PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=92457}

Świat według Bundych

Married... with Children
1987 - 1997
6,6 169 tys. ocen
6,6 10 1 168646
7,5 24 krytyków
Świat według Bundych
powrót do forum serialu Świat według Bundych

Po raz pierwszy zetknąłem się z serialem będąc nastolatkiem. Co oczywiste, zachwycenie Kelly i ogólne rozbawienie zawartymi w serialu gagami. Minęło jednak kilkanaście lat, w między czasie założyłem własną rodzinę i całkiem niedawno wróciłem do świata Bundych. Odbiór jest już zupełnie inny. Nadal bawią mnie dialogi, nadal cieszy oko garderoba Kelly, ale jednak postać Ala nie jawi mi się już w kontekście peryferyjnego głupka i życiowego nieudacznika. O zgrozo, zdarza się, że dostrzegam w nim siebie. Bo wbrew temu, co kiedyś sądziłem, Al to ostoja tej przedziwnej rodziny. Człowiek, który pomimo wielu przykrości ze strony najbliższych, byłby w stanie zrobić dla nich wszystko.

Ashardon

Właśnie to jest to że po latach film nabiera innej wymowy ,i okazuje się naprawdę iteligentny

ocenił(a) serial na 10
Ashardon

Ja raczej nie popieram twojej opinii. Dla mnie Al jest śmieszny, ale również i bardzo żałosny i w pełni zasługuje na swój los, oraz na życie jakie wiedzie.

ocenił(a) serial na 9
HotChocolate90

Możesz to rozwinąć?

ocenił(a) serial na 10
Ashardon

Al to żałosny, zapatrzony w siebie narcyz, który nie umie pogodzić się z tym, że dawna chwała szkolnego footballisty już nie wróci. Ale najbardziej denne było w nim obwinianie innych. Zwłaszcza żony. Uważa ślub z Peggy, za pośrednią przyczynę swoich wszystkich życiowych niepowodzeń. Sądzi, że gdyby się nie ożenił, został by gwiazdą sportu, zdobył sławę i bogactwo.