1923 (2022)
1923: Sezon 2 1923 sezon 2, odcinek 6
odcinek 1923 (2022)

1923 | Góry zębów potworów

The Mountain Teeth of Monsters 50m
8,3 235  ocen
8,3 10 1 235
1923
powrót do forum s2e6

scenariusz

ocenił(a) serial na 7

Śmierć Jacka była do przewidzenia. Śmierć tej pary co samochodem wieźli żonę Spencera idiotyczna i naciągana. Rozumiem zima itd, ale zamiast na pociąg to oni jadą bezmyślnie tylko po to, aby na siłę zrobić dramę pomijając zdrowy rozsądek kogokolwiek. Absurdy.

ocenił(a) serial na 8
Pshemq

tak, ta wycieczka samochodem to wg mnie najsłabszy pomysł w całym serialu. Zima i zaspy takie że pociągi unieruchomione przez kilka dni a oni urządzaja sobie wyprawe cienkim autkiem przez dzikie pustkowia,!! bieda scenariuszowa kompletna, zwłaszcza, ze ci ludzie jak mówia sa z Chicago więc wiedza cooznacza samochód w zimie

ocenił(a) serial na 7
Maribelkas

Dokładnie, to byli ludzie majętni i widać, że na poziomie intelektualnym.

ocenił(a) serial na 8
Pshemq

Głupotą było, że babeczka na stacji ich ostrzegła, a Alexandra sie popatrzyła na nią tępo i nie podjęła tematu z nimi w aucie. Przecież trzeba było kupić paliwa do karnistrów czy coś

ocenił(a) serial na 8
WonderFul

A Jack - szkoda słów. Ten tekst Jacoba wcześniej "w domu zostają dwie najcenniejsze nam osoby" i on "ok" a potem "walić to - ja nie dam rady? poczym mi piwo" no i piwo sie rozlało.. Kolesie dalej trzymają wymierzoną do niego broń, a ten swoją chowa i od razu jak na tacy im podaje wszytsko. Co za bezsens - ale może wlasnie tak chcieli ukazac tą postać jako lekkomyślną, młoda i po prostu głupią :) hehe

ocenił(a) serial na 8
WonderFul

no tak, ja szczerze mówiąc w pierwszej chwili pomyślałam, ze to on ich zastrzeli skoro w końcu po to jechał na stacje, i siedział w krzakach niewidoczny a oni na drodze, ale jak wylazł i schował bron , to juz było wiadomo , ze po ptokach. Juz jak tak bardzo chcieli go zabic to mozna to było zrobic w bardziej wiarygodny sposób

ocenił(a) serial na 8
Maribelkas

No właśnie pewnie o to chodziło, żeby po prostu uśmiercić na koniec parę postaci. Ja osobiście nie miałam wielkiej sympatii do Jacka, ale no mogli zrobić to inaczej jakoś bardziej heroicznie? Np w obronie właśnie swojej zony czy ciotki? To było by satysfakcjonujące. Dobijające jest to, że te zgony teraz są takie "po prostu" np Alexandra tyle przeżyła i teraz np ma pokonać ją mróz? Byłoby to słabe, ale dośc realne? Mam nadzieje, że i tak coś sie uda ogarnąc. Podobno jest już odcienek finałowy w necie, ale ja wolę poczekać na spokojnie i obejrzeć finał :D

ocenił(a) serial na 7
WonderFul

Nawet powiedzieć jadę pociągiem, wy wracajcie. Bilet by jej kupili skoro kupowali paliwo. Albo przeczekać w hotelu.

ocenił(a) serial na 8
Pshemq

Ja ich odebrałam jako osoby zamożne, inteligentne ale mimo wszystko żyjące w pewnej bańce. Byli zafascynowani tą historią i po prostu chcieli zobaczyć "reunion" ich na własne oczy i trochę to ich chyba zaślepiło. W momencie gdy widzieli już, że brakuje paliwa była ta scena, jak patrzą na siebie i mówią coś w stylu " niezła przygoda" jakby już wiedzieli, że jest grubo i pewnie nie uda im się wrócić. Żyli sobie fajnym życiem, podróżowali, a umarli z zamarznięcia w śniegu daleko od domu, smutne to trochu