PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18682
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

Proszę fanów tego serialu o odpowiedź, zastanawiam się czy nie wziąć go na "warsztat". Szczególnie ważne jest dla mnie czy można go oglądać nie-chronoligcznie?

ocenił(a) serial na 10
Sajetan

"24 godziny" to serial otwarty, czyli taki, w którym każdy kolejny odcinek jest kontynuacją poprzedniego. A więc należy oglądać po kolei, żeby zrozumieć wszystkie wątki. A przed obejrzeniem siódmego sezonu należy obejrzeć film telewizyjny "24: Redemption", który jest prequelem siódmego sezonu.
Moim zdaniem najlepszy jest sezon trzeci.
Gdybym miał ocenić poszczególne sezony, to tak by to wyglądało:
Sezon 1 - 7/10
Sezon 2 - 8/10
Sezon 3 - 9/10
Sezon 4 - 6/10
Sezon 5 - 8/10
Sezon 6 - 6/10
Sezon 7 - 7/10

ocenił(a) serial na 10
Sajetan

Kolega już odpowiedział ale powiem jeszcze coś od siebie. Odcinki to po kolei - tu innej możliwości nie ma, sezony też aczkolwiek jak komuś nie przeszkadzają spojlery, to może oglądać nie po kolei zdając sobie jednak sprawę, że dużo się straci. Co do samych sezonów to wszystkie są świetne, aczkolwiek ja najwyżej oceniam drugi i piąty - według mnie mają najlepszą fabułę bohaterów i zwroty akcji a wszystko na równi ze scenami pościgów/wybuchów/strzelanin.
Pzdr.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Oficjalnie wygląda to tak:
Sezon 1 - 8/10
Sezon 2 - 8/10
Sezon 3 - 9/10
Sezon 4 - 9/10
Sezon 5 - 8/10
Sezon 6 - 6/10
Sezon 7 - 9/10

Polecam - najlepszy serial jaki kiedykolwiek został zrobiony.

Sajetan

Dzięki za szybką i rzeczową odpowiedź. Czuję się zachęcony i za kilka- kilkanaście dni wpadnę tu z powrotem wystawić ocenę.

ocenił(a) serial na 10
Sajetan

Za kilka dni 7 sezonów? No, no, no ;P
Pobijesz moje rekordy kiedy sezony 1-5 oglądałem na DVD w każdej wolnej chwili poza pracą i snem przez wiele dni :)

Sajetan

Trzeba oglądać po kolei!!!! Kilka sezonów nawiązują do siebie wzajemnie, inaczej się przeżywa losy bohaterów wiedząc kim oni są i do czego są zdolni...

Generalnie ja lubię każdy sezon, każdy wnosi coś nowego, ale jeśli chodzi o ocenę:
1) 5 - najbardziej lubię do niego wracać, co rusz szczena na podłodze
2) 3 - mega akcja od początku do końca
3) 2 - pamiętam jak pierwszy raz brat mnie posadził przed kompem, aby obejrzeć ze 2 odcinki - skończyłam o 3-ej nad ranem, a finał następnego dnia ;-)
4) 4,1 i 7 - ciężko tu ocenić: 4-kę uwielbiam (ach te powroty - to była niespodzinka), 1-kę - oglądałam po 2-ce, ale i tak byłam w szoku na koniec, 7-kę - oglądałam naładowana spojlerami i po jednym odcinku tygodniowo (nie polecam!!!!)
5) 6 - w obliczu pozostałych sezonów najsłabsza, ale i tak fajna!

8-ka - nauczona doświadczeniem po 7-ce, czekam do zakończenie i dopiero obejrzę (ale ciężko jest) ;-)

ocenił(a) serial na 10
anekw78

sezon trzeci najlepszy. potem drugi. o sezonie szóstym lepiej zampomnieć.
moim zdaniem nie da się oglądać nie po kolei.

ocenił(a) serial na 10
Sajetan

widziałęm 4 sezony i jak narazie najleposzy jest 3

ocenił(a) serial na 10
Sajetan

NAJLEPSZY 3 SEZON właśnie zaczynam 4 zobaczymy !!!!!!!!!!