PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

Oglądam pierwszą serię, ale chciałbym wiedzieć, która jest najlepsza...

ocenił(a) serial na 10
sontagwoj

Było już parę tematów, a ja na każdy odpowiadam tak samo - piąty, Piąty i jeszcze raz PIĄTY! Rozłoży Cie na łopaty, tego jestem pewien. Trzeci też jest świetny. Pomimo niemrawego początku, ósmy też raczej przypadnie Ci do gustu.
W przypadku 24 każdy sezon jest znakomity, ale te 3 wyżej (+pierwszy, ale ten już oglądasz) po prostu się wybijają.

HankMoody

Dzięki:) Co do serialu to pomysł bardzo ambitny (jedna godzina jeden odcinek), ale jak na razie jestem pozytywnie zaskoczony. Jedyne co to mnie trochę gra aktorska razi.

ocenił(a) serial na 10
sontagwoj

Najlepsze są sezony: 1, 2, 8 i 9.
A z tych czterech to chyba 9.

ocenił(a) serial na 10
ac136

W sumie "Live Another Day" to już osobna produkcja, błędnie momentami nazywana dziewiątym sezonem. Nie zmienia to oczywiście faktu, że jest świetna :)

ocenił(a) serial na 10
HankMoody

Moze i osobna, ale spokojnie można porównywać z innymi sezonami, bo fabuła kręci się wokół tego samego.

Dla mnie najlepszymi sezonami sa trzeci i siódmy. Większosć ludzi jako swój ulubiony podaje piąty, moim zdaniem zaczyna się on rewelacyjnie, ale w drugiej części momentami zamula. Napisałbym o co dokładnie chodzi, ale wiadomo - spoilery. Co nie zmienia faktu, ze oceniam go dosć wysoko, ale jednak niżej niz trzeci, siódmy i drugi. Swoją drogą mam też słabość do szóstego, który większość fanów krytykuje ;)

ocenił(a) serial na 10
Charlie_TSW

Heh, mi też się szósty całkiem podobał. Tzn. miewał fantastyczne momenty, ale zadziałało chyba po prostu zmęczenie materiału. Dlatego też siódmy jest świetny, bo w zasadzie zmienia się wszystko, od miejsca, przez postaci, a nawet trochę smutno się pod koniec robi :P

ocenił(a) serial na 9
HankMoody

Najlepszy był 1 i 2 sezon ale widać, że są powiązane ze sobą

ocenił(a) serial na 5
bigdady33

Jeżeli ten serial oceniasz na 9 to naprawdę żal mi Ciebie

ocenił(a) serial na 5
HankMoody

Czyli pierwszy sezon ma u Ciebie 10?,gdzie absurd goni absurd

ocenił(a) serial na 10
sontagwoj

Drugi, trzeci (pomimo, że początek wg mnie nudnawy), piąty najlepszy !!

kelner84

oglądam 3 i rzeczywiście początek trochę nudnawy, ale jestem pod bardzo dużym wrażeniem drugiego...

sontagwoj

To się nią naciesz, bo każda kolejna będzie coraz słabsza, nudniejsza i monotonniejsza. Przynajmniej od trzeciej serii.

Mnie serial porządnie trzymał w napięciu jakoś przez pierwsze trzy sezony, później już coraz słabiej, problemy wymyślanie na siłę przez scenarzystów, powielanie tych samych schematów, coraz więcej absurdów i dziwactw, częsty gwałt na logice widza.