PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=92457}

Świat według Bundych

Married... with Children
1987 - 1997
6,6 169 tys. ocen
6,6 10 1 168570
7,6 22 krytyków
Świat według Bundych
powrót do forum serialu Świat według Bundych

miałbym małe pyt. do lepiej zorientowanych fanów serialu.
Pojawił się odcinek , w którym Al gra w futbol ( jedyna duma bohatera) , na widowni pewna
osoba coś tam mówi na temat Ala ( chyba nie rozpoznaje postaci) , a siedząca obok Peggy (
chyba już w czarnych włosach) , wspomina , że to najlepszy gracz ( słynne 4 przyłożenia ) . Stąd
me pyt. czy owy odcinek pojawia się w ostatnim odcinku serialu , czy we wspomnieniach po
latach
Przy okazji , dopiero co oglądając starsze odcinki , można zauważyć , jak sama idea serialu się
zmieniła ( czy na lepsze , zależy od gustu) .
W starszych ( młodszych) odcinkach to serial o rodzinkę , która pomimo , że się nie lubili , to
tworzyli rodzinę ( Peggy przejmuje się Alem , oba rodzice czasem chcą sexu O.o , nie
wspominając o gotowaniu ) , a najciekawsze w tym to manipulacja sąsiadami , czy inne
problemy ( oceniając stroje , seria , chyba rozgrywała się w latach 80)
Obecnie , bohaterzy , zostali bardziej podkreśleni ( Kelly , jako blondi z kawałów , a wcześniejsza
była pospolitą i bardziej rozsądną nastolatką , Bud młodszy upierdliwy młodszy brat , który
zdradzał sekrety siostry , obecnie bardziej ten inteligent , pechowiec z dziewczynami , Peggy hm
młodsza matka żadko gotująca , bardziej plotkująca , obecnie jedynie wydająca i kradnąca
pieniądze męża i siedząca na kanapie i w końcu Al , dawniej bardziej kombinujący , w nowszych
odcinkach nienawidzący rodziny mąż , głodny , żalący się chyba w każdym odcinku na grube
baby)
Waszym zdaniem , perypetie starszych , pierwszych odcinków przetrwały by w nowszych
sezonach?

hut334

Co do tego pierwszego to ta scena z Alem i gdzieś tam siedzi Peggy to końcówka jakiegoś starszego odcinka. O ile pamiętam to w odcinku chodziło o baseball głównie. Drużyna chciała wywalić Ala. Gdy coś tam się się stało (chyba ten w zastępstwie nie był zdatny do gry) to Al musiał odbić piłkę. Specjalnie nie odbił pierwszej (i może drugiej) ale następną odbił i oświadczył że już nigdy w to nie zagra czy coś w tym stylu. Potem Była ta scena po latach. Nie wiem jaki rok tam pokazywali. Chyba 1994. To jeżeli dobrze pamiętam to miało być cztery lata później czyli odcinek jest z 1990r. Mam nadzieję że to pomogło.
Na drugie pytanie odpowiem tak. jestem na 18 odcinku 6 sezonu i przyznam że zacząłem się bardziej śmiać chyba dopiero od 4 sezonu. Może dlatego że dopiero wtedy zrozumiałem świat Bundych?

PeterGeorge

Wielkie dzięki za pomoc , przypominając sobie fragmenty , wydawało mi się ,ze to jakieś podsumowanie , ale pewnie masz rację