nim.Al i Jefferson walczyli o to kto jest lepszym kawalarzem.
A pamiętasz te odcinki z Psycho Tatą,kiedy Antybaby pojechały do Waszyngtonu by walczyć o przywrócenie serialu? I słynna scena,kiedy Al powiedział Peggy,że jedzie na ryby,a tymczasem każdy z jego kumpli ubrał się inaczej,bo miał własną wymówkę,ale jakoś złożyli to w całość.

ocenił(a) serial na 10
greg_slowik

No i jeszcze składany stolik jest supper!

michcioroslina

MWC jest najlepszym serialem komediowym wszechczasów. Mogę oglądać go bez końca. 11 - 12 lat temu wypatrzyłem to cudo na Polsacie i widziałem wszystkie odcinki. Oprócz Bundych oglądałem takie seriale jak: Żar tropików, Grom w raju, Strażnik Teksasu, Drużyna A, MacGyver, Alf itd., ale Świat według Bundych zawsze był na 1 miejscu.

Nie potrafię wybrać najlepszych odcinków, bo dla mnie wszystkie są mistrzowskie.

ocenił(a) serial na 9
greg_slowik

Pamiętam. Wymieniłem te trzy odcinki, ponieważ tylko one przyszły mi do głowy "na poczekaniu". Oczywiście ten odcinkem z wyjazdem Anty-bab do Waszyngtonu też mnie rozbawił.
Pozdrawiam.

Wiencor

Właśnie w którym odcinku Al montuje satelitę ;>?

ocenił(a) serial na 10
Barthez16xd

10.14 i 10.15(odcinek dwuczęściowy)

ocenił(a) serial na 8
greg_slowik

Moja mam nie cierpi tego serialu bo mówi , że leci już z 15 lat i nie ma siły tego oglądać... haha a ja znów mam odwrotnie . kazdy odcinek mnie mega śmieszy szczególnie gdy All ripostuje Merci. haha nie wiem , ale gdyby wszystko siadlo to tęskniła bym za takimi serialami jak ten ;)

TrefnaPanna

Pisze się Al, Marcy.

ocenił(a) serial na 10
TrefnaPanna

TrefnaPanna fajny nick:) Z kolei moja mama zawsze ogląda Bundych kiedy lecą na Polsacie. Według mnie nie wszystkie odcinki są równie zabawne,zdarzają się lepsze i gorsze,niektórych nie sposób zapomnieć. Dodam do mojej listy jeszcze kilka ulubionych odcinków:
- Całą rodziną grają w baseball i Al jest najgorszy w zespole, przez niego przegrywają wszystko.
- Kiedy ekipa telewizyjna kręciła odcinek "Cops" - "Gliny" z posterunkowym Danem.Al robił wtedy za jego partnera i na końcu wszyscy wpadli do domu Marcy i Jeffersona.
- Al bawi się w prywatnego detektywa i rozwiązuje sprawę morderstwa
- Kiedy Al musi ponownie zrobić prawo jazdy,a egzaminatorem okazuje się Bud,któremu wczesniej Al nie chciał dać kasy i kazał mu znaleźć pracę.
- Odcinek,w którym Al dostaję posadę nocnego stróża bodajże w szkole.Al spotyka tam swojego dawnego rywala z lat szkolnych też ochroniarza
- w tym odcinku Al wyprowadza się z domu i zamieszkuje w motelu gdzieś przy pasie startowym lotniska
- dobry był też odcinek,w którym Kelly miała chłopaka po 40-tce to był jakiś polityk czy ktoś w tym stylu.Al w tym odcinku był przez chwilę jak Ojciec Chrzestny - dobra scena:)
- odcinek o "Groszkach" Kelly opowiedziała o swojej rodzinie i sąsiadach kiedy starała się o prace i wykorzystali jej opowieści do stworzenia serialu o rodzinie Groszków
- jeszcze przypomniał mi się odcinek,w którym Al polował na królika grasującego w jego ogródku

greg_slowik

greg, a jaki nosil tytul ten odcinek gdzie al bral udzial w Glinach?

ocenił(a) serial na 10
greg_slowik

Dobrze, że są jeszcze ludzie, którzy uwielbiają Bundych - tak jak ja :D

Ulubione odcinki? Praktycznie wszystkie od 1 do 5 sezonu włącznie - te mogę oglądać bez końca ;)

Kilka na szybko z pamięci:
- kiedy Al zastrzelił psa Steve'a i Marcy;
- kiedy kupuje ze Stevem starego Mustanga;
- kiedy robią zakupy na kartę kredytową Bucka (psa);
- kiedy Al próbuje zabić mysz;
- kiedy Peg wyjeżdża, a Al i Kelly udają chorobę;
- Al Ojcem Chrzestnym;

itd.... :D

greg_slowik

Odcinek z Anthrax! :D (między innymi)

użytkownik usunięty
gmb88

o czym to było ?

