Życie na fali

The O.C.
2003 - 2007
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 37328
6,2 5 krytyków
Życie na fali
powrót do forum serialu Życie na fali

Pamiętam jak dziś, jak wracałem na wakacjach z pracy, jako małolat i biegłem go oglądać:) później na podwórko i przeżywanie wszystkiego z kolegami jak baby :D (oczywiście szara bluza też musiała być) :D naprawdę najlepszy serialik jaki widziałem:) notka ode mnie: full :)

gorek0

Nie chcę wypaść niegrzecznie, ale ten serial nie ma stu lat... Jeśli byłaś małolatem ok. 5 lat temu to i wciąż nim jesteś, tylko że trochę starszym ;].

ocenił(a) serial na 10
Dziewczynka_bez_zapalek

tak sie sklada ze mam 21 lat, a wtedy mialem 16:P wiec taki dorosly nie bylem.

ocenił(a) serial na 8
gorek0

mam to samo ;) najlepsze wspomnienia kojarza sie z OC, ja mam akurat 22 lata ;D

ocenił(a) serial na 10
Dziewczynka_bez_zapalek

zresztą nigdzie nie napisałem że bylem małolatem, nie chce być niegrzeczny ale czytanie ze zrozumieniem się kłania! :D

gorek0

Nie chcę być niegrzeczna, ale: "Pamiętam jak dziś, jak wracałem na wakacjach z pracy, jako małolat" <--- to chyba jednoznaczne stwierdzenie... Czytanie ze zrozumieniem własnych wiadomości się kłania...

ocenił(a) serial na 10
Dziewczynka_bez_zapalek

Dziewczynko nie wiem ile semestrow korespondencyjnej polonistyki ukonczylas ale chyba o 10 za malo... chyba lepiej wiem ile mam lat i ile mialem, oraz to co chcialem przekazac w tym co pisalem. Nie lubie polenizowac z ludzmi ktorzy mysla ze sa tak zaje*isci ze pozjadali wszystkie rozumy wiec nie musisz odpisywac.

gorek0

"najlepszą obroną jest atak" widze że wolisz obrażać niż sie przyznać do własnego błędu, przykre.

wilk06

ludzie odpieprzcie sie od niedomowień, btw. to jak się ma 16 to jest się małolatem, troche starszym ale jest, a stwierdzenie najlepsze lata młodosci to taki żart albo ironia, tacy inteligentni a nie mogą pojąć kontekstu?

ocenił(a) serial na 10
gorek0

Potwierdzam mam takie same skojarzenia jak autor tematu ;)Podejrzewam że teraz jakbym zaczynał oglądać seria pierwszy raz to może by to inaczej wyglądało. Nie pamiętam na czym to kiedyś leciało, ale miało swój klimacik i można było się wczuć za małolata w taki serial.

ocenił(a) serial na 8
Akerman

Ja tez mam 22 lata, ale do dziś pamiętam ze ten serial bardzo mi się podobał i z niecierpliwością czekałem na kolejne odcinki:)

ocenił(a) serial na 10
goci_17

hehe to widze,ze najwieksi fani serialu to rocznik ok '88:D (ja tez:P)
ale ostatnia seria byla do dupy.

ocenił(a) serial na 10
gorek0

hehe no ja też rocznik 88 i bardzo miło wspominam serial:)

ocenił(a) serial na 10
gorek0

to samo mam :D Ja co prawda rocznik 90' , ale mam takie same wspomnienia :) Pamiętam jak na tvnie puścili ostatni odcinek 2 sezonu i jak po kilku tygodniach dowiedziałem się że jest kolejny sezon. Co to była za radość :D

ocenił(a) serial na 10
pesman

hehehe, ja pamiętam, że zawsze uciekałam z ostatniej matmy < załóżmy, że co wtorek> by dojechac domu na the o.c heheh, masakra ;] no teraz aktualnie jestem na ogladaniu po raz chyba setny wszystkich sezonów. Kończe własnie 1 ;]
Pomimo iż wiem co bd dalej ogladam i ogladam twardo odcinek za okcinkiem ;]

ocenił(a) serial na 10
gorek0

ehh , pamiętam jak oglądałem the O.C. na TVN , choć ma tylko 16 lat , to czuje sie jakby to było kilka lat temu , wspaniałe wspomnienia , a teraz postanowiłem obejrzeć wszystke sezony od początku , dzisiaj koncze 1 sezon tj 6 odcinków mi jeszcze zostało ^^ ale zle zrobiłem czytając kawałek zakończenia sezony 4 , bo teraz mnie kusi zeby obejrzec ostatni odicnek .

Konrad1994

ze mną jest dokładnie to samo. mam 16 lat, oglądałam The O.C na tvn-ie, a niedawno zrobiłam sobie powtórkę z rozrywki. tylko że już obejrzałam wszystkie sezony i strasznie mi brakuje serialu :( mam zamiar odczekać trochę czasu i obejrzeć wszystko od początku jeszcze raz. serial jest cudowny!!! szkoda że więcej takich nie ma i że przestali go emitować.

ocenił(a) serial na 10
gorek0

ooo! Zdecydowanie :D ja zgłaszam rocznik '89 :D
ostatnio wróciłam do ogladania 1 serii i stwierdzam że jest to serial najlepszy ;) teraz więcej zwracam uwagi na szczegóły.
Muzyka jest nie do opisania - nadaje ten klimat :D

* niestety 4 sezon to pomyłka, ale nie ma rzeczy idealnych...

moonikaa20

muzyka fajna. 4 seria-żal. Taylor jest straszna. totalnie rozwala ten serial i nie pasuje do Ryan'a ;/ The O.C bez Marissy to już jednak nie to samo :( i w ogóle Summer jest taka dziiiiiiwna w ostatniej serii.

kinga0507

4 sezon faktycznie jest najsłabszy z wszystkich, ale ogólnie to serial jest zajebi***

ocenił(a) serial na 10
gorek0

no ja mam tak samo :) serial super i szkoda ze go nie kontynuowali ale przyznam ze Marissy brakowało.

waqo

dla mnie też 4 sezon taki nijaki, za to kocham sezon 3:)

ocenił(a) serial na 9
Edie_Sedgwick_

Ubóstwiałam ! rocznik 88 :-) Ja tam lubiłam 4 sezon :-)

gorek0

a ja wszystkie sezony obejrzałam przez poprzednie wakacje. zaje**isty serial, oglądałam całymi dniami, bo nie mogłam się oderwać, a teraz mam do niego wielki sentyment.

ocenił(a) serial na 8
gorek0

Ja oglądnęłam wszystkie odcinki 1-3 sezonu w wakacje dwa lata temu. Nie dałam rady tylko czwartego sezonu, jakaś profanacja, obejrzałam tylko kilka odcinków i w sumie to nawet nie wiem jakie jest zakończenie serialu. Ale cieszę się, że Misha Burton odeszła. Każdy serial musi sie skończyć przed rozwleczeniem go w przedziwne wątki. Jak widać w większości produkcji trudno im zakończyć dochodowe przedsięwzięcie i rosną kwiatki jak chociażby polskie 'm jak miłość' czy 'klan'. Tu odejście Mishy chociaż zakończyło to szybko

ocenił(a) serial na 7
gorek0

hahah widze, że nie tylko ja upodabniałam sie do któreś z postaci :D Ja pamiętam jak strasznie to wszystko przeżywałam i jak przez przypadek przy oglądaniu 2 sezonu dowiedziałam się ze Marissa umrze.. mój świat sie zawalił :(
btw oglądam The O.C. za kazdym razem gdy wracają do niego w telewizji :D