PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=112367}

Życie na fali

The O.C.
2003 - 2007
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 37293
5,7 7 krytyków
Życie na fali
powrót do forum serialu Życie na fali

Zwracam się z tym pytaniem do fanów serialu: czy "Życie na fali" da się kupić w Polsce w sklepie (jeśli tak to napisy czy lektor)? Szczeże powiem wam, że ja już "wariuje", wszędzie widze DVD box-y jakiś Lost-ów, Kryminalnych, Gotowych... itd. a tego serialu nie ma, pytam się sprzedawcy to robi na mnie wytrzeszcz oczu. Wiem, że na allegro da się kupić z polskimi napisami. Jeśli komuś z was udało się kupić bądź widzieli w sklepach to bardzo bym prosiła o informacje.
Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Kathryn_7

Witam ! jak kupiłem sobie jak na razie pierwszą serię w media markt ( wiem, że nastepne dwa sezony też były, natomiast nie wiem czy czwarty został wydany w Polsce).Widziałem również w empiku, chociaż cena była troche wyższa.Nie ma lektora, tylko napisy.Pudełko fajnie sie prezentuje na półce.Pozdrawiam.

Kathryn_7

Potwierdzam wypowiedź kolegi :P 1,2 i 3 sezon można dostać w Polsce ale nie wiem jak z 4tym :/ poszukaj w empikach, różnego rodzaju media marktach, saturnach etc a na pewno znajdziesz :)

ocenił(a) serial na 8
Kathryn_7

tak 1,2,3 sezon dostaniesz bez większych problemów ale 4.. no ja się nie
spotkałam, dlatego ściągnęłam. ;P

ocenił(a) serial na 10
Kathryn_7

Po komentarzach stwierdzam, że moje miasto jest "zacofane", bo tu niestety jest problem z dostaniem. Lecz dzięki wam pojawiło się światełko w tunelu, że może już wkrótce 1 sezon zajmie honorowe miejsce na mojej półce, ile czasu ja już tego serialu poszukuje. Zaczełam się już poważnie zastanawiać czy w ogóle jest on dostępny w Polsce, za każdym razem jak tylko jestem we wszelakich empikach itp. przegrzebuje wszystkie półki i nie ma. Lecz z tego co mówicie musze się udać do Media i pozawracać im głowe.
Bardzo wam wszystkim dziękuje za pomoc.
Jeszcze takie jedno pytanie: wiecie jaki jest koszt jednego sezonu? Na allegro widze, że jest 1 i 3 sezon, obydwa po 200 złotych, czy w sklepie podobnie? Musze się przygotować "duchowo" na koszty :)
Pozdrawiam ;)

Kathryn_7

Wiem, że najdroższy jest pierwszy sezon.W media markt zapłaciłem 170 zł ( w empiku kosztował prawie o 20 zł więcej).Pozostałe sezony kosztują mniej wiecej 150 zł (każdy z osobna).A jeśli chodzi o półki, to nawet jesli na nich nie znajdziesz serialu, to pytaj pracowników.Ja kiedyś przeszukałem wszystkie możliwe miesjca w media markt, a okazało się ,że dvd leżało przy stanowisku obsługi klienta.

ocenił(a) serial na 10
Martin_Eden

Okej, dziękuje Ci bardzo za cenne informacje ;)

ocenił(a) serial na 10
Kathryn_7

u mnie w mieścinie w media markt The O.C. to leży w takiej gablotce koło obsługi klienta, tam wiele seriali jest, ale mniejsza o to. Co do sezonów to w necie poszukaj, jakieś sklepy internetowe. Ja tak kupiłem wszystkie 3 sezony. Co do czwartego to liczę, że może wydadzą... W pewnym sklepie pisało, że premiera 4 sezonu na DVD będzie 1 grudnia. I co? Mamy luty a tu nawet żadnego info o przełożeniu premiery albo coś. Pisałem do dystrybutora ale nawet mi nie odp...

Przemko

O.C. znika powoli ze sklepów :( Nie mogę dostać drugiego sezonu. Teraz wszystkie stoją ok. 170-180 zł w Merlinie są pierwszy i trzeci w Empiku nie ma :( Dobrze, że mam pierwszy ;)

ocenił(a) serial na 10
max_c

Proszę mnie tu nie stresować :P
Dzięki wszystkim za odp.
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Kathryn_7

Po raz pierwszy moje oczy ujrzały "Życie na fali" na półce w Empiku. Lecz cena mnie przeraziła, 1 sezon: 224 zł. a drugi 184 zł (trzeciego ani czwartego nie było) Miałam nadzieje, że 1 sez. będzie w pobliżu 180, a tu zonk. Pisze tak jakby ktoś również był zainteresowany kupnem, a nie orientował się w cenach sklepowych.

Kathryn_7

Ostatnio widzialem w Saturnie 1 sezon za 149 zl oraz 3 w tej samej cenie ;)

ocenił(a) serial na 10
Czarny110

W moim mieście w Saturnie niestety nie ma tego serialu.

ocenił(a) serial na 10
Czarny110

Ależ perypetie z tym DVD Box-em, w Media w ogóle nie będzie, w Saturnie może, ale to może sprowadzą na indywidualne zamówienie, koszt od 150 do 200 zł. Sklepów pełno a jak człowiek potrzebuje coś konkretnego kupić to nigdy nie może tego dostać.

