PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38407}
7,1 53 tys. ocen
7,1 10 1 53342
5,4 9 krytyków
13 Posterunek 2
powrót do forum serialu 13 Posterunek 2

mogli by nakręcić 13 posterunek 3 co o tym myślicie?

fifionek_1991

Świetny pomysł i... świetny serial. Jestem za!

fifionek_1991

jak najbardziej jestem za!!!fajnie by bylo znowu posmiac sie z Cezearego he he;)

ocenił(a) serial na 10
fifionek_1991

to musieli by innego komendanta znaleść. Przecież Perepeczko nie żyje :( bez całego składu to już nie bedzie to samo ;/

ocenił(a) serial na 8
asia_yo

J. Stuhr by sie nadawał na komendanta:D:D co o tym myslicie?

ocenił(a) serial na 10
fifionek_1991

jestem w yupenođci Za i za szturem tesz ;)

ocenił(a) serial na 8
fifionek_1991

a ja też jestem za chódź bez perypeszki to już nie to samo

ocenił(a) serial na 8
martek165

pwu Perypeczki miało być ach ta moja ortografia

martek165

niezapominajcie również o Marku Walczewskim serialowym "Stępniu" aktor cierpi na nieuleczalną chorobę Alzheimera także jego też byśmy już nieobejrzeli a szkoda bo był bardzo fajny.

ocenił(a) serial na 8
sebastian22221

Nom Stępień był the best ^^. Moja ulubiona postać z Czarkiem i komendantem dlatego nie chce zeby byl 13 posterunek 3 bo to juz bedzie podróba

ocenił(a) serial na 10
Drozdu

A Arni wyłysiał niestety............

Też chciałbym nowe odcinki

fifionek_1991

Także jestem za nakręceniem 13 Posterunku 3, ale tak jak już wspomniano wyżej to nie będzie to samo bez Marka Perepeczko, Marka Walczewskiego i reszty. Brakowało by zbyt wielu aktorów stworzonych do swoich ról. Szkoda bo z chęcią bym obejrzał jeszcze 1 sezon 13 Posterunku(oczywiście z całą ekipą z 1 i 2 sezonu), ale to już nie jest możliwe.

ocenił(a) serial na 10
Lukasz91

A skąd wiecie,że nie nakręcą już"13 posterunku 3"może spróbuję zdobyć e-mail do ślesickiego i go przekonam.

ocenił(a) serial na 9
fifionek_1991

Jestem za!
Jeśli chodzi natomiast o postać komentanda to myśle, że pan Sylwester Maciejewski(Solejuk z "Rancza") mógłby zastąpić nieżyjącego już Marka Perepeczko

Wiencor

mogli by zrobić 3 serie że pazure przenoszą do innego posterunku

ocenił(a) serial na 10
fifionek_1991

Masz rację mogliby nakręcić 13 posterunek 3 bardzo lubię ten serial nawet dwie serie 13 posterunku na DVD mam.

ocenił(a) serial na 7
fifionek_1991

Jasne, im więcej 13 posterunków tym lepiej ;) jak dla mnie mogli by kręcić w nieskończoność, bo serial jest zajebisty. Szkoda że już go nie robią, tylko jakieś durne "agentki" i inne tego typu pierdoły, co to ani nie śmieszne ani nie fajne!!!

fifionek_1991

Ja bym chciala zeby powstal 13 posterunek 3 ale bez kilku aktorów to juz by nie bylo to samo np. bez perepeczko, walczewskiego i wydaje mi sie ze seria z luxusem byla o wiele lepsza, ale 2 seria tez byla bardzo smieszna ten serial jest taki ze mozna go ogladac na okrąglo a on sie nie nudzi przynajmniej w moim przypadku tak jest. pozdrawiam wszystkich fanow

fifionek_1991

to mogli by zrobić tak:
komendant dostał awans so 14 posterunku :)
stępnia zwolnili bo był za ślepy
a arnie zaczął się starzec
podoba wam się?

