PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

Wszystkim którzy czują się sierotami po "24" polecam film "Unthinktable". Fabuła zbliżona do serialu - terrorysta podkłada na terenie USA trzy bomby atomowe które mają wybuchnąć za cztery dni. Zostaje schwytany i poddany torturom, które przeprowadza prawdziwy fachmistrz grany przez Samuela L. Jacksona. Nie chce zdradzać za bardzo szczegółów ale facet jest większym hardcorem niż Jack Bauer i idzie na całość łącznie z moją ulubioną torturą (SPOILER, kto nie chce niech nie czyta) czyli znęcaniem się nad rodziną islamskiego skurwiela ;-)

ocenił(a) serial na 10
Barfly

No to trzeba zobaczyć ten film.

I jakie jeszcze filmy byście polecili, które sa podobne do 24 godzin ???

ocenił(a) serial na 10
lampard22

Ja bym polecił Ventage Point-8 części prawdy i film Strzelec...

lampard22

Jeśli chodzi o seriale, to polecam zdecydowanie Flash Forward: Przebłysk Jutra. na FW można zlookać fabułę. Naprawdę spoko serial.

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Flasha osobiście widziałem i jest bardzo dobry. Liczyłem na 2 sezon, choć jak dla mnie miał lepsze i gorsze epizody to finał był imponujący. I parę postaci mnie wnerwiało swą grą, jak na przykład Penny z Lost. Ale ogólnie można obejrzeć...

ocenił(a) serial na 10
lampard22

Ja uważam, że bardzo dużo podobieństw do naszego serialu ma film "Uprowadzona". Na pewno nie jest to to samo co 24, ale moim zdaniem warto obejrzeć.

ocenił(a) serial na 10
michal1790

Popieram w 100 %, ponieważ film Uprowadzona czyli Taken jest znakomity. I właśnie liczę, że w tym stylu zrobią kinową wersję 24 godzin. Akcja też ma się dziać w Europie i też by mogli Jackowi córkę porwać i zaczęła by się akcja na całego...

ocenił(a) serial na 10
lampard22

Poważnie chcecie takie schematu jak z Taken? Mało razy porwali Kim? Ludzie ja mam nadzieje na coś w miarę oryginalnego, a nie na powielanie schematów.
A co do filmu z Samuelem, to końcówka wg mnie słaba.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Raczej nie chcemy tylko chce i napisałem, że mogliby tak zrobić. Ale znając twórców 24 wymyślą coś ciekawszego i wątków na pewno będzie więcej. I tez zależy czy Elisha Couthbert czyli serialowa Kim zagra w tym filmie. Tylko bardziej chodziło mi o to, żeby było dynamicznie i akcja rozgrywała się szybkim tempie...

ocenił(a) serial na 9
lampard22

obejrzałem unthinkable, i rzeczywiscie, film jest nie do pomyślenia, ogromne wrazenie na mnie zrobił, a sceny tortur niczym z bauera :) choc bauer robil to dla mnie z wieksza gracją :)

ocenił(a) serial na 10
Gallardinho

Też wczoraj widziałem ten film i nawet dość dobry. A jeszcze ciekawostka, bo w tym filmie występuję Dalia Hassan z sezonu 8 serialu 24 godziny. I oczywiście gra żonę terrorysty...

ocenił(a) serial na 10
lampard22

Myslę że lepiej byłoby gdyby film był jakoś powiązany z osobą Audrey Heller Raines.