PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=92457}

Świat według Bundych

Married... with Children
1987 - 1997
6,6 169 tys. ocen
6,6 10 1 168583
7,3 20 krytyków
Świat według Bundych
powrót do forum serialu Świat według Bundych

To co zrobiło TV Okej to jest wydarzenie roku w Polsce na rynku wydawniczym DVD! Tyle lat czekania,normalnie jestem taki szczęśliwy.Nie sądziłem,że doczekam tej chwili,a jednak.Marzenia się spełniają...
Teraz zastanawiam się nad prenumeratą,bo trochę to wszystko będzie kosztować.
A Wy będziecie kupować co tydzień kolejne odcinki,czy skusicie się na prenumeratę?

greg_slowik

Ja też zawsze marzyłem o MWC na DVD w Polsce i jest :) Amercom (wydawca TV Okey) bardzo się postarał. Jest stare tłumaczenie, piosenka Sinatry w openingu, ładne menu, oryginalna ścieżka dźwiękowa i napisy (ale zawsze wybieram wersję z lektorem)... full wypas. Nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba :]

Ja założyłem sobie teczuszkę w kiosku. Tak jest dla mnie wygodniej :)

greg_slowik

Chwila chwila! Owszem, to super news, ale nie zapominajcie, ze ma byc wydane TYLKO 88 odcinkow! Bedzie wiec brakowac prawie 200!! I to wlasnie tych NAJLEPSZYCH!

obreb_2

PROSTUJE POPRZEDNIA WYPOWIEDZ! Wlasnie zauwazylem, ze to nie 88 odcinkow, ale 88 plyt. 88 x 3 odcinki na kazdej = caly serial!! Tak 3mac! ALe uprzedzam: caly zestaw to ok. 600 zl, a po jego wydaniu pojawia sie z pewnoscia boxy kilkakrotnie tansze. Tak bylo w przypadku 1. serialu TV okey, CO LUDZIE POWIEDZA. Kilkadziesiat plyt, full kasy, a teraz cale boxy mozna za grosze kupic... CZyli to oferta dla superfanow albo dla niecierpliwych. Czyli dla mnie:)

obreb_2

Obliczylem. Caly komplet to 613,55 zl przez 1,5 roku. Drogo i dluuugo;(

ocenił(a) serial na 10
obreb_2

Drogo, cała seria powinna być na poziomie 4.95, wtedy suma = 436 zł.
Albo chociaż, żeby umieszczali po 4 odcinki.

użytkownik usunięty
obreb_2

No trochę dlugo i drogo. Jednak dla tego serialu warto.
Ja zbieram już jedną kolekcję od trzech lat. Również od początku kupuje Historię II wojny światweoj. A to już też z dwa lata

ocenił(a) serial na 10

Tylko żeby w połowie wydawania nie podnieśli ceny do 10 zeta, bo wtedy będzie problem.

aerofan

a kiedyś już tak zrobili? jeśli nawet podniosą, to i tak będę kupował :]

makintosz

kupiłem, oblukałem. jest ok :) uważajcie tylko na popękane opakowania zbiorcze, bo takie podobno sie zdarzają.

Idę oglądać, narka :)

ocenił(a) serial na 9
makintosz

Z tymi opakowaniami to niezłe jaja, w Empiku bodajże na ok 10 egzemplarzy znalazłem całe jedno niepopękane. Niektóre rozwalone do tego stopnia, że nie nadają się do użytku.

Loszo

Nie rozumiem czemu niektórzy psioczą na jakośc obrazu. Ten sitcom na już 21 lat, a obraz nie był odrestaurowywany, więc nie należy spodziewać się żylety. Całujmy po stopach Amercom za wydanie tego doskonałego serialu w Polsce. Im nowsze odcinki, tym obraz będzie lepszy. Myślicie, że Amerykanie mają lepiej?.
Oto pare komentów z Amazona do 1 sezonu:

Bad picture quality
While the episodes themselves get an automatic 5 stars, the DVD has bad picture quality. I didn't notice it at first until I viewed one of the first season episodes on regular cable--the picture quality was much sharper, clearer and felt like it added a good five years to the episode's age. Other than that, the DVD could have used some more extras, but the picture quality is a real pain in the ass for the money you dish out. Still recommended, because we're not seeing any other 1st or 2nd Married... DVDs.

GREAT EPISODES.......HORRIBLE PICTURE QUALITY
TO SUM THIS REVIEW UP......I THINK THAT THE EPISODES A VERY FUNNY BUT I WAS BLOWN AWAY ON HOW HORRIBLE THE PICTURE QUALITY IS!!! ALL THE REVIEWS ARE TRUE!!! I THOUGHT EVERYONE WAS JUST PICKY BUT I WAS WRONG! THE QUALITY LOOKS LIKE AN OLD VHS TAPE OR A LOCAL STATION ON TV!! IF YOU DON'T MIND PICTURE QUALITY THEN BUY IT.......BUT IF YOU DO .....RENT IT FIRST SO YOU CAN SEE FOR YOURSELF!!!

