Odcinek 8x21 to koncert okrucieństwa i gniewu Jacka Bauera. Nie jestem pewien ale to chyba jedna z najdłuższych i najbardziej brutalnych scen tortur w serialu. Kiefer wywiązał się z powierzonej mu roli wzorowo, czuć było jego zwierzęcy gniew, nienawiść a zarazem bezradność gdy Tokarev mimo nadludzkiego bólu wciąż milczał. Trzeba Ruskowi oddać honor, niezły twardziel.
"24" z typowego thrillera sensacyjno-politycznego stało się typowym kinem zemsty w stylu "Człowieka w ogniu". Taka zmiana odświeżyła mocno zużytą formułę i stawia Jacka Bauera w zupełnie nowym świetle - dla niego nie liczy się już nic po za pomszczeniem Renne. W jakimś serwisie napisano że "24" będzie miało tragiczny finał. Myślę że Jack, o ile przeżyje, trafi do więzienia dzieląc tym samym los innego wielkiego herosa Johna Rambo.
Policzony jest już los Logana. W piątej serii widać było że Jack czuł niedosyt, Charles Logan wywinął się mu z pod gilotyny tylko dlatego że był prezydentem. Teraz miarka się przebrała, Charlie nie ma szans i pewnie za jego zabójstwo Jack odpowie w Sądzie.
Odcinek oceniam na 9, końcówka ósmej serii trzyma naprawdę przyzwoity poziom
Racja, Jacka juz nic teraz nie powstrzyma, wszystkim wypierd... :D Ale scena na maxa okrutna, dosadna, sadystyczna pełna okrucieństwa, huhuhu! Jack poszedl na calosc, a ja kiedys psioczylem ze w 8 sezonie brak mi ociekajacych zajebistością tortur
Jak wiadomo, twórcy "24" lubią zaskakiwać. A co by było największym zaskoczeniem? Gdyby pomsta Jacka się nie powiodła, a Logan by przeżył...
TROCHĘ SPOJLERÓW Z 22 ODC. PONIZEJ!
po obejrzeniu zwiastunu 22 odcinka, przypomina mi się gra Max Payne, pod koniec gry tez się ruszało na taki wielki wieżowiec w której siedziała taka zła babka, a potem uciekała helikopterem, podobnie robi teraz jack, tylko ze idzie po logana, który najprawdopodobniej bedzie chciał uciekać limuzyną...
Ehm, a od kiedy Rambo siedzi w pace? O ile wiem to ostatnio zabil w Birmie zlego dyktatora i kilkuset jego zolnierzy a potem wyjechal do swojego ojca na farme xD. Ale dobre porownanie - Bauer jest teraz jak Rambo.
No tak trafił do wiezienia po akcji z 1, a później na początku 2 go z niego wyciągnęli.
Aha, możliwe :).
A Bauer jest jak połączenie Punishera, Rambo i Chucka Norrisa. Podniesione
do potęgi. Setnej. Dammit, Jack to po prostu Jack, jego nie wolno
porównywać, bo każdy wypada przy nim blado i tyle xDxDxD.
P.S.: To kompletnie jest nie na temat, ale ostatnio zwróciłem uwagę na to,
że Handerson (chyba każdy wie co to za jeden, ale dla niekumatych: to ten
gość, który niby zabił Tonego w 5 sezonie) skopał tyłek temu senatorowi,
który w 7 sezonie się uwziął na Jacka, ten co go przesłuchiwał na samym
początku sezonu. A gdzie? A w Robocopie :D.