użytkownik usunięty
piotrbrylant

jestem za. nowe postacie to lepszy pomysł niż zastępowanie zmarłych aktorów.

użytkownik usunięty
piotrbrylant

nowym komendantem mógłby zostać ordynator z " Daleko od noszy"
co do Stępnia to łatwo by było kogoś znaleźć
a Arniemu założyło by się perukę

fifionek_1991

Pomysł bardzo dobry. Może napiszemy jakąś petycję żeby zrobili kolejną część wspaniałego sitcom'u?

ocenił(a) serial na 10
m_gnap

Z wielką przyjemnością bym obejrzał nowe odcinki ale bez Perepeczki i Walczewskiego to już nie był by ten sam serial.

mati_nitro

jestem za.
niech nakręcą nowe odcinki 13posterunku

użytkownik usunięty
maxior

Lepiej niech powtórzą najpierw odcinki 13 Posterunek 2 na TVN-ie.
Nie wiadomo czy trzecia seria również była by dobra. Lepiej wiedzieć kiedy skończyć niż wyprodukować mało śmieszną 3 serię. Choć i może w przypadku 13 Posterunku by tak nie było bo serial jest rewelacyjny.

fifionek_1991

Bardzo bym chciała obejrzeć 3 serie najlepszego polskiego sitcomu!
Teraz nie robią takich seriali. Tamte (np. 13 posterunek, Miodowe lata
itd.) miały swój klimat. Nic już nie wróci tych czasów. Ale jestem jak
najbardziej za tym, aby znów pośmiać sie ogladając 13P. Co prawda to nie
to samo, ale niewykluczone że odniosłby znów sukces i wymiótł wszystkie
inne współczesne badziewia typu Niania itd. CHCEMY 3 SERII!!

ocenił(a) serial na 9
fifionek_1991

po co ?
są rzeczy, których nie warto "odświerzać" 13 posterunek na zawsze wpisał się w historię polskiej komedii i lepiej wracać do niego z sentymentem niż produkować odgrzewane kotlety

ocenił(a) serial na 7
fifionek_1991

Dokładnie. Jestem tego samego zdania co boooyas. Po co iść na ilość? Lepiej postawić na jakość.

ocenił(a) serial na 10
paatryk

Zajebiaszczy pomysł z tym 13 posterunkiem 3 mogli by nakrecic jeszcze ze 20O serii,a to,że Perepeczko i Walczewski nie żyją to nie taka znów tragedia.Tak sie składa,że na 3 serie mam pomysł:)

Po pierwsze:Komendant dostaje awans do 14 posterunkui do czasu aż nie będzie nowego komendanta zastępowłgoby Czarek.A na miejsce nowego komendanta byłby np:Paweł Nowisz albo któryś z kandydatów na komendanta z oscinka 2 z drugiej serii jak wybierali zastępce komendanta.

Po drugie:Stępień pogodziuł się z żoną i razem przeprowadzili się za granice na stałe.

Po trzecie:Arniemu na szare włosy załozyliby mu peruke o takim samym kształcie i kolorze i zabawne perypetie 13 posterunku toczyłyby się dalej.

ocenił(a) serial na 10
sebastian_jankowski

Zajebiaszczy pomysł z tym 13 posterunkiem 3 mogli by nakrecic jeszcze ze 20O serii,a to,że Perepeczko i Walczewski nie żyją to nie taka znów tragedia.Tak sie składa,że na 3 serie mam pomysł:)

Po pierwsze:Komendant nie dostaje awansu tylko przechodzi na emeryture i do czasu aż nie będzie nowego komendanta zastępowłgoby Czarek.A na miejsce nowego komendanta byłby np:Paweł Nowisz albo któryś z kandydatów na komendanta z odcinka 2 z 2 serii jak wybierali zastępce komendanta:)

Po drugie:Stępień pogodził się z żoną i razem przeprowadzili się za granice na stałe:)

Po trzecie:Arniemu na szare włosy założyliby mu peruke o takim samym kształcie i kolorze jak miał wcześniej i zabawne perypetie 13 posterunku toczyłyby się dalej:)

sebastian_jankowski

może to i dobry pomysł z tym 13 posterunkiem 3, ale pominęliście fakt, że Czarek z Kasią mają bliźniaki.

