Top 3 , najlepsze piosenki z calego o.c.
Jakie jest twoje zdanie ?
Moje :
1.Joseph Arthur - Honey And The Moon - moment odjazdu rayana
z 1 odcinka 1 serii
2.Imogen Heap - Hide and Seek - moment gdy umiera jego brat gdzies w 2 serii
3.Patrick Park - Life Is A Song - piosenka z ostatniego odcinka ostatnie 5 min. o.c.
1. hide and seek (postrzelenie trey'a)
2. we used to be friends (SUMMER flu i ANNAbiotyki Setha)
3. maybe i'm amazed ( taniec ryana i marissy na weselu julie i caleba)
:))))))))))))))))
1. forever young-youth group (taniec marissy i ryana w 3 serii w odc. the Last Waltz
2 paint the silence-south (pierwszy pocalunek marissy i ryana)
3california-phantom planet
1. Running up the Hill Placebo w odcinku The Avengers początkowa scena.
2. If you leave... Nada surf w odcinku The Goodbye Girl moment pożegnania Setha z Anną
3. Imogen Heap Speeding cars w odcinku Graduation z 3 serii- moment rozdania swiadect.
Hmmmmmmmm myśle myśle i dochodze do wniosku że Super posenek jest znacznie więcej niż 3 i trudno nawet z nich wybrać najlepszą !! Nie ma co ale soundtrucki z O.C. są w niekturych momentach Genialne !!!
1. Imogen Heap- Hide and seek
2. Youth Group- Forever young
3. Chelo- Voodoo (gdy Kaitlin zobaczyła Julie na dyskotece ;))
W ogóle w The O.C. jest wiele naprawdę dobrych piosenek
Kurcze - bardzo ciężko jest złożyć TOP 3 z całego serialu jednak gdybym miał takowe układać to nie będą to same piosenki, ale i sceny, które owe utory zawierały:
-> Kolejność dowolna <-
1) Finley Quaye "Dice" i moim zdaniem jedna z najbardziej pamiętliwych scen w The O.C. - Sylwester u Olivera.
2) Placebo "Running up that hill" czyli reminesencja życia Kid Chino po tragedii jaką spotkała ich wszystkich. Świetny kawałek - lepszy niż oryginalny w wykonaniu Kate Bush
3) Jeff Buckley "Hallelujah" czyli generalnie zerwanie więzów Cohenów z Chino, wyjazd Setha... To się pamięta.
Jest oczywiście wiele innych pięknych piosenek o, których wypadałoby wspomnieć, ale to już może w temacie "TOP 10".
Pozdrowionka :)
Na mojej stronie www.the-oc.us znajdziecie kilka piosenek do ściagnięcia z "The O.C."
Zgadzam sie bardzo trudno wybrać tylko 3, no ale postaram się..
Moje typy:
1.Keane "A bad Dream" po śmierci Marissy, gdy Summer wydawało się że ja widzi.
2.Embrace "I can't come down" O ile dobrze pamietam, to ta piosenka leciała, gdy Sammer była na balu szkolnym z jakims japoncem i sie upila(Zostala królowa i pogodzila sie z Sethem)
3.A trzeci to niech bedzie Youth Group Forever Young!!!!1
Jakbym mogła podalabym ok 20 piosenek
Beata:
mam pytanie, a raczej chce się upewnić, bo zjechali mnie na forum, że Summer widziała ducha Marissy, a moim zdaniem to by było zbyt tandetne, ja myślę, że ona widziała Kaitlin, w końcu siostra Marissy zajęła jej pokoj jeszcze przed planowanym wyjazdem Marissy do ojca. Jak sądzisz?
przepraszam ,że się wtrące ale moim zdaniem Summer nie widziala ani ducha ani Kaitlin .. tylko to było takie cos jakby wspomnienie Summer o MArissie .. ale to tylko i wyłacznie moje zdnanie ..
A ja się podpisze pod tym zestawem, bo to również moje ulubione kawałki. No może jeszcze bym dodała "Rusted Wheel" - Silversun Pickups
mi sie jeszcze podobało mazzie star - into dust, leciało w 1 odc. 1 serii jak ryan niósł marisse, i pod koniec 7 odc. jak znalazł ją nieprzytomną w hiszpanii, czy gdzie tam ją znalazł xD
Moje ulubione piosenki z serialu :
1." Chasing Cars "- Snow Patrol
http://pl.youtube.com/watch?v=1LVQxUEPSwg
2." Here You Me "-Jimmy Eat World
http://pl.youtube.com/watch?v=_SwAc6QSfwg
3." A Bad Dream "- Keane
http://pl.youtube.com/watch?v=Zv1JfZWdVOw
Małe sprostowanie.Pierwsze dwie piosenki przeze mnie wymienione nie znalazły sie na soundtracku, ale te "teledyski" tak wryły mi sie w pamieć, że kojarzą mi się z OC.
