6,8 7,6 tys. ocen
6,8 10 1 7576
1920. Wojna i miłość
powrót do forum serialu 1920. Wojna i miłość

Baka nie nadaje się na Piłsudskiego. Wypada wręcz komicznie. Coś czuję, że perełką serialu będzie Lubos - rola bolszewika idealnie wpisuje się w jego emploi.

ocenił(a) serial na 7
Birke_La_Folle

Zakrzeński(Panie swieć nad Jego duszą) pasowałby w sam raz
Do Baki musimy się przyzwyczaić
Lubos mi pasuje do rola Zakapiora

Birke_La_Folle

wg mnie Baka jako osoba, to średnio pasuje, ale odegrał rolę Piłsudskiego bardzo interesująco. Myślę, że jest szansa na fajną kreację, to utalentowany aktor.

ocenił(a) serial na 5
Patruell

Świetni również odegrał swoją rolę w Czasie Honoru.

Birke_La_Folle

Przede wszystkim nie "zacjągał". Mam nadzieję, że serial będzie kontynuował multijęzyczność z pierwszego odcinka, bo w trailerze niestety sowieci już mówili czystą polszczyzną.

Marsellus_Wallace

Śp. Zakrzeński nadawałby się już tylko do zagrania starego Piłsudskiego. Do roku 1918 na Piłsudskiego pasowałby jak ulał Mariusz Bonaszewski. To jest wielki skandal że to własnie jemu nie zaproponowano tej roli.

ocenił(a) serial na 7
Birke_La_Folle

Lepszy Baka niż Olbrychski jak to sobie Hoffman wymyślił, to jest dopiero ból. A Lubos wszystko zagra z palcem w d... znaczy w nosie :-P

Birke_La_Folle

akurat Baka jako Piłsudski jest bardzo interesujący

ocenił(a) serial na 7
milenasy

Od założenia tematu minęły ponad dwa lata i moje zdanie zmieniło się zupełnie. Zwłaszcza teraz, kiedy (głównie dla Żurawskiego, w którym jest seks gorący jak samum) oglądam powtórki serialu. Faktycznie Piłsudski w wykonaniu Baki jest interesujący. Nie jest sztampowy a jednak to wciąż nasz dziadzio, nasz naczelnik. Bakę poznałam bliżej i pokochałam dzięki piosence aktorskiej, jego współpracy z Projektem Volodia. A już "W domu zalęgły się nam panienki" - majstersztyk, prawdziwy szedewr.