6,8 7,6 tys. ocen
6,8 10 1 7576
1920. Wojna i miłość
powrót do forum serialu 1920. Wojna i miłość

Kuba Wesołowski

ocenił(a) serial na 5

Witam. Polska jako kraj z bogatą historią, wręcz powinna promować nasze narodowe dziedzictwo i produkować filmy/seriale historyczne z nim związane. Przykładem dobrego promowania naszej historii jest film Czarny Czwartek. Reżyser obsadził w tej produkcji w rolach głównych aktorów mniej znanych co pozwoliło nam się w większym stopniu utożsamić z tą postacią. Można się sprzeczać, że film jest dobry, ale tylko na polskie warunki i nigdzie po za granicę kraju nie eksportuje się go, ale mimo wszystko producentom wyszedł solidny film, bez papierowych gwiazd vide pan Wesołowski. Niestety nasze Telewizja Publiczna nie wyobraża sobie produkcji wojennych bez serialowych gwiazd. Wcześniej był Czas Honoru z gwiazdami klanu i tańca z gwiazdami jako żołnierzami AK. Teraz mamy trochę wcześniejszy okres, jednak ten casus się powtarza. Zamiast dobrego filmu wojennego mamy słabe romansidło osadzone w czasie wojny z bolszewikami. Na zakończenie mojej wypowiedzi zacytuje mojego znajomego, który historią się nie interesuje i nigdy jakoś nie był negatywnie nastawiony do naszych "aktorów młodego pokolenia". Cytuję: "Nosz kur*a. Zapowiada się fajny film wojenny, ale czy nie ma w Polsce innych aktorów, że muszę wszędzie wciskać tego debila Wesołowskiego, który gra w różnych tańcach na lodzie, itp. Wszystko, cały klimat spieprzyli przez tą roześmianą mordę tej aktorzyny".

ocenił(a) serial na 7
HugonKapet

Ja do Wesooówskiego nic nie mam jak Ci sie nie podoba to masz wybór 2 ,3, TV4,TVN,Puls czy Polsat

ocenił(a) serial na 5
giovanni50

Ja wcale nie piszę, że mi się nie podoba. Gość jest całkiem przystojny. Tylko zwracam uwagę, że aby serial wojenny mógł ludzi poruszyć i oddać realia tamtych czasów to moim zdaniem powinni być angażowani aktorzy mniej znani, pomaga to bardziej utożsamić się odbiorcy z daną postacią. A taki pan Wesołowski grający w serialowych hitach takich jak na wspólnej po prostu tą możliwość odbiera. Pozdrawiam.

HugonKapet

Zgadzam się. Gra w Czasie Honoru i naprawdę pasuje mi do tej roli, ale naprawdę zaciekawiło mnie, że powstaje serial o latach 20 dotyczący naszego kraju, a tu widzę Wesołowskiego. Czy bez niego nie może się odbyć żaden serial historyczny? Im mniej znani aktorzy tym lepiej bo są nieopatrzeni. Nie oglądam polskich filmów - komedii romantycznych bo chyba tylko takie w tym kraju się robi - głównie dlatego, że ciągle widzę te same twarze typu Karolak, Socha, Kot, Bohosiewicz itd. No na miłość boską!!! To woła o pomstę do nieba!!! Możliwe tylko w Polsce.
P.S. Czarnego Czwartku nie widziałam, ale mnie zaciekawił i na pewno obejrzę.