Życie na fali

The O.C.
2003 - 2007
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 37332
6,2 5 krytyków
Życie na fali
powrót do forum serialu Życie na fali

Po obejrzeniu kilku odcinków trzeciego sezonu gdzie pokazano amerykańską szkołę publiczną naszły mnie wątpliwości co do poczytalności scenarzystów tego serialu.
Dzieciaki, które tam chodzą są brzydsze i głupsze od swoich bogatych rówieśników, odrapane, stare ściany szkoły przypominają mury obozu oświęcimskiego, a szafki wyglądają jakby ktoś na nie nasikał.
Oglądając serial pomyślałem że to nie USA tylko jakaś Kambodża albo Uzbekistan.To nawet w polskim liceum trudno znaleźć taką nędze. Wiem że twórcy chcieli pokazać różnice między społecznością ale k....a, ludzie, przecież to jest zwyczajne obrażanie ludzi, których rodzice nie są adwokatami albo prezesami dużych firm. Te dzieci nie stać nawet na batony z maszyny, przynoszą do szkoły własne kanapki <zenada.pl>
Nie wiem dla kogo jest ten serial, może dla Paris Hilton i jej pudli, ale wiem jedno - robią go jakieś prostackie snoby. W dodatku mało utalentowane bo serial po pierwszym sezonie to całkowita kompromitacja.

ocenił(a) serial na 10
D_Fens

Jak coś Ci się nie podoba, to po co to oglądasz?? Ja uważam, że serial jest świetny no, a ludzie ze szkoły publicznej wcale nie bylo brzydsi, a więc nie wiem o co Ci chodzi. No, ale wiesz nikt Cię nie zmusza do oglądania.

mery_m1

Morda podlotku. Jak nie potrafisz zauważyć tak prostych rzeczy to współczuje intelektu. Ten cały kolega Johnego, czyli biedna kopia Setha, przedstawiony został jak upośledzony idiota, reszta paczki też wygląda jak pozbawieni osobowości nędzarze i nieudacznicy.
Trzeba być naprawdę totalnym ignorantem i prymitywem by nie widzieć jaki przekaz kierują twórcy w wasze puste mózgi (a twój szczególnie). Liczy się kasa, dobre ciuchy, wpływowi znajomi. Bez tego jesteś nikim.
Oglądasz taki badziew nawet nie wiedząc że połowa amerykańskim nastolatków to zwykłe spasione świnie. Całe te "Życie na fali" to jedna wielka iluzja co miesza we łbie naiwnym gówniarzom.

ocenił(a) serial na 10
D_Fens

Dobra ty spokojne... Rzeczywiście coś jest w tym co mówisz , ale niewszystko w tym serialu jest głupotą... I niemieszaj tu nikogo z błotem , bo nikt się tu kłócić niezamierza... Serial jest fajny , a jeśli ci się niepodoba przedstawione tu "bogactwo" , no cóż nic na to nieporadze... A ze żyjemy w tak biednym kraju to juz nienasza wina, to nie Ameryka... Tam wszystko musi wyglądać ładnie i pięknie -- i tak jest w tym serialu....

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
mery_m1

A i jeszcze coś. Człowieku wrzuć na luz, bo jak ty sie tak bulwersujesz o jakiś serial, to ja nie wiem jak z tobą inni ludzie wytrzumują. Wyluzuj, bo zmarszczek dostaniesz.

mery_m1

Bulwersuje się twoją głupotą a zmarszczki dodają mi animuszu. Skoro ty możesz pisać kto jest najładniejszym aktorem to ja mogę pisać dlaczego twórcy tego gniotu to buraki.

mery_m1

Nigdzie nie wyczytałem. Wrzuciłem cię do jednego worka z innymi internetowymi przygłupami bo nie wyobrażam sobie by osoba która broni takiej mózgosieczki dla gówniarzy mogła być kreatywna w dyskusji na poważniejsze tematy.

ocenił(a) serial na 4
D_Fens

To jest twoim zdaniem poważniejszy temat? Gratulacje widać ostatnio wiele się w twoim życiu dzieje skoro ta dyskusja ma dla ciebie takie znaczenie.

ocenił(a) serial na 6
D_Fens

Skoro nie umiesz sobie ego wyobrazić to widocznie ty jestes ograniczony a nie ona. Poza tym szanuje sie wypoiwedzi innych a nie najeżdza na nich za o ze mają inne zdanie. Pokazales calkowity brak kulury.

asiula1205

Tak mi wstyd...
Przepraszam <za krótki>

ocenił(a) serial na 10
D_Fens

ciebie chyba rodzice dwa razy podrzucili i dwa razy zlapali głupku.Jesteś dzieckiem brazylijskiej ballady.

ocenił(a) serial na 10
D_Fens

a nawiązując do pierwszej odpowiedzi.sam jesteś niedomytym podlotkiem.za dużo komputera ja bym to tak określił.rodzice powinni na ciebie uważać.

ocenił(a) serial na 10
D_Fens

a jak cos nie pasuje to wypad ograniczony umyslowo dzieciaku neostrady.

