sezon 2 10/10 absolutny must have , rewelacyjny jak zeden inny , wystarczy obejrzec jeden odcinek by obejrzec go do kona , istna perelka.
sezon 3 9/10 tylko troche slaby od 2 ale tylko troche polecic mozna z czystym sumieniem.
sezon 5 8/10 jedno oczko dodalem z sentymentu bo pierwsze 6 odcinkow bardziej irytuje jak trzyma w napieciu, ale jak sie rozkrecil to juz sam miodzik
sezon 4 7/10 ten juz niestety slaby troche ale to wina scenarzystow nie che spojlerowac ale juz od 1 odcinka jest za duzo niedorzecznosci
sezon 1 6/10 wyraznie slabszy od poprzednikow ale pierwszy i to nie tylko mozna ale trzeba mu wybaczyc.
Ja oglądam serial tylko na polsacie, więc jestem w połowie drugiego sezonu i nie wiem, czy bym go oceniła wyżej niż pierwszy. Zależy, jak się na to patrzy. Na pewno jest emocjonujący i wciągający, ale dla mnie też dość oczywisty. Gdy w przypadku pierwszego sezonu nie można było ominąć żadnego odcinka, bo traciło się wątek, w drugim można się zorientować o co chodzi. I tak samo gdy w pierwszym było wiele zaskakujących momentów i zwrotów akcji, w drugim się po kolei domyślam, co będzie dalej - domyśliłam się, że to nie Reza współpracuje z terrostami, ale ojciec jego narzeczonej; gdy wyszło, że pracuje dla CIA, stało się jasne, że musi to być którać córka, i pasowała tylko młodsza. Może to też kwestia tego, że w pierwszym nie wiedziałam, czego się spodziewać, przy tym stałam się bardziej podejrzliwa, ale póki co sezon pierwszy oceniam wyżej.
Co do reszty sezonów - jeżeli polsat je kiedykolwiek wyemituje, to wyrobię sobie zdanie ;).
Świetne spostrzeżenia!
Mimo wszystko bardzej cenie sobie jak narazie drugą serię. Być może z czysto męskich pobudek podoba mi sie po prostu bardziej: jest dynamiczniejsza i większa ilośc wątków trzyma w napięciu, a Jack działa z pełną determinacją. Równiez póki co, nie pojawiły sie wątki zalatujące operą mydlaną (za jaki uznaję chociażby wątek amnezji żony Bauer'a), ale z ostateczną oceną powiniennem się wstrzmać do momentu obejżenia ostatniego odcinka drugiej serii. ;)
narazie obejrzalam 4 sezony/
i umnie nr 1:sezon 1 ,2
nr.2: sezon 3
nr.3 :sezon 4
1. Sezon drugi
2. Sezon piąty
3. Sezon siódmy
4. Sezon czwarty
5. Sezon trzeci
6. Sezon ósmy
7. Sezon szósty
8. Sezon pierwszy
sezon 1 - 9/10
sezon 2 - 10/10
sezon 3 - 10/10
sezon 4 - 9/10
sezon 5 - 10/10
sezon 6 - 8/10
sezon 7 - 10/10
sezon 8 - 7/10
Dla mnie od najlepszego:
3
8,4
5,7,1
2
6
Mogłem coś pomylić, bo oglądałem dosyć dawno. Ogólnie serial trzymał niesamowity poziom przez cały czas, ale wiadomo że musiały być słabsze momenty. Sezon 6 był taki sobie, szczególnie pod koniec, drugi wg mnie trochę odbiegał poziomem od reszty. Za to super, że serial zakończono genialnymi odcinkami, ale były emocje podczas ich oglądania :)
Ja zakończyłem karierę w połowie 2ego:D ale jeszcze wrócę. Najbardziej podobał mi się 1szy sezon gdzie rewelacyjnie zagrał Denis Hopper. Kurde ten Jack to normalnie maszyna - 8 sezonów, 8 dób i zawsze zdąży:D. Nie wiecie czy sezon ósmy to ostatnia seria? Aha i w którym sezonie powraca Tony Almeida, ale już jako terrorysta?
Ósemka to definitywny koniec. Teraz tylko kinówka.
Tony wraca w siódmym sezonie... ale skąd możesz wiedzieć, że w ogóle ma wrócić, skoro na etapie drugiego jeszcze nie odszedł?
LOL @ ósmy sezon powyżej ósmego miejsca :D
Trójeczka 10/10
Siódemka 10/10
Czwórka 9+/10
Jedynka 9/10
Dwójka 9/10
Piątka 8/10
Szóstka 7/10
Ósmak 3/10