Kathryn_7

Mnie natomiast ciekawi kiedy zostanie w Polsce wydany 4 sezon "Życia na Fali" :| . Moze ktos wie ??

Czarny110

Oczywiscie chodzi o wydanie DVD :)

ocenił(a) serial na 10
Kathryn_7

Ja zakupiłem sezony 1-3 w cenie 169 zł każdy. Z sezonem czwartym jest problem, bo Warner Bros przejęła firma Galapagos i oni właśnie wycofują O.C. ze sprzedaży.
Ale czwarty sezon z napisami PL można kupić tutaj
http://www.dvdmax.pl/dvd/art/id/8068.
Pozdrawiam napaleńców!
Orange County Forever!!!

ocenił(a) serial na 10
Kathryn_7

Sorki wkrótce będzie! Nie doczytałem do końca i podałem linka>
Mea culpa!

ocenił(a) serial na 10
casic

wkrótce..... taaaak na pewno =) Zauważ, że data premiery to 01.12.2007 =) psiałem do nich kiedyś już, ale nie pamiętam co odp. W każdym bądź razie powiedzieli, że nie wiedzą, albo producent nie wie, czyli na jedno wychodzi.

ocenił(a) serial na 10
Kathryn_7

We wtorek po spotkaniu z przedstawicielem Galapagos mam nadzieję, że podam jakieś konkrety.
Czwarty sezon w/g zapowiedzi został wyceniony na 174 zł.
Bądżcie dobrej myśli.

ocenił(a) serial na 10
Kathryn_7

Niestety mam niedobre wiadomości.
Firma Galapagos nie ma pojęcia czy istnieje Sezon 4.
Swoją drogą wypada pogratulować jacy zorientowani ludzie tam pracują!
To może czas założyć własną firmę wydawniczą?
Pare projektów mam przygotowanych. (amatorsko zajmuję się authoringiem dvd). Tylko wydawać!

casic

Mozna sie bylo tego spodziewac ;|
No wiec pozostaje sprowadzic sobie wydanie angielskie .

ocenił(a) serial na 10
casic

NIEEEEEEEEEEE! Tak być nie może. Nie dość, że w moim mieście są perypetie z kupnem jakiegokolwiek sezonu, to jeszcze 4-tego ma nie być :( To są kpiny! Dlaczego w naszym kraju tak dobre, fajne seriale są niedoceniane? i nawet jest problem z wydaniem ich :/ a inne badziewia są dosłownie w każdym sklepie typu Media, Saturn czy Empik, pfff.
Co do wydania - prosze bardzo, jeśli tylko masz takie możliwośći :D
Ja napewno sprowadzać z zagranicy 4-tego sezonu nie będę, mój angielski nie jest aż na takim zaawansowanym poziomie.

ocenił(a) serial na 10
Kathryn_7

Chyba, że ktoś wykona polskie DVD.
Jeśli materiał, który ściągam okaże się wystarczająco dobrej jakości to kto wie.....

casic

Ja chyba jednak zamowie z zagranicy ;)

ocenił(a) serial na 10
Czarny110

Mam takie pytanie, jeśli ktoś z was zamawiał "The O.C." za pośrednictwem jakiegoś sklepu internetowego to prosiłabym o odp. Czy mieliście jakieś problemy z Box-em? Czy wam jakaś płytka nie działała? Albo czy były problemy z przesyłką? i w jakim sklepie zamawialiście.

Mam pewne "schizy" co do zamawiania, zdarzyły mi się niejednokrotne zonki na allegro, stąd te moje obawy. A innego wyjścia nie będę mieć, jedynie 3 sezon może uda mi się inaczej dorwać. Wycofują The O.C. z naszego rynku.
Galapagos po prostu sobie jaja robi, sklepy wysyłają zamówienia a oni nic :/
Pozdrawiam

Kathryn_7

Ja zamawialem przez empik.com .A Z płytkami nie mialem zadnego problemu ;) Także na początku miałem obawy co do zamawiania przez internet ale szybko przeszły ;) Juz tyle razy kupowalem i nigdy sie nie zawiodłem .

ocenił(a) serial na 10
Czarny110

Z pierwszym zakupem na allegro trochę sie bałem, ale wszystko ok było. Teraz to już tylko tam kupuje =). Co do The O.C. to 1 sezon kupiłem chyba na merlin.pl a pozostałe dwa w jakiś innych sklepach, takich mało znanych. Wszystko było ok, działa do dziś, oglądane przynajmniej 3 razy każda płyta każdego sezonu, stan nadal jak nowe =) (no może są jakieś drobne ryski ;))

Przemko

Ja kupiłem pierwszy w Merlinie to miałem strasznego pecha, bo ledwo działała siódma płyta i nie można było obejrzeć dwóch ostatnich odcinków, a przedprzedostatni się zacinał. Reklamacja łatwo przyszła, sklep dał mi 12 złotych na zakupy w Merlinie (koszty mojej przesyłki). Przyszedł nowy Box, i czasem piąta płyta nie zaskakuje ale jest dobrze jak na razie :)