ocenił(a) serial na 10
pawel0404

Dobra zakończmy ten temat, bo nie ma co z nim dyskutować.

pawel0404

"Ograniczony umysłowo dzieciaku neostrady?"
Niektórzy naprawdę potrafią zadziwiać. Człowiek który ma najbardziej pedalską ksywkę w internecie a avatar wywołuje na twarzach uśmiech politowania śmie mnie oskarżać o takie rzeczy :-) Gratuluje
Jesteś pewnie kolejnym biednym zakompleksionym licealistą/gimnazjalistą o niezbyt przyjemnym, wręcz odpychającym wyglądzie. Oglądasz sobie biedaku "Życie na fali" i masz nadzieje że w końcu znajdziesz sobie dziewczynę, że w końcu przestaniesz się całować z własną ręką, że ktoś w końcu doceni jaki z ciebie niepoprawny romantyk. Niestety, dzieciak który w avatar wsadza sobie twarz bohatera nędznego serialu i nazywa siebie pawel6095 czy jakoś tak, nie może być atrakcyjnym osobnikiem. Dziewczyny nie lecą na fanów seriali młodzieżowych. Zamiast siedzieć w internecie poczytaj trochę książek, obejrzeć parę dobrych filmów, może spróbuj zapisać się na siłownię i popracuj nad sylwetką. Chyba że dalej wolisz marzyć i obrażać ludzi, którzy są mądrzejsi od Ciebie.

ocenił(a) serial na 10
D_Fens

Eee dobra skończ te zbędne kłótnie, bo niecierpie tego jak ktoś obraża drugą osobe, w ogóle jej nie znając, a więc przestań:/. A tak w ogóle to skończmy tę zbędna gadkę, bo to nie ma sensu.

ocenił(a) serial na 10
D_Fens

Widzę dyskusja i odpowiedzi godne dorosłego człowieka, D-Fens.

ocenił(a) serial na 4
JohnnY_17

Heh ale idiota...człowieku zauważ że szkoła publiczna w OC została pokazana w 3 sezonie natomiast przez ponad 2 sezony patrzelismy na Harbor szkołe prywatną dla bogatych dzieciaków gdzie wszystko jest piękne i kolorowe. Nie wydaje ci się że tak nagła przesiadka spowodowała że nowa szkoła wypadła żałośnie szaro? To tak jakbys jezdził mercedesem i nagle sie przesiadł na forda czy coś w tym stylu. Dzieciaki wcale nie sa brzydsze może poprostu skromniej ubrane łosiu? A więc proszę w imieniu sowim i innych użytkowników wracaj do swoich frustracji i parszywego życia a to forum zostaw w spokoju1 Nara Głąbie

Godfather99

Widzę że masz problemy ze zrozumieniem tekstu. Zresztą nie ma co się dziwić, większość użytkowników na tym forum to zakompleksione, ograniczone umysłowo dzieciaki a przekonać się o tym bardzo łatwo. Wystarczy przeczytać wybitną recenzję zamieszczoną powyżej. Pean na cześć "Życia na fali" pisany przez podnieconego analfabetę mówi wszystko zarówno o tym serialu jak i jego fanach.

ocenił(a) serial na 10
D_Fens

Nie chciałam wracać do tego tematu, ale powiem Ci tyle nie obrażaj ludzi, których nie znasz, bo może się okazać, że mają więcej rozumu niż ty, a więc skończ te zbędne dyskusje i udzielaj się na innym forum, na temat innego serialu, np.: OTH, jak dla mnie żałosne, a czy ten serial krytykuje, nie i ludzi, którzy go zrobili czy też oglądaja też nie, a więc przestań gadać głupoty i zajmij się czymś, bo chyba masz za dużo wolnego czasu.

ocenił(a) serial na 8
mery_m1

Cóż za ciekawy obrót sytuacji, nie wiedząc jak się pozbyć niewygodnego użytkownika, wysyłacie go na forum wrogiego serialu :D To jest dopiero żałosne...

ocenił(a) serial na 10
ludwisiu

To nie jest wrogi serial, bo dużo osób lubi i ten i ten, a ja akurat nie lubie go i już. Ale przynajmniej nie ktytykuje ani serialu ani ludzi, którzy go zrobili ani ludzi, którzy go oglądaja. Jak robi to on.

mery_m1

Właśnie...po co dyskusje obracać tym razem na temat One Tree Hill,żeby sie odczepił od waszego serialu i zaczął najeżdzać na właśnie ten??
GOD...:/

ocenił(a) serial na 8
Brooke_4

Sytuacja się zaostrza - fani OTH dowiedziawszy się że ktoś nasyła na ich forum osobę, która ma negatywny pogląd na seriale dla rozhisteryzowanych nastolatek, wkraczają do akcji... Coraz ciekawiej się robi...

