Życie na fali

The O.C.
2003 - 2007
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 37337
6,2 5 krytyków
Życie na fali
powrót do forum serialu Życie na fali

Więc ja sobie radzę z tym uczuciem dziwnej pustki i bezcelowości wieczoru nie zakończonego kilkoma odcinkami OC (od ferii zimowych oglądałam wszystkie serie drugi raz przed ostatnimi odcinkami serii 4, żeby mieć kilka nieznanych odcinków i nieznane zakończenie - taka uczta fana :))w następujący sposób, a właściwie dwa sposoby:

- szukam ciekawych filmów fanowskich na youTube (www.youtube.com), fakt, że po pewnym czasie robi się to monotonne, ale czasami można wyłuskać kilka perełek - możecie zajrzeć na mój profil, tam mam w ulubionych kilka moich ulubionych. Są tam użytkownicy, którzy uploadują tylko filmiki związane z OC, są też w moich subskrypcjach (mój profil http://www.youtube.com/profile?user=aniutekhamster1984). Mozna naprawdę stracić poczucie czasu a pozatym napawac się na nowo swoimi ulubionymi wątkami z serialu, a i czasami jakieś ciekawe pomysły, punkty widzebnia i fajne utwory podłapać.

- lubisz wątek Ryana i Marissy, Setha i Summer, jakiejklwiek innej pary, wejdź na www.fanfiction.net ---> kategorię "TVshows" ----> i znajdźcie "the o.c." tam czaekają na nas setki (jeśli nie tysiące) opowiadań autorstwa fanów z całego świata, opisujące wydarzenia z "pomiędzy" odcinków, po skończeniu serialu, alternatywne wersje odcinków i zupełnie dzijęce się poza ramami i serialu. Aby znaleść coś co was intereseuje trzeba wybrać kilka kryteriów 1. bohater1 2. bohater2 3. ilość słów 3.ukończone/w toku 4. kategoria(dla dorosłych - M ;P) i inne. Ja naprzykład czytam obecnie opwiadania Ryan/Kirsten (pasujący film na youtube http://www.youtube.com/watch?v=MapBzmNxV2g).

- jeszcze jedna idea, która za mną chodzi, to konstrukcja własnego fanvideo, mam juz wizję, piosenkę i scenariusz, ale nie dziala mi AdobePremiere Pro na WinXp pro z sp2 - też macie taki problem?

no to takie moje sugestie dla fanów O.C. ciekawe czy komus pomogą. Piszcie jakie Wy macie sposobo na pogodzenie sie ze stratą OC (OPRÓCZ ponownego oglądania serialu :))

pozdrawiam Aniutekchomik

ocenił(a) serial na 8
Chomik_5

Yyyy eeee hmmmm..... ok rozumiem. Dobra ludzie dajcie już spokój. TAkże oglądałem O.C., także czuje złość i frustrację że się przedwcześnie skończył i w ogóle... ALe dajcie już spokój. Zastanawia mnie fakt co ty robiłaś/eś czekając na następny odcinek. Już nie mówię co robiłeś/aś czekając na następny sezon... Może warto spróbować na dłuższą metę(czyli do końca życia :D ) To zakrawa na obsesje... Ehhh proponuje oglądać inne seriale. Łatwo zapomnieć.

ludwisiu

W ciągu kilku dni obejrzałem ponownie całe O.C...
Potem zacząłem udzielać się na forum http://theoc.pobieralnia.org/
Przez cały ten czas nałogowo słucham Soundtracku z O.C.
Dzisiaj cały wieczór poświęciłem na projektowanie koszulki "now start a band." którą miał Seth w jednym z pierwszych odcinków... chce sobie taka zrobić ;]
Aaaa... tak - jestem maniakiem O.C., jestem uzależniony i nie potrafie sobie z tym poradzić ;P

ocenił(a) serial na 10
antman

SKąd ja to znam. Wlasnei obejrzalam ostatni odcinek i rycze jak niemowle. Masakra ;( Dzieki Bogu nei jestem sama. Widze ze nie tylko ja mam problemy z pogodzeniem sie z odejsciem tego serialu z naszego zycia. Chociaz i tak nigdy go nie zapomne. Musze pokabinowac i wyprobowac kilka sposobow na odiągniecie sie od myslenia o tym serialu(wspominajac ze moej tapety na telefonie, pulpicie to zdjecia z filmu a dzwonki to soundtuck) ech. Szkoda, ze w moim miescie nikt nei ejst fanem tego serialu, albo go ejszcze nei poznalam. ;( ech. 3mta sie ludziki :*

ocenił(a) serial na 10
ludwisiu

Trochę zbytnio się czepiasz moich postów, ostatnio o ostatniej piosence serialu też zarzucasz mi że sie nie wsłuchałam. mogę cię zapewnic, że się wsłuchałam bardzo dokładnie (jestem po filologii angielskiej, a zreszta znaleść słowa piosenki też nie jest trudno) - a pisałam o jej klimacie i doborze.

Fora są po to, żeby właśnie znajdowac ludzi którzy czują i lubią to co Ty, także nie krytykuj mojego podejścia do O.C. Jak się coś lubi, to się przeżywa i może to wyglądać, bądź brzmieć śmeisznie, ale o to chyba własnie chodzi. fora są, po to , zby pisać o drobnostkach, które dla fanów urastaja do większej rangi. To własnie robią FANI - wyolbrzymiają i przeżywają każdy szczegół, czegoś co uwielbiają - nie mam racji?

Co do mojego oczekiwania na kolejne odcinki - oglądałam serie w całości, nie ściagając co tydzień kolejnego odcinka (oprócz ostatniej serii). Także nie miałam problemu oczekiwania - tylko pod koniec - o czym pisałam wcześniej.