użytkownik usunięty
pv3210

Bliżniaki cały dzień siedzą w przedszkolu. :P

Te bliźniaki mają po 10 lat, więc przedszkole odpada raczej.
Mógłby być motyw z pomaganiem w nauce, jak z Agnieszką w 2 serii, albo z 10 latkeim zadającym za dużo pytań :D

sebastian_jankowski

Sylwester - to napisz może jeszcze scenariusz i wyślij e-maila do pana Ślesickiego.
Chłopie, ciesz się z tego, co masz i módl, aby producenci nie przeczytali Twoich postów, bo jeszcze zaczną to rozważać. Bez Stępnia i komendanta to już nie będzie ten sam serial. No i nie myśl, że każdy aktor zechce zagrać w następnej serii, no chyba, że ich meile też załatwisz... i tez ich jakoś przekonasz.

Dimond

Tak Dimond! Na nowo zatrudnią Pazurę i jeszcze jego nową Zając, aby zapełnić planowany budżet...

ocenił(a) serial na 10
maxifactor111

Szkoda ,że Słoik i Stępień nie żyją ;(( Ale niech chociaż będzie Arni i Czarek
Arni:- Ja nic z tego nie rozumiem !
Czarek:- Jak ty czegoć nie rozumiesz to znaczy ,że to jest łatwe xDD
Ten dialog mnie rozwalił ;pp

Diamond_filmweb

Hm... mogli by nakrecić film fabularny ;P

ocenił(a) serial na 9
fifionek_1991

W trzeciej serii mogłoby byc tak:

Czarek jest komendantem, dostał w spadku po tragicznie zmarłym w akcji Słoiku, psa.

Kaśka - wiadomo, żoną Cezarego, lecz tak jak żona Stępnia stale chce sie rozwieśc bo podejrzewa męza o zdradę, dzieciaki ciągle przyłaziłyby na przeszpiegi :D

Agnieszka mogłaby pracowac na policji na posterunku brata.

Ukochany Agi mógłby byc alfonsem Jolki :D.

Jolka stale walczy o Czarka.

Jako pozostałych policjantów widziałabym kabareciarzy z Kabaretu Moralnego Niepokoju albo AniMruMru.

Zawsze możemy napisac prośbę o reaktywację serialu :D.

ocenił(a) serial na 10
Elanator

Słuchajcie! znalazłem artykuł z z marca 2009 r.w którym pisze,że mają nakręcić 3 serie.Bo w canal + pojawił się nowy szef i pisało,że planuje ponownie zaangażować się w produkcje serialu,ale nie nie jestem do końca pewien czy dobrze zrozumiałem
Oto linkhttp://film.interia.pl/telewizja/seriale/news/wroci-13-posterunek,1266817,37 23

ocenił(a) serial na 10
sebastian_jankowski

Słuchajcie! znalazłem artykuł z z marca 2009 r.w którym pisze,że mają nakręcić 3 serie.Bo w canal + pojawił się nowy szef i pisało,że planuje ponownie zaangażować się w produkcje serialu,ale nie nie jestem do końca pewien czy dobrze zrozumiałem
Oto link:http://film.interia.pl/telewizja/seriale/news/wroci-13-p osterunek,1266817,3723

sebastian_jankowski

To było ponad rok temu ... Więc niestety chyba nieaktualne :( Ogólnie to jest mi strasznie smutno, że taki wspaniały serial trwał tak krótko. Przerwanie go było MEGAbłędem, ale przecież życie toczy się dalej - jak nie chcą stworzyć 13 posterunku 3 ze względu na szacunek dla zmarłych bohaterów, to mogliby chociaż stworzyć coś podobnego - z inną nazwą, tymi samymi aktorami, z tym samym poczucie humoru... Naprawdę, od lat czekam na cud że wznowią to, ale niestety chyba nie doczekam. Strasznie przykro.