PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

Klasyfikacja sezonow

ocenił(a) serial na 10

sezon 2 10/10 absolutny must have , rewelacyjny jak zeden inny , wystarczy obejrzec jeden odcinek by obejrzec go do kona , istna perelka.
sezon 3 9/10 tylko troche slaby od 2 ale tylko troche polecic mozna z czystym sumieniem.
sezon 5 8/10 jedno oczko dodalem z sentymentu bo pierwsze 6 odcinkow bardziej irytuje jak trzyma w napieciu, ale jak sie rozkrecil to juz sam miodzik
sezon 4 7/10 ten juz niestety slaby troche ale to wina scenarzystow nie che spojlerowac ale juz od 1 odcinka jest za duzo niedorzecznosci
sezon 1 6/10 wyraznie slabszy od poprzednikow ale pierwszy i to nie tylko mozna ale trzeba mu wybaczyc.

użytkownik usunięty
BURZUM

Ja oglądam serial tylko na polsacie, więc jestem w połowie drugiego sezonu i nie wiem, czy bym go oceniła wyżej niż pierwszy. Zależy, jak się na to patrzy. Na pewno jest emocjonujący i wciągający, ale dla mnie też dość oczywisty. Gdy w przypadku pierwszego sezonu nie można było ominąć żadnego odcinka, bo traciło się wątek, w drugim można się zorientować o co chodzi. I tak samo gdy w pierwszym było wiele zaskakujących momentów i zwrotów akcji, w drugim się po kolei domyślam, co będzie dalej - domyśliłam się, że to nie Reza współpracuje z terrostami, ale ojciec jego narzeczonej; gdy wyszło, że pracuje dla CIA, stało się jasne, że musi to być którać córka, i pasowała tylko młodsza. Może to też kwestia tego, że w pierwszym nie wiedziałam, czego się spodziewać, przy tym stałam się bardziej podejrzliwa, ale póki co sezon pierwszy oceniam wyżej.
Co do reszty sezonów - jeżeli polsat je kiedykolwiek wyemituje, to wyrobię sobie zdanie ;).

Świetne spostrzeżenia!
Mimo wszystko bardzej cenie sobie jak narazie drugą serię. Być może z czysto męskich pobudek podoba mi sie po prostu bardziej: jest dynamiczniejsza i większa ilośc wątków trzyma w napięciu, a Jack działa z pełną determinacją. Równiez póki co, nie pojawiły sie wątki zalatujące operą mydlaną (za jaki uznaję chociażby wątek amnezji żony Bauer'a), ale z ostateczną oceną powiniennem się wstrzmać do momentu obejżenia ostatniego odcinka drugiej serii. ;)

ocenił(a) serial na 8
silentman

narazie obejrzalam 4 sezony/
i umnie nr 1:sezon 1 ,2
nr.2: sezon 3
nr.3 :sezon 4

ocenił(a) serial na 10
BURZUM

1. Sezon drugi
2. Sezon piąty
3. Sezon siódmy
4. Sezon czwarty
5. Sezon trzeci
6. Sezon ósmy
7. Sezon szósty
8. Sezon pierwszy

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

sezon 1 - 9/10
sezon 2 - 10/10
sezon 3 - 10/10
sezon 4 - 9/10
sezon 5 - 10/10
sezon 6 - 8/10
sezon 7 - 10/10
sezon 8 - 7/10

ocenił(a) serial na 10
mofo1990

Dla mnie od najlepszego:
3
8,4
5,7,1
2
6
Mogłem coś pomylić, bo oglądałem dosyć dawno. Ogólnie serial trzymał niesamowity poziom przez cały czas, ale wiadomo że musiały być słabsze momenty. Sezon 6 był taki sobie, szczególnie pod koniec, drugi wg mnie trochę odbiegał poziomem od reszty. Za to super, że serial zakończono genialnymi odcinkami, ale były emocje podczas ich oglądania :)

Kajmano

Ja zakończyłem karierę w połowie 2ego:D ale jeszcze wrócę. Najbardziej podobał mi się 1szy sezon gdzie rewelacyjnie zagrał Denis Hopper. Kurde ten Jack to normalnie maszyna - 8 sezonów, 8 dób i zawsze zdąży:D. Nie wiecie czy sezon ósmy to ostatnia seria? Aha i w którym sezonie powraca Tony Almeida, ale już jako terrorysta?

ocenił(a) serial na 10
MilesQuaritch

Ósemka to definitywny koniec. Teraz tylko kinówka.

Tony wraca w siódmym sezonie... ale skąd możesz wiedzieć, że w ogóle ma wrócić, skoro na etapie drugiego jeszcze nie odszedł?

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

LOL @ ósmy sezon powyżej ósmego miejsca :D

Trójeczka 10/10
Siódemka 10/10
Czwórka 9+/10
Jedynka 9/10
Dwójka 9/10
Piątka 8/10
Szóstka 7/10
Ósmak 3/10

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Przesadzasz.

VisitorQ

Po spotach reklamowych zorientowałem się że Almeida będzie terrorystą.