Ze ścieżkie dzwiekowej podobały mi sie jeszcze, np.
" Float On"
" Speeding Cards "
Dla mnie nie ma lepszych jak:
Ryan Adams- Wonderwall
Bloc Party- Blue light
Sufjan Stevens-For The Windows In Paradise
dla mnie nie ma fajniejszych (może jeszcze placebo i james blunt)
Patrick Park - Life Is A Song
Imogen Heap - Hallelujah (ostatnie minuty ostatniego odcinka 3 sezonu)
Imogen Heap - speeding cars
.,,.,.,.,,. :)
1. William Orbit - Dice (1x14, ostatnie minuty 2003 roku ;)
2. Christopher Tyng - O.C. Ending Title (muzyka kończąca odcinki sezonu 1 i 2 )
3. Imogen Heap - Speeding Cars (wręczanie świadectw w trzecim sezonie, doprowadza do łez :)
oj ciężko będzie muzyka w The O.C. jest świetna po prostu =) ale jak już muszę to według mojego gustu będzie tak:
1 bezapelacyjnie: "Patrick Park - Something Pretty" Moment gdy Seth wyznaje publicznie miłość Summer, najpiękniejszy moment w całym OC.
2 również piękna: "Imogen Heap - Speeding Cars" ta piosenka wywołuje u mnie uśmiech na twarzy =)
3 "Bloc Party - Blue Light" lecz nie w oryginale tylko cover, chociaż oryginał też fajny =)
Na wyróżnienie też zasłużyły "Trespassers William Different Stars" (moment gdy Ryan z Marissa są w Chino, przysługa dla brata), "Aqualung Strange And Beautiful (I'll Put A Spell On You)", "Imogen Heap Hallelujah", "Lou Barlow Legendary" i wieeeeeeele innych =) Ciężko wybrać, jak już wyżej wspomniałem muzyka jest cudna.
skoro tak super znacie muze, to może mi ktoś powie jakie kawalki sa grane w "specjalach"
NIE MOZLIWE bym wybrala 3 takie piosenki! :)
kocham OC
mzuyka jest swietna...
mam wszystko na kompie
california...
life is a song
a bad dream
for the windows in paradise...
i wiele wiele innych... <3
muzyka z 'the oc' jest poprostu wspaniała i tak naprawdę piosenek które działają emocjonalnie ( także dzięki temu iż kojarzą się ze scenami z serialu ) jest bardzo dużo ;)
Te najpiękniejsze :
-Aqualung-Starnge and beautiful
-Placebo-Running up that hill
-bettie serveert-lover I don't have to love ( Marissa kocha się z Volchokiem a Ryan z Sadie )
a i jeszcze 'For the windows in paradise' ( pogrzeb Johnnego )
inne to Hide and Seak, Goodnight and gone, Speeding cars itd ;)
1. Joseph Arthur - Honey and the Moon
2. Placebo - Running up that hill
3. The Dandy Warhols - We Used To Be Friends
I 20 innych :-) Kocham ten soundtrack
Pozdrówki
1. Honey and the moon - Joseph Arthur
2. Hide an seek - Imogen Heap
3. California - Phantom Planet
Trudno wybrac tylko 3, w OC jest wiele świetnych piosenek :)
1.Patrick Park- "something pretty" gdy seth prosi summer by potwierdziła przy wszystkich ze sa razem; podczas akcji zbierania pocałunków:)
2.Phantom planet-"california"
3.south-"paint the silence"
moja lista wygląda tak:
1. Placebo - Running up that hill
2. Jeff Buckley - Hallelujah
3. Youth Group - Forever young
dalsze miejsca ;p
Keane - bad dream
Coldplay - fix you
The killers - everything will be Alright
.....
1. Bullet for my Valentine - Waking the Demon ( kiedy Sandy ucieka przed mordercą )
2. THE CLASH - Should i stay or should i go ( podczas imprezy w barze )
3. Adema - Brand new thing ( kiedy luke biega po plaży JaySiką )
Ze nikt nie wspomina o Rachel Yamagacie - Reason why i Worn me down :D A takze Elliot Smith- Pretty(ugly before) i Twilight :)
1. Finley Quaye - Dice [Sylwester u Olivera, Ryan wbiega do apartamentu Olivera równo o 24:00, by spędzić tę chwilę z Marissą - powitanie Nowego Roku)
2. Youth Group - Forever Young [To chyba było wtedy, gdy Ryan tańczył z Marissą, w jego domku przy basenie]
3. Jeff Buckley - Hallelujah/Keane - A Bad Dream
1.Christopher Tyng - The O.C. End
2.South - Paint the Silence
3.Phantom Planet - California/Jeff Buckley Hallelujah
1. hide and seek postrzelenie trey'a
2. Youth Group- Forever young
3.Keane "A bad Dream" moment gdy po śmierci marisy summer wydaje się ze ja
widzi ;)