Życie na fali

The O.C.
2003 - 2007
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 37328
6,2 5 krytyków
Życie na fali
powrót do forum serialu Życie na fali

Właśnie skoczyłam oglądać 4 sezon i powiem jedno: to po prostu tragedia. Nie można powiedzieć, źe jest zły bo nie jest ale zupełnie różni się od 3 poprzednich. Sezony 1-3 maja specyficzny klimat, cały czas się coś dzieje, troche dramaturgi, tragizmu wymieszanego z dobrym humorem. 4 sezon natomiast przypomina serial komediowy, dominuje w nim praktycznie jeden wątek - rozterki miłosne pomiędzy Ryanem a Taylor. Trochę się zawiodłam oglądając 4 sezon. Poza tym zakończenie tragiczne. Cohenowie wyprowadzają się z Newport itd - to trochę dziwne. Ale trzeba przyznać, że udało się im to odwołanie do przyszłości - ślub Summer i Setha, Ryan jako architekt. Podsumowując 4 sezon nie zachwyca. Jednak całość jako serial jest naprawdę dobra. To chyba najlepszy serial z tego gatunku jaki oglądałam. Szkoda tylko, że nakrecili tak mało odcinków. Dla porównania niektóre seriale liczą sobie 10, nawet 15 sezonów a taka świetna produkcja jak O. C. tylko 4. Szkoda :( A tak przy okazji, czy ktos wie dlaczego tylko tyle nakręcili? Słyszałam, że pierwotnym zamysłem bylo stworzenie 7 sezonów. I dlaczego usunęli Marissę? Mischa Barton nie chciała grać czy ją wyrzucili? Aaa jeszcze musze powiedzieć, że uważam to za wielki błąd, po odejściu Marissy serial duzo stracił.

ocenił(a) serial na 10
monika_2601

Niska oglądalnosć przykładowo odcinek oglądało 4,7 mln ludzi.Barton chciala odejć i tylko dlatego ją umiercili a szkoda , to był mój ulubiony serial.