PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

Gatunek

ocenił(a) serial na 2

Ktoś się pomylił w opisie filmu... Przecież to jest komedia, telenowela. Brakuje tylko
śmiechu widowni w zabawnych momentach :/ szkoda.....

ocenił(a) serial na 10
Stronger

Masz absolutną rację, lepiej bym tego nie ujął.

ocenił(a) serial na 10
Stronger

stary POJE.BALO CIE?

ocenił(a) serial na 2
tuba_83

Ok wiec podam parę rzeczy, może mi wytłumaczysz ??

1. W pierwszym sezonie dzwonnik z lekkim upośledzeniem (Eli) został przewrócony, mimo broni w reku, przez 16 letnią dziewczynkę... Daj spokój...wytłumacz mi tylko tą ciekawostkę jak ona go powaliła, przecież nawet 50 kilo nie ważyła, a on spokojnie 100, a jak walczyli :D:D (11x01)
2. Jak samochód zsunął się w sekundę z piaskowej skarpy (ogólnie to chyba były ruchome piaski, ale wyjątkowe jakieś bo jak się nie ruszasz, to głębiej nie wpadasz:/) ... wybuchł, matka zemdlała i dostała amnezji,
syn senatora bierze sprawy w swoje ręce, a zabójce wymiatacza zabiła kobieta bo powiedział, że ją kocha:)
3. Kto trafia do szpitala umiera...
4.gonia sie po "lesie" i strzelają, tamten ma snajperkę dragunova, Jack ma 9mm i znalazł kawałek aluminium czy jakiegoś metalu w trawie szybko wyczyścił (pewnie nauczył się tego działając w jednostkach specjalnych) oślepił snajpera i pobiegł za nim. Oczywiście w końcu go dopadł :D:D
5. Na początku tacy pewni siebie porywacze córki, zapraszają Jacka na wymianę. Wszędzie widać karabiny, a tu nagle zostaje 3 co strzelają ślepakami, parę sekund mija i oczywiście Jack ich dopadł (ciekawa łódka pływa po zatoczce, jakby nigdy nic).
6. Obalili prezydenta stanów zjednoczonych bo stwierdzili ze jest niespełna rozumu, od tak. Wszystko zakończyło się jak w smerfach, wesoło i szczęśliwie. Nikogo nie wyrzucili ani pod sąd nie wysłali, do tego zapomnieli o sekretarce, która zleciała ze schodów:( Trudno ryzyko zawodowe..
7. Chcieli zagrać faktami jak w Kodzie Da Vinci, więc sprawa z 25 poprawką w konstytucji była powtarzana jak mantra, w każdym dialogu przez 3 odcinki...
8. Prezydent od tak zarządził: kto zdobędzie więcej głosów zostaje. Taka zabawa fajna, zobaczmy kogo ministrowie bardziej lubią... ??
C.d. nastąpi coś mi się zdaje ....

ocenił(a) serial na 10
Stronger

Świetne przykłady, ja od zawsze powtarzam, że to zły, głupi i okropny serial. W końcu ktoś kto podziela moje zdanie. Przy okazji mam małą prośbę - może poleciłbyś mi jakiś dobry, ale to naprawdę dobry serial? Z góry dziękuję.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

od zawsze powtarzasz, że to zły, głupi i okropny serial. ale dałeś mu 10 na 10

ocenił(a) serial na 10
tuba_83

I w dodatku mam go w ulubionych i każdy sezon widziałem przynajmniej dwa razy a 80 procent ciekawostek i informacji dodanych do bazy "24 godzin" w na filmwebie są mojego autorstwa. Czek dys ałt.

ocenił(a) serial na 2
tuba_83

Tuba, jeszcze jedno. Napisałeś, że czepiam się drobiazgów... Szkoda, że na nich oparta jest spójność i logiczność całego scenariusza, nie wspominając, że są to jego główne wątki :/

tuba_83

Czasami, gdy czytam takie fora mam wrażenie, że wypowiada się wiele 10-latków, którzy nie chodzą na lekcje polskiego.

