PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38407}
7,1 53 tys. ocen
7,1 10 1 53342
5,4 9 krytyków
13 Posterunek 2
powrót do forum serialu 13 Posterunek 2

Witam,
Co sadzicie o tym, aby powstal nowy 13 posterunek? ;P
Komendantem zostalby Pazura- awans Czarka?.
A posterunkowych nowych obsadzic- Kabareciarzy - Gorski? Wojcik?
Ja z checia bym obejrzal nowy 13 posterunek.
A wy co o tym sadzicie?
Moze wy macie jakies pomysly co do "nowego 13 posterunku"?

ocenił(a) serial na 10
lukaas63

Myślę, że to dobry pomysł. Na początek nakręcić 10 odcinków aby sprawdzić czy ludziom będzie się podobać. ;)

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 6
killerek132

ostatnio wpadłem na ten sam pomysł
Czarek byłby świetnym komendantem

Rudolf50

jestem za jest dużo aktorów polskich i aktorek wiec mogli by zrobić 3 serie

ocenił(a) serial na 10
lukaas63

Nigdy w życiu! Bez Stępnia i Komendanta to już nie będzie to samo, a tak po za tym raczej dzisiejsze kino zniszczyło by ten cudowny efekt tego serialu "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym"...

Gallis

Dokładnie. Zgadzam się.

ocenił(a) serial na 10
fajne_filmy

ja tez jestem fanem tego serialu wiem co mówię ...
chociaż może mogliby być ci sami no i zamiast komendanta dać Rewińskiego ?
To i tak nie było by to samo nawet jak by wypaliło tak więc

" Nigdy w życiu! Bez Stępnia i Komendanta to już nie będzie to samo, a tak po za tym raczej dzisiejsze kino zniszczyło by ten cudowny efekt tego serialu "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym"... "

ocenił(a) serial na 10
Gallis

dokładnie, zgadzam się w 100% z Gallis

ocenił(a) serial na 8
donmaslanoz14

Ja też jestem za

ocenił(a) serial na 8
lukaas63

Też jestem za ale jednak Stępnia i komendanta nikt nie zastąpi:(

Agap0081

Dokładnie, Marka Perepeczki i Marka Walczewskiego nikt nie zastąpi!

lukaas63

Gdyby teraz nakręcili trzecią serię, to wyszłaby z tego jakaś karykatura. Na pewno wszyscy chcą zapamiętać 13 posterunek w wersji z lat 90'.
Filmowcy powinni się teraz skupić na tworzeniu nowych kultowych seriali o jakiejś świeżej tematyce zamiast nagrywać same telenowele, na które wielu ludzi już nie chce nawet patrzeć.

lukaas63

Myślę, że szansa iż nowy 13 posterunek choćby dorównałby oryginałowi jest bardzo niewielka. Po za tym ciężko byłoby obsadzić fajnie fabułę a twórcy narażeniby byli na setki komentarzy i porównań do pierwowzoru, zapewne negatywnych. Chyba nikt się nie odważy, to w końcu byl pierwszy sitcom w Polsce a od tego czasu minęło już ponad 15 lat.

ocenił(a) serial na 9
lukaas63

Po co dokładać coś do klasyki i legendy ? Nie lepiej starać się dorównać temu robiąc coś nowego ?

ocenił(a) serial na 7
lukaas63

Mogliby najpierw zrobić pilot i potem zobaczyłoby się jak to wyszło, po co od razu planować całe sezony.

lukaas63

Wyobraźmy sobie nową serie. Ze starej obsady na pewno wróciłby Czarek, Kasia, Arni, ale w miejsce stępnia obsadziliby pewnie Karolaka. To ja dziękuję. Już wole stare dobre odcinki oglądać.

użytkownik usunięty
lukaas63

w nowej obsadzie Stuhr junior, Kożuchowska i może Rewiński ze swoim akcentem, Englert czy Kiersznowski daliby radę utrzymać serial na jego idealnym poziomie, no i nie można zapomnieć o R.Pazurze jako Bączek

lukaas63

Bez Stępnia i komendanta to nie to samo. A i Pazura wydaje mi sie, że nie dałby rady

ocenił(a) serial na 8
Oskajg

Nie ma ludzi nie zastąpionych, dobrym przykładem niech będzie np. Rysio. ;) Jasna sprawa, że Stępień i komendant to były bardzo charakterystyczne postacie, ale można wymyślić jakieś nowe postacie, które przypadłyby widzom.

ocenił(a) serial na 2
lukaas63

Byłoby to takie samo dno jak Posterunek 2.Z resztą wątpie żeby teraz Pazura sie zgodził na coś takiego.

lukaas63

No weź ej Górskiego to bym jeszcze zniosła (dla ścisłości bardzo go lubię) bo jako aktor radzi sobie całkiem nieźle, ale Wójcik? NEVER EVER! O w życiu nigdy, bo z super serialu zrobiłby telewizyjnego wycierucha.
Tak poza tym mogłoby nastąpić wznowienie serialu, ale pod jednym warunkiem: cofnięcia się w czasie, a z racji, że takiej machiny jeszcze nie wynaleziono to mówię twarde i zdecydowane: raczej nie
Żadna Kożuchowska, Rewiński, Englert, a nawet wcześniejsza obsada nie oddałaby w dzisiejszych czasach ducha tego serialu. Wole stare dobre powtórki

ocenił(a) serial na 8
lukaas63

Bardzo dobry pomysł, i jeżeli mieliby się za to zabrać ci sami ludzie, to jestem na tak. Jednak trzeba by było skontaktować się z odpowiednimi ludźmi, bo jak na razie to możemy sobie jedynie gdybać.

ocenił(a) serial na 10
lukaas63

i tak przecież nie byłoby Stępnia i komendanta pomysł jest dobry przydaliby się nowi aktorzy ale teraz to nie to co kiedyś i napewno by to było gorsze chociaż nigdy nic nie wiadomo to tylko moje przypuszczenia ale i tak sezonu 3 nie będzie

użytkownik usunięty
lukaas63

Poroniony pomysł, niech serial pozostanie świetny i niezapomniany, a nie przerobiony na srakę dla ciemnej masy, która ze zwykłego pierda z dupy potrafi się śmiać.

zgadzam się w 100% bez komendanta i stępnia serial straciłby z 99,9% humoru. Nie mówiac juz o reszcie aktorów