PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38407}
7,1 53 tys. ocen
7,1 10 1 53342
5,4 9 krytyków
13 Posterunek 2
powrót do forum serialu 13 Posterunek 2

Pierwszą serie oglądałem multum razy,począwszy z debiutem w TV. Ostatnio,korzystając z urlopu zrobilem sobie kolejny maratonik i po prostu pochłonąłem ją w kilka dni - a sam serial nic sie nie zestarzał.. A że zeszło mi tak szybko postanowiłem dać szanse "dwójce" - i wymiekłem na pierwszych odcinkach. To wygląda jak upośledzony brat bliźniak "jednynki" - nie obrażając nikogo.. Teksty,żarty na siłe, starzy bohaterowie stracili całą magie,a nowi do dup..o kant stołu.. Najgorsza jednak byla transformacja Arniego.. W jedynce byl idealnie,flegmatycznie 'GUPI' - w dwójce całkowicie go odmienili,zmianiajac mu IQ z -50 na +50 - a to stracilo caly urok.. Kasia tez jakas inna..Wszyscy..Do bani,subiektywnie oceniajac.

Mam wrazenie,ze wyszedł tu brak Mikołaja Korzyńskiego. Nigdy sie w to nie zagłebialem,ale on ma duze zanczenie jesli chodzi o teksty do kilku kultowych dla mnie filmow.. "13 posterunek" czy "Chlopaki nie placzą" to dla mojego gustu mistrzostwo. Nazwalem kiedys Lubaszenke "pl QT",ale zastanawiam sie czy to nie Mikołaj zasługuje na takie miano? Patrzac choćby na spadki jakosci przy innych dziełach reżyserów OL i MŚ,w ktorych akurat nie maczal palców.

ocenił(a) serial na 7
mateos8

Akurat Korzyński jest współautorem jedynie 3. odcinków "13 Posterunku" - 9., 28. i 38.

robert2207

nie sposób się nie zgodzić z załozycielem tematu , 1 sezon był na poziomie, a drugi juz przeciętny tylko kilka odcinków wmiare spoko, a reszta taka na marna,, widac ze 2 sezon był krecony tylko dla tego ze pierwszy się okazał hitem w dziesiątke, i zeby zarobić postanowili kręcic nowe odcinki wymyslając to skretyniałe historie mało smieszne ,, w dwojce parodia ogniem i mieczem mi sie podobała /