PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

Skończyłem oglądać sezon 2 i mam kilka pytań odnośnie ostatniej sceny. O co tam w ogóle
chodziło? Kim była ta brunetka, która podała rękę Palmerowi? Czy Palmer zmarł? I jaki to
ma związek z tym całym Maxem? Czy ten wątek powróci w sezonie 3. wraz z wyjaśnieniami?
Jeżeli odpowiedź na ostatnie pytanie brzmi "tak" to proszę mi odpowiedzieć krótko, nie
spoilerować :)

ocenił(a) serial na 10
Darth_Vojtek

To była Mandy zabójczyni z pierwszego sezonu; gdy plan Maxa nie wypalił, wynajął ją by zabiła Palmera. Czy Palmer żyje to się okazuje już na początku kolejnego sezonu, echa zamachu wrócą w trójce, ale bardziej ten wątek powróci w sezonie czwartym.

Darth_Vojtek

Kontynuacji wątku Maxa nie będzie. Co do kobiety, która podała rękę Palerowi, to jej wątek zostanie rozwiązany w 4 sezonie. ;-)

ocenił(a) serial na 10
Maniek2008

Właśnie nie wiadomo co z Maxem. O ile się orientuje w 2006 wyszła gra na PS2, która rozgrywa się pomiędzy 2 a 3 sezonem. Wątek z nim jest tam kontynuowany, ale co dokładnie nie wiem, bo nie grałem. Ktoś ma jakieś info na ten temat?

ocenił(a) serial na 10
antyseba

Ja grałem w tą grę, całkiem ciekawa, głównym przeciwnikiem jest tam właśnie Max. Wyjaśnia się też kilka wątków. Między innymi skąd wziął się Chase, Adam i Chloe, czemu Kim pracuje w CTU. Jak sie posiada PS2 to warto zakupić bo to prawie jak jeszcze jeden sezon serialu. Zwroty akcji i zaskoczenia typowe dla 24 godzin. Polecam :)

ocenił(a) serial na 10
HankMoody

W związku z tym pewnie ogromna ilość użytkowników nie posiada PS2, więc nie zagra sobie, jest jakaś szansa byś przybliżył dokładnie tą fabułę? Umieram z ciekawości! :)

ocenił(a) serial na 10
antyseba

Nie za bardzo pamiętam, ale mniej więcej chodzi o to, że terroryści planują wywołanie trzęsienia ziemi w Los Angelese ( co dochodzi do skutku ). Na początku wydaje się, że głównym motywem jest zamach na... właśnie na kogo? Senator, premier jakoś tak :P W końcu Jack udaremnia zamach, ale tak jak w serialu pierwszy atak terrorystów to tylko zmyłka. CTU zostaje napadnięte, terroryści kradną jakiś sterownik. Madsen, przywodca terrorystów porywa Kim ( normalka :D ) i ucieka. W tym czasie agent oddziału CTU w Waszyngtonie Chase Edmunds dowiaduje się o planowanym ataku w LA i wyrusza tam, w czym pomaga mu jego przyjaciółka z CTU Chloe O'Brian. Pracując dla Madsena pod przykrywką Chase pomaga Jackowi uratować Kim. Okazuje się, że terroryści mają zamiar zdetonować kilka bomb w LA, które spowodują potężne trzęsienie ziemi. Prawie wszystkie bomby udaje się rozbroić, jednak jedna wybucha, powodując katastrofę. W zniszczonym Los Angeles Jack otrzymuje telefon od Kate Warner, która ucierpiała w wypadku metra. Kiedy po nią przyjeżdża widzi, jak Madsen po raz kolejny porywa bliską mu osobę. W tym czasie Tony prowadzi śledztwo ujawniające, że Wiceprezydent USA ma powiązania z terrorystami. Dzięki informacjom zebranym przez Almeidę, Jack odnajduje Madsena i zabija go. Jednak Kate z nim nie ma. Jack razem z Chasem przeprowadzają szturm na statek, gdzie prawdopodobnie jest Kate. Potężna strzelanina, pojedynek Jacka z Maxem ( mózgiem całej grupy przestępczej ) to właśnie zakończenie gry.

Oczywiście było wiele więcej wątków ( Jack pracujący pod szantażem Madsena, misje Chase'a w Waszyngtonie) jednak główny zarys fabuły, taki jaki pamiętam, opisałem powyżej :)

ocenił(a) serial na 10
HankMoody

Dziękuje, że chciało ci się to rozpisać. Naprawdę to doceniam :) Fabuła świetna, byłby doskonały sezon, jeżeli nie film kinowy pomiędzy sezonami! Coś wspaniałego, i tak to ogólnie bardzo dużo wiele wyjaśnia :)

ocenił(a) serial na 10
antyseba

Za dużo tam było szczegółów i mało ważnych misji żeby zrobić z tego film :) Zresztą gra była utrzymana w klimacie serialu, po każdej misji pokazywał się zegar odliczający sekundy, a cała fabuła miała miejsce w dokładnie 24 godzinach. Dlatego, czemu nie, 9 sezon można z tego zrobić, chyba nikt by nie pogardził :D

ocenił(a) serial na 8
Darth_Vojtek

Ok, dziękuję Wam za odpowiedź :) A ta cała Mandy to - o ile dobrze kojarzę - kobieta, która wysadziła samolot na początku 1. sezonu?

ocenił(a) serial na 10
Darth_Vojtek

Najlepsza końcówka.

A Demolka i Vis jak zwykle na posterunku!