Słyszeliście że kręcą nowy sezon? (podobno na jesień )
Akcja serialu rozgrywać się będzie od 1922 roku, czyli od śmierci Gabriela Narutowicza do
zamachu majowego w 1926.W drugim sezonie dojdzie w końcu do ślubu Władka Jarocińskiego
(Wojciech Zieliński) i Zosi Olszyńskiej (Karolina Chapko). Małżeństwo zamieszka w Przemyslu,
gdzie mężczyzna zostanie zatrudniony w Korpusie Ochrony Pogranicza. Lula Biedrzycka
(Katarzyna Maciąg) umrze zaraz po porodzie, a Bronek Jabłoński (Jakub Wesołowski) zostanie
samotnym ojcem. Miecio Pijanowski (Lesław Żurek) znajdzie nową miłość. Kobieta, z którą się
zwiąże to artystka filmowa. Jak donosi popularny magazyn telewizyjny wojnę przeżyje również
największy wróg Władka i Bronka - Aleksander Sribielnikow (Michał Żurawski).
To info z zeszłego roku.
http://superseriale.se.pl/seriale/1920-wojna-i-milosc-bedzie-2-sezon-bronek-samo tnym-ojcem-kto-przezyje-wojne_332403.html
Pewnie dlatego robią podkład z 1 serią
Tak jak kiedyś z 3 serią Ekstradycji
Powtórzyli 1 serię potem 2 i przyszła trzecia
Ooo to świetnie !! Nie mogę się doczekać :)
Mam nadzieję, że serial nie obniży lotów ..
Mam nadzieję, że to jest prawda i w ciągu najbliższego czasu doczekamy się więcej informacji. Czekam z niecierpliwością :)
Nie no to raczej niemożliwe, nigdzie nie ma informacji o planach TVP odnośnie drugiego sezonu tego serialu. Ta informacja pochodzi z czerwca 2013r i od tamtej pory nic się nie zmieniło. Być może takie plany kiedyś były, ale są one już nieaktualne, choć oczywiście nie jest powiedziane, że w przyszłości władze TVP nie wrócą do pomysłu.
Idąc za ciosem 3 sezon mógłby być o kampanii wrześniowej, po której Jakub Wesołowski pod zmienionym nazwiskiem zostałby cichociemnym i tym samym akcja płynnie przeszłaby do "Czasu Honoru" :P