Ps. Vis podoba mi się Twój styl rozmawiania z prowokatorami i tym podobnymi =)

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 2
Demolka25

Ktoś szuka kolegów ?? :D:D Tak, tak za... serial

Stronger

Tak, szukam kolegów.

ocenił(a) serial na 10
Stronger

czepiasz sie drobiazgow. chyba w kazdym filmie i serialu sa bledy i nielogicznosci. Ale to nie zmienia faktu ze 24 godziny to rewelacyjny serial

ocenił(a) serial na 2
tuba_83

Spokojnie Panowie i Panie (tuba_83) :D:D Podobno 3 sezon jest niezły (jestem przed) i rozumiem Twoje aluzje VisitorQ, ale dziewczynka przewracająca ponad 100 kilowego kolosa .. Czasami jak poświęcasz swój czas na takie rzeczy i oprócz tego wysłuchasz jaki to dobry serial, a co za tym idzie nastawisz się na kawał dobrej historii, możesz się zdenerwować?? Prawdopodobnie wiem też dlaczego pytasz mnie o seriale godne polecenia hehe http://www.filmweb.pl/serial/Cowboy+Bebop-1998-98666 i Kompania Braci się nie liczy (miniseriale). Proszę o to mój faworyt http://www.filmweb.pl/Zagubieni . Serial, w którym nic się kupy nie trzyma prócz zachowań postaci, które jak na mnie wywarły niesamowite wrażenie ;) Wymagam od serialu tego czym szczyci się, że jest.

ocenił(a) serial na 2
Stronger

Zapomniałem o Twin Peaks ;/ Najlepszy z najlepszych

ocenił(a) serial na 10
Stronger

w sumie kazdy ma prawo do wlasnego zdania. Zagubionych ogladalem tylko pierwszy sezon i jakos niezbyt mam ochote kontynuowac. a slyszalem setki opini ze serial wymiata

ocenił(a) serial na 10
tuba_83

dla mnie wypas, serialu nigdy nie zapomne ;) wiadomo Jack jak Chuck Norris :) oglądałem kazdy sezon równo jak wychodził. Dużo było zwrotów akcji, duzo pif paf :) ogólnie jeden z moich ulubionych seriali, do których będe wracał :)

``Raz Jack Bauer pomyślał, że nie ma racji. Ale był w błędzie.``

1. Gdyby wszyscy słuchali JAcka Bauera film miałby tytuł "12"
2.Kiefer Suthrland pije żeby zapomnieć o tych wszytskich strasznych rzeczach które zrobił JAck BAuer
3. Bóg dał Jackowi immunitet na 6 przykazanie: "Nie zabijaj". Gdyby tego nie zrobił Jack uznałby Boga za terrorystę. A Bóg wie co się dzieje z terrorystami.
4. 1,6 miliarda chińczyków jest wściekłych na Jacka BAuera. Wygląda na to, że walka będzie fair.
5. Gdy Kim straciła dziwewictwo Jack je znalazł i umieścił z powrotem
6. Przyjaciel JAcka, Chase, powiedział kiedyś, że kocha Kim. JAck zabił wielu terrorystów próbując się uspokoić. Gdy zabrakło terrorystów Jack powiedział Chase'owi, ze nie ma wyboru i odciął mu dłoń siekierą strażacką.
7. Jack zastrzelił sprzedawcę w wazrywniaku bo powiedział "Have a nice day". Nikt nie będzie mówił Jackowi co ma robić.
8. JAck nie musi czytać książek. Wszystkie potrzebne informacje zdobywa poprzez tortury.
9. Prawdziwym powodem zwolnienia JAcka z CTU były bardzo wysokie rachunki telefoniczne
10. Jack włamał się do rosyjskiego konsulatu i dał się złapać, bo pomyśłał, że byłoby zabawanie porównac rozyjskie więzienie z chińskim.
11. Gdyby Jack Bauer był prezydentem to on ochraniałby Secret Service
12. Jack zapomniał kiedyś gdzie położył klucze. Następne pół godziny spędził na torturowaniu samego siebie. Wreszcie się poddał i podał lokalizację kluczy.
13. W ciągu 96 godzin Jack Bauer zabił 93 osoby i uratował swiat 4 razy. Co do cholery ty zrobiłeś w swoim zyciu?

ocenił(a) serial na 10
kossity1

zgadzam si w 100% dzieki 24 zaczalem namietnie seriale ogladac ale z miejsca 1 zbil go inny serial