Oglądam/oglądałam też inne seriale (Dawson's Creek, Felicity, Popular, Young Americans, Lost, Desperate Housewives, Jericho), ale O.C. ma w sobie coś specyficznego (patrząc na całokształt subiektywnym okiem fana) i pewnie szybko nie zapomnę o tym serialu. Tak jak sporo czasu minęło zanim przeszło mi po Dawson's Creek, moim pierwszym serialu...

poprostu nostalgia i romantyczna natura robią swoje...

ocenił(a) serial na 10
Chomik_5

powyższą odpowiedź pisałam do "ludwisiu"

----------------------------------------------------------
a do "antmana" - taak, soundracki zdecydowanie pozwalają wczuć się spowrotem w atmosferę O.C.

Jakie sa Twoje ulubione piosenki?
Moje to, między innymi:
1. Smile like you mean it - the killers
2. Hide and seek - Imogen Heap < -- wiadomo ;)
3. Away from me - Puddle of mud (The Rivals - w momentach gdy Ryan wkurzał suię na Olivera :))
4. All the arms around you - Haloween, Alaska (2x01)
5. Worn me down - rachel Yamgamata (4x03 - Seth/Marissa - najsamotniejsi ludzie w Newport ;))

Chomik_5

oj tak, genialne piosenki. jednak ja dolaczam do nich jeszcze:
- South - Paint The Silence
- Finley Quaye & William Orbit - Dice
- Patrick Park - Something Pretty
- Syntax - Pride

non stop tego wszystkiego slucham... to jest juz chyba jakas mania, ale tak jak wczesniej napisalas: tak juz maja fani:)
a ta pustka jest straszna... i "ludwisiu" wcale nie ma racje twierdzac, ze bedzie jakis inny serial.. O.C. jest jedyne w swoim rodzaju i kolejny serial, ktory bedzie w stanie podbic moje serce, bedzie musial byc doslownie genialny.

pozdrowienia dla wszystkich zrozpaczonych fanow O.C.! :)

Chomik_5

HEJ
Kocham cię mój serialowy maniaczku.
Buzki
Pozdro dla wszyskich fanów THE O.C.

ocenił(a) serial na 8
Chomik_5

No ja co prawda jeśli chodzi o O.C. dopiero "raczkuję", więc do chandry po końcu mi trochę brakuje, ale mialam ten sam problem po obejrzeniu całego Dawson's Creek;). I radziłam sobie bardzo podobnie - filmiki, fanarty... No i wałkowanie w kółko ukochanych odcinków. Tak, zdecydowanie:). Pozdrawiam:D

ocenił(a) serial na 10
Chomik_5

Osobiście zaczęłam się trochę martwić, ze film stał się moja obsesją. W mojej okolicy nie wiele ludzi rozumie co czuje po obejrzeniu każdego docinka - pustkę nie do opisania. Dlatego musze za każdym razem włączyć kolejny odcinek, bo nie mam z kim pogadać o poprzednim. Ech... ale z tego co wiem 6 kwietnia na TVN-ie rusza od początku pierwsza seria, potem ok 18 maja - druga, a 21 czerwca - trzecia :) Wiec damy rade... :)

ocenił(a) serial na 10
Enigmatical

MATKO, jak ja cię rozumiem. Gdzie się nie obejrzysz IGNORANCJA - w szkole,w pracy NIKT nie wie o istnieniu tego najwspabnialszego (obok Dawson's Creek) serialu na świecie. Nikt nie poznae mojego dzwonka w komórce "California here we come" itd itp. czniowie nie rozumieją aluzji do serialu. dzięki bogu mój brat oglądał, i moj chlopak obejrzał też, ale oni obejrzeli i tyle, żadnej dyskusji się z nimi nie nawiąże. ALE JEST MOJA KOZYNKA STEFSON - to moja pokrewna dusza w kwesii podchodzenia do seriali, też ogląda i przeżywa, wciąga się i ogląda filmiki na you tube ize mną o serialu rozmawia. Właśnie kończy pierwszą serię, tak więc fajnie ma tyle jescze przed soba nieodkrytych wątów i odcinków, zazdrioszczę ci Stefson. pa

Bez urazy, ale nawet na tym forum tutaj cieżko jaieś ciekawe posty znaleźć. Bo ciężko unznać "Fajny był ten ocinek. szkoda że już koniec" za interesjącą wypowiedź, a takie przeważają. O wiele bardziej lubię fora zagraniczne, jacyś bardzie zaangażowani zdają się być tam ludzie.

Jeśli czujesz tak samo jak ja polecam stronkę http://savetheoc.wordpress.com/ myślę "michaki999", ze powinieneś na nią zajrzeć, ty jako jeden z niewielu wydajesz się tutaj na filmwebie, tak "wciągnięty" jak ja :).

Chomik_5

a ja się wtrące co do tych piosenek - taaaaak, "Dice" jest super, ale "Away from me" też nie zapomnę.. pamiętam jak Ryan stał i nagle to puścili.. bomba!

ocenił(a) serial na 10
Chomik_5

Drogi Chomiczku byłem na tamtym forum. Jednak wiesz, życie biegnie dalej i po opłakiwaniu OC trzeba przejść przez kolejny etap. Mi też bardzo brakuje, i zapewne będzie brakowało "Życia na fali". Całe szczęście, że zdecydowali się w polsce wypuścić 3 sezon na DVD. Mam nadzieje,że podobny los podzieli 4 sezon. No nic to tyle - sorki, ze pisze tak późno ale nie ma zbytnio czasu by odwiedzać filmweb.