Jak dobrze pamiętam wystąpiła w dwóch odcinkach serialu.
Zgadza się. W 6 odcinku "Złoty kielich z rubinami" wcieliła się w postać Joanny Chylińskiej- Kłyś, historyka sztuki. Wzięła Borewicza na stopa do Warszawy. Po spędzonej z nim nocy nie zdecydowała się na kontynuowanie znajomości, bo wyjeżdżała na stypendium zagraniczne. Natomiast w odcinku 16 "Ślad rękawiczki" zagrała już zupełnie inną, tragiczną postać. Elżbietę Miłosz, rozhisteryzowaną, zdradzaną żonę doktora Miłosza.
Tego autostopa kojarzyłem z innym odcinkiem, ale może pamięć mnie zawodzi. Borewicz podczas rozmowy w samochodzie wykazuje się niezłym nosem do kobiecych perfum ;) Wydawalo mi się, że to było w odcinku, w którym zabito młodą dziewczynę, ale to był chyba inny tytuł.
Zgadza się, masz rację! Teraz sobie przypomniałam, pomyliłam odcinki! Stankówna zagrała w 5 a nie w 6 odcinku pt: "24 godziny śledztwa". Tam zamordowano właśnie młodą dziewczynę, chociaż młode dziewczyny ginęły jeszcze w kilku innych odcinkach.
O właśnie! Odcinek o chłopaku z sierocińca. Nigdy nie miałem pamięci do tytułów, znacznie lepiej z treścią :)