PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=92457}

Świat według Bundych

Married... with Children
1987 - 1997
6,6 169 tys. ocen
6,6 10 1 168572
7,6 22 krytyków
Świat według Bundych
powrót do forum serialu Świat według Bundych

Serial genialny, ale niestety już jestem przy 11 sezonie i co raz bliżej mi do zakończenia oglądania Bundych .
Możecie mi polecić jakieś dobre seriale komediowe? Takie, w których humorc jest tak samo dobry jak ten w Bundych

Słyszałem, że Californication i How I met your mother są niezłe. Ktoś może je porównać z Bundymi?

ocenił(a) serial na 10
Masterofcinema

Californication osobiście odradzam.Tego drugiego nie oglądałem.

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 9
Masterofcinema

http://www.filmweb.pl/serial/Drew+Carey+Show-1995-93025

ocenił(a) serial na 10
Masterofcinema

nie ma podobnych seriali, tej jest jedyny w swoim rodzaju!

ocenił(a) serial na 10
Masterofcinema

Jeśli juz to szukałbym wśród starszych.Bo te nowsze są zupełnie inaczej tworzona,inna filozofia.

Masterofcinema

How Imet your mother polecam zajebisty serial i 13 posterunek , ja chyba też zaczne oglądac wszystkie odcinki świat według bundych =D

cycu952

13 posterunek bardzo dobry choć nie tak genialny jak ŚWB. Mimo wszystko szkoda, że nakręcili tak mało odcinków.
Jeśli mógłbyś porównać HIMYM do czegoś bardziej znanego to co to by było? Klasyczny sitcom czy coś bardziej z bardziej rozbudowaną fabułą?

Masterofcinema

HIMYM jest to bardziej serial z rozbudowaną fabułą

ocenił(a) serial na 9
Masterofcinema

Jeśli jeszcze nie miałeś okazji,to zdecydowanie polecam serial " Allo,Allo" .Kapitalny tytuł,moim zdaniem nawet lepszy niż ŚWB.

expo2000

Miałem przyjemność, serial również genialny .

ocenił(a) serial na 9
Masterofcinema

Hmm...jeszcze jeden (i również zacny) tytuł przypomniał mi się.Jest nim angielski "Co ludzie powiedzą?" (org.tytuł: "Keeping Up Appearances" ).Także jeśli jeszcze go nie widziałeś,oglądnij koniecznie :)

expo2000

Dzięki :) Na pewno się zapoznam.

Masterofcinema

Jak poznałem waszą matkę jest fajny trochę podobny do Przyjaciół w podobnej konwencji. Ma kilka słabszych momentów ale ogólnie to polecam :) Ciężko będzie przebić Ala i jego rodzinkę ale polecam też dwóch i pół - początkowe sezony.

ocenił(a) serial na 9
Masterofcinema

przyjaciele, dwóch i pół

ocenił(a) serial na 10
Masterofcinema

różowe lata 70'

prestig

Dzięki za polecenie tego tytułu, serial świetny. Co prawda w trochę innej konwencji niż ŚwB, ale też czuć ten genialny klimat lat 70 czy 80 mimo, że kręcono go od 1998.

ocenił(a) serial na 10
Masterofcinema

Ja Bundych oglądałem od pierwszej emisji w Polsacie jeszcze w pierwszych klasach podstawówki i od tamtego czasu do dziś uważam, że to serial absolutnie genialny, jedyny w swoim rodzaju i nie ma takiego, który mógłby go zastąpic.
Ale polecam "Przyjaciół"- bardzo przyjemny i równie świetny seruial co Bundy choc inny. Nie wierze, żebyś się z nim nie zetknął więc twój wybór. Jest 10 sezonów także jest co oglądac :)
HMYM - jakoś nie moge się zabrac ale może kiedyś...

ocenił(a) serial na 10
Masterofcinema

ŚWB to serial ponadczasowy, uniwersalny i wciąż aktualny przez co można go oglądać bez znudzenia można go sobie przypominać co jakiś czas. Co też zdarza mi się czynić. Podobnie było z "Różowe lata 70te' - najpierw w tv, później w internecie jeszcze raz.
Długo opierałem się przed 'Jak poznałem waszą matkę', ale odcinki są jeszcze krótsze, więc zleciało jeszcze szybciej, a klimat wciąga.
Dla lubiących nieprzewidywalne zwroty akcji i kapkę humoru polecam Weeds(Trawka)-szczególnie 3 pierwsze sezony. Czysto komediowy, lekki serial: 'Mam na imię Earl' lub 'Hotel zacisze' w klimacie lat 70tych. Również rodzinny, bardziej współczesny 'Życie na fali'.

FU3G0

Weeds jest na prawdę dobry i nie tylko jako komedia, wiem bo skończyłem za nim zabrałem się za 70 show. Mam nadzieję , że Earl i Hotel również będą posiadać tak genialny klimat. Co do HIMYM to od dawna mam chęć się zabrać za serial, ale wolę poczekać, aż serial się zakończy.

ocenił(a) serial na 10
Masterofcinema

Zobacz Dwóch i pół oraz Drew Carey Show