Picture quality: horrible and intrusive!!!
Why oh why did they have to do this so badly? Married With Children deserved better, much better. The picture quality is horrible - full of compression artifacts, riddled with grain and blur. A disgrace, really, when you consider how much of a HUGE hit this show was, and the massive loyal fan base. I bought this DVD, even after hearing about the bad image quality, and still hoped that it would be average looking. It turned out worse than I expected. It's so distracting. Just tonight I was trying to watch that episode where Al and Peggy are trying to get to Johnny Be Good's before it closes forever. But the terrible visual quality kept distracting me. Instead of me being involved in the story and laughing, every so often my brain would hiccup at the terrible grain and blur. Come on, this is outrageous. I also just received Season Two (I had to, I'm a die hard Bundy fan!), and that's done in the same cheap way. Dark and blurry and grainy.

Disappointed
Picture quality of this DVD is very bad ! After seeing the Season one DVD of Cheers I had high hopes for this one, but was very disappointed. Great TV show, but the DVD quality is sub-par !!!

ocenił(a) serial na 10
greg_slowik

No masakra z tymi pudełkami, i ja dostałem cale roztrzaskane :/

greg_slowik

Czy można gdzieś oprócz allegro zakupić pojedyncze numery (przegapiłem jeden nr)?

Ch_K

Myślę, że można. Zresztą sam wylookaj http://www.amercom.com.pl/arch.php

ocenił(a) serial na 9
greg_slowik

Ja nie bede kupywal bo ogladalem wszystkie odcinki, ale na polsacie to nie to samo co bez tego pieprzonego lektora, ktory zagluszal dialogi, a przeciez to jest fenomen tego serialu.

Chelios_2

Co masz do lektora? Jeśli wolisz bez czytacza, to w wydaniu DVD dostępna jest oryginalna ścieżka dźwiękowa i polskie napisy.

użytkownik usunięty
makintosz

Z tymi pudełkami to widzę wszędzie taki problem. W drugim boxie gdy go otworzyłem widziałem z góry pękniecie.
Szedłem do kiosku wymienić, pani mi podaje, sprawdzam pęknięte. Patrze drugie i to już było o.k

ocenił(a) serial na 10

Pomyślcie jak pieknie po 2 latach (jak się zbierze całą kolekcję) będzie wyglądac cała Rodzinka na ulubionej kanapie...eeeeh...piękna rzecz. Już teraz ładnie uśmiecha się Kelly...:)

Pozdrawiam!

finsternis

Zgadza się :D Fajne jest też to, że nie będę już uzależniony od Polsatu. Bundych będę mógł oglądać kiedy chcę i ile chcę, bez denerwujących reklam i znaczków w trakcie. Myślałem, że nigdy nie doczekam się wydania w Polsce, a tu proszę. Amercom wie jak dogodzić człowiekowi.

ocenił(a) serial na 10
greg_slowik

TvOkey wydaje tą samą badziewiastą wersję ŚwB co ostatnio pokazywał polsat, bez piosenki Sinatry, z hu..... lektorem i z powycinanymi niektórymi scenami (ostatni odcinek na płycie nr 10), pewnie odkupili od polsatu. Ale i tak będę kupował dalej.

ocenił(a) serial na 10
bundy33

Czy dostaliście numer z 27.02.(13. lub 14.) bo mnie w Kiosku powiedzieli że zaprzestano wydawania już Bundych!

finsternis

27 lutego wyszedł numer 13 i posiadam go, a za 2 dni będzie kolejny(14). Pierwszy raz słyszę o wstrzymaniu kolekcji Bundych. Niby skąd ten gość z kiosku ma takie info? Na stronie Amercom nic nie ma o tym, więc wątpię aby to była prawda :) Szukałeś w innych kioskach nr. 13? Jeśli tak i nie znalazłeś, to jak zwykle proponuję Allegro http://allegro.pl/item568684434_13_swiat_wedlug_bundych_dvd_odc_37_38_39.html lub możesz napisać maila do Amercomu; namiary tu http://amercom.com.pl/arch.php

ocenił(a) serial na 8
makintosz

Teraz ŚWB będzie puszczany na Polsacie (Play) od poniedziałku do piątku o 13 po dwa odcinki.

2903

Ja pie[beep]le, to fanastycznie. Zawsze powiadam, że Bundych nigdy za wiele. Będę dalej kolekcjonował DVD i oglądał MWC na Polsat Play :)

ocenił(a) serial na 10
makintosz

Dowiedziałem się że Jakieś wydawnictwo wypowiedziało umowę Ruch'owi i że w niedługim czasie z Kioskowych półek zniknie znacząca część pozycji.
Nr. 13 zakupiłem w EMPiK'u! Dziś także biegnę po 14...a co?!