ocenił(a) serial na 6
ludwisiu

hmmm, wydawało mi się, że żyjemy w kraju, w którym istnieje wolność słowa. Nie rozumiem dlaczego naskakujecie na osobę, która wysyła go na forum OTH? przecież to tylko przykładowy serial, równie dobrze mogłaby go wysłać na forum Mody na Sukces, Lost, Gilmore Girls czy M jak Mydło! (Lost i Gilmore girls akurat lubię). Już nie przesadzajcie!
A co do różnicy między szkołami,w harbor były trochę zaostrzone reguły, w końcu to szkoła prywatna, gdzie chodzą najbogatsze dzieciaki, nie dość że było kolorowo od tych różnych pięknych strojów i opalonych ciałek to jeszcze żadne z nich nie mogłoby sobie pozwolić na zdemolowanie czegokolwiek. A co do urody, to po prostu ci z harbor mają fajniejsze ciuchy. A kolega Johnny'ego wcale nie był brzydszą wersją od Setha, bo Seth przystojny wcale nie jest. No i charaktery też mają inne.

papusiak

Przyznaje, jestem najemnikiem filmwebu, ksywka "Bulterier". Płacą mi bym oczerniał, wyszydzał, upokarzał konkurencyjne seriale i ich fanów. Ostatnio byłem odpowiedzialny za ataki na "Klan" i "Plebanie" a wynajęli mnie widzowie "Samego życia".
A tak nawiasem ludzie, puknijcie się w łeb. Wy wogóle czytacie to co piszecie? Co to wogóle k....a jest OTH? Czyżby gdzieś tam istniała kolejna mózgosieczka która podzieliła polską młodzież z gimnazjum?

ocenił(a) serial na 6
D_Fens

One three hill (czyli po polsku Pogoda na miłość). Wiele osób ogląda albo życie na fali albo właśnie OTH, niektórzy oba jednocześnie. Toczą się spory, o to który jest lepszy, bo chyba poruszają podobne tematy, środowisko itd. Nie wiem, bo w życiu nie oglądałam OTH.

ocenił(a) serial na 10
papusiak

Ja OTH obejrzałem 2 sezony , ale i tak dla mnie lepszym serialem jest O.C ... Choć zależy kto co lubi , ale niemówie iż OTH było do dupy , tylko, że jest troche słabsze moim zdaniem od O.C ......

ocenił(a) serial na 8
papusiak

Cóż za wspaniała definicja, niemalże jak z encyklopedii :D

D_Fens

Panie i panowie, trafił nam się troll na forum. Nie wiem, czy obrażanie wszystkich naokoło naprawdę bawi kolegę D-Fensa, ale mnie czytanie jego wypocin jakie to "Życie na Fali złe niedobre i w ogóle" naprawdę rozbawiło.
Żeby nie było żem gołosłowny krótki przegląd, The Best of D-Fens:

- "morda podlotku"
- "trzeba być naprawdę totalnym ignorantem i prymitywem" - pięknie nas tu nazywasz, doprawdy.
- "Liczy się kasa, dobre ciuchy, wpływowi znajomi. Bez tego jesteś nikim" - cóż, witamy w życiu.
- "połowa amerykańskich nastolatków to zwykłe spasione świnie"
- "Wrzuciłem cię do jednego worka z innymi internetowymi przygłupami bo nie wyobrażam sobie by osoba która broni takiej mózgosieczki dla gówniarzy"
- "Jesteś pewnie kolejnym biednym zakompleksionym licealistą/gimnazjalistą o niezbyt przyjemnym, wręcz odpychającym wyglądzie" - polecam wyprawę do najbliższego liceum w celu skorygowania błędnego przeświadczenia o odpychającym wyglądzie braci licealnej. Ewentualnie serwis fotka.pl - tylko nie zaśliń klawiatury. Poza tym, nazywasz nas kolejnym biednymi, zakompleksionymi licealistami, a na początku bulwersujesz się na obraz publicznej szkoły w serialu. Ciekawe.
- "większość użytkowników na tym forum to zakompleksione, ograniczone umysłowo dzieciaki" - ilość słów "zakompleksiony" użytych w Twoich postach źle o tobie świadczy.

Podsumowując, dziwię się, źe daliście się wprowadzić w tą głupią pyskówkę z D-Fensem.

lonelyboy1989

Kolega ma racje, bardzo dobra analiza, sam nie wiedziałem jaki ze mnie podły troll dopóki nie przeczytałem tych cytatów.
Też się dziwie że daliście sie wprowadzić w taką pyskówkę

ocenił(a) serial na 10
D_Fens

weź mam pytanie co ty z tego masz żę wszystkim nawrzucasz .jestem ciekaw czy byś był taki mocny bez komputera.pewnie przesiadujesz w domu tygodniami nie masz kumpli oprócz komputera.Patrząc na twoją fote to można stwierdzić że jesteś recydywistą.Weź skończ tak bedzie najlepiej.D-Fens

ocenił(a) serial na 10
D_Fens

byś się zdziwił kto tu jest atrakcyjny .Ty pewnie przesiadujesz w McDonalds i nie masz co z sobą zrobić więc wszystkich wyzywasz.Ty już intelektualnie jesteś nie atrakcyjny więc wygląd ci nie pomoże ,no możę jakaś dziewczyna po pijanemu by chciała z tobą być.