Sezon 6 odc. 124: "Kelly i Bud wygrali konkurs 'Obiad z heavymetalowym zespołem' i Anthrax zagra w ich domu. Kelly chce, aby na ten czas rodzice wyjechali".

użytkownik usunięty
greg_slowik

Ja tak samo uwielbiam Bundych i nie rozumiem tak niskiej średniej takiego znakomitego serialu a niektóre gnioty mają wyższe oceny np.How I Met Your Mother .

ulubione odcinki hmm
-Al Bundy w kinie
-Al walczy z rywalem z dawnych lat Opona Zapasową
-Al jako Ojciec Chrzestny
-Al jako Bond w kasynie
-pamiętam też odcinek w którym byli w ogromnym korku
-Al u dentysty
-Al Bundy w piekle i wiele innych

ocenił(a) serial na 10

Powiem że teraz oglądam 11 sezon i musze powiedzieć, że oglądam już raczej z czystego sentymentu i miłości fanki. Odcinki są już słabsze, brakuje pomysłów na odcinki.....kolejne 'Requiem dla...", kolejne "Wakacje Bundych", kolejne "Święta Bundych". Brakuje tekstów o puszystych, Al już nie wchodzi do domu i nie mówi "Dziś do obówniczego przyszła gruba baba i...." i nie ma już żałosnych wspominków 4 przyłożeń w szkole, docinki Al-Marcy i Marcy-Al nie są już tak zabójcze jak kiedyś. Kelly we wcześniejszych odcinkach była głupia, ale śmieszna później nieco zmądrzała i była taką "gupio-mądrą" i to też było super a teraz jest tak tępa, że nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. O ile we wcześniejszych częściach zdychałam ze śmiechu o tyle w tym sezonie, takie momenty już się nie zdarzają. Co najwyżej pojawia się mocniejszy kilku sekundowy śmiech. I w tych sezonach (10 i 11) wspomina się o problemach serialu. Tzn. konkurencji ze strony innych seriali, które zabierały Bundym widownie czyli "Przyjaciół".

Może to i lepiej, że ściągnięto Bundych z anteny bo zrobiono by z niego komediowa "Modę na sukces".

ocenił(a) serial na 10
christinearron

Też uwielbiam serial, a ulubionych odcinków mam wiele.

ocenił(a) serial na 8
greg_slowik

Moim ulubionym odcinkiem przy którym płaczę ze śmiechu jest ten, w którym Ala przez pomyłkę poddano obrzezaniu.

greg_slowik

Zacząłem oglądać ten serial od niedawna (chyba od 2015) i zakochałem się w nim. Oto moje ulubione odcinki(kolejność przypadkowa):
-pilot
-kiedy Al trafił do piekła
-kiedy Al sprzedawał Dodge'a
-wszystkie odcinki z Tatą Psychopatą
-kiedy Dodge się zepsuł
-kiedy Al i jego koledzy montowali antenę satelitarną
-I kiedy składali stolik
-odcinek z "Glinami"
-gdy Kelly po ugryzieniu przez szerszenie,zaczęła mówić prawdę
-odcinek z kosmitami
-odcinki świąteczne
-odcinek, w którym Al musiał drugi raz zadawać prawko, a jego instruktorem był Bud
-osiemnastka Buda
-Odcinek z Village People
-odcinek,w którym ze Steven kupili starego rzęcha (czyt. wspaniałego Mustanga)
-wszystkie odcinki z barem ze striptizrm
-wszystkie odcinki z bójkami
-kiedy Bundy byli w kinie
-kiedy grube baby chciały ukarać Ala za to, że je obrażał
-kiedy Al bił rekord w kręgielni
-odcinek, w którym Peggy dostała amnezji
-2 odcinki ze Ściekowodą
-2 odcinki z Dolnym Uncton
-2 odcinki z Fort Lauderdale
-2 odcinki z tonący statkiem
-kiedy wycofali Psychotatę
-odcinek z patyczkiem
-odcinek,kiedy sędzia-kto ma zdecydować,w kogo Buck ma się zmienić,gdy się odrodzi
-odcinek,w którym Bud założył bractwo
-odcinki o Święcie Pracy
-odcinek,w którym Al miał niesamowite szczęście
-odcinek z plackiem
-kiedy Jefferson opowiadał Budowi i Kelly o swoim tatuażu
-"Spotkanie po latach"
-i jeszcze masa innych odcinków