PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

Witam, może niech każdy kto chce poda scenę, która uważa za najlepszą, najbardziej wzruszającą, najsmutniejszą itp. Ja zacznę:

Najlepsza scena w całym serialu wg mnie to przesłuchiwanie Tokareva w sezonie 8.

Czekam na wasze propozycje :)

ocenił(a) serial na 10
MnIsZeK

najsmutniejsza scena ever byla w 15 odcinku sezonu 2, kiedy jack zadzwonil do kim zeby sie z nia pozegnac. to tyle.

ocenił(a) serial na 9
lubiepiernik

właśnie skończyłem oglądac ten odcinek i fakt jest wzruszający, ale.....
kiedy po obejrzeniu już 6 sezonów, przychodzi ten 24 odcinek 6 sezonu (nie jestem psychologiem, ale wydaje mi się większośc widzów utożsamia się z J.B) kiedy Jack stoi nad urwiskiem po druzgocącej rozmowie z ojcem Audrey, wtedy i my czujemy jakbyśmy stracili w życiu wszystko co istotne.

ocenił(a) serial na 10
MnIsZeK

Mam kilka najlepszych scen w serialu :
- S01E24 - finałowa scena odegrania się Jacka na braciach Drazen w dokach;
- S02E04 - Nina celująca do Jacka i wymuszająca ultimatum od Palmera;
- S03 - chyba wszystkie sceny Jacka z Salazarem;
- S04E13 - Charles Logan przejmuje stery i zostaje zaprzysiężony (spójrzcie na jego minę, Gregory Itzin genialnie naśladuje nieporadność George'a Busha);
- S04E24 - upozorowania śmierci Jacka;
- S05E01 - śmierć Palmera oraz polowanie na pozostałych przyjaciół Jacka;
- S05E24 - porwanie prezydenta Logana przez Jacka i później aresztowanie Logana; dodatkowo uważam sezon 5 za najlepszy z wszystkich- dosłownie każda scena tego sezonu jest przemyślana, potrzebna, rewelacyjnie napisana i przede wszystkim zagrana ( a tu brawa poza Shuterlandem należą się też Gregoremu Itzin'owi);
- S06E04 - wybuch bomby atomowej;
- S07 - wszystkie sceny z ataku na Biały Dom;
- S08E22 - wiadomo przecież - atak Jacka na kolumnę Logana;

ocenił(a) serial na 9
daniel_bielak

ja mam dwie
S03E18 śmierć chapella
S06e04 Wiadomo

ocenił(a) serial na 10
dombro1602

W S0604 było jeszcze jedno ważne wydarzenie - dość smutne i genialnie zagrane - zgadniecie jakie ? Powiem, że przewyższa dramatycznie scenę zabicia Chapella.

ocenił(a) serial na 10
daniel_bielak

Śmierć Curtisa

ocenił(a) serial na 10
aniulka88

ostatnie 10 min 8 sezonu. rozmowa z pania prezydent i chloe. az przestalem oddychac jak to ogladalem

użytkownik usunięty
tuba_83

Kończę 6 sezon, ale jak na razie do najsmutniejszej sceny a zarazem najbardziej wzruszającej zaliczam śmierć pracowników CTU w 5 sezonie (między innymi śmierć jakże sympatycznego Edgara Stiles'a). Ta scena nieźle zagrała mi na emocjach

ocenił(a) serial na 10

cichy zegar

użytkownik usunięty
tuba_83

Tak. Właśnie zabieram się za 24: Redemption, a potem jeden z najlepszych sezonów: siódmy.

ocenił(a) serial na 10

pierwszy raz ogladasz??

użytkownik usunięty
tuba_83

Tak. Jako dzieciak oglądałem sezon 1, i po kilku latach powróciłem do oglądania.
Nadrabiam zaległości.

Końcówka 8. sezonu a w szczególności S08E22 czyli atak na kolumnę (popłakałem się ze śmiechu jak Logan piszczał ze strachu :). W ogóle ostateczna rzeź w wykonaniu JB w ostatnim sezonie to czysty majstersztyk. Godne pożegnanie.

ocenił(a) serial na 10
Mhatix

miejmy nadzieje ze film kinowy bedzie swietny. ale szczerze watpie ze powstanie

ocenił(a) serial na 10
MnIsZeK

1. Śmierć Teri Bauer (sezon 1)
2. Bohaterska śmierć George Masona (sezon 2)
3. Egzekucja Ryana Chappela przez Bauera (sezon 3)
4. Zabójstwo prezydenta Palmera i Michelle Dessler (sezon 5)
5. Bauer vs ludzie Drazena (sezon 1)
6. Atak na Biały Dom (sezon 7)
7. Wybuch bomby atomowej (sezon 6)
8. Próba zamachu prezydenta Rosji (sezon 8)
9. Śmierć agenta Curtisa (sezon 6)
10. Tony Almeida zdrajcą (sezon 7)