PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

Jestem po 1. sezonie, wiele oczekiwałem od tego serialu i na szczęście w ogóle się nie zawiodłem :) Jednak mam pytanie co do następnych sezonów, bo wyczytałem, że nie wszystkie trzymają ten genialny poziom. Ponoć sezon 3 i 5 są najbardziej warte obejrzenia, jednak czy są to zupełnie odzielne historie ? Czy omijając np sezon 2 znajdę się w 3-ce ? Patrząc na zakończenie sezonu 1 nie jestem do konca pewny czy w nastepnym nie zdarzy się coś równie ważnego.

ocenił(a) serial na 10
Iwan090

:| masz obejrzec wszystkie po kolei. tyle.

ocenił(a) serial na 10
Iwan090

Jeśli chcesz oglądać, to koniecznie po kolei. Chociaż każdy sezon jest niby o innych zamachach, to pewne wątki łączą się ze sobą i pojawiają się postacie, które przewijają się przez kilka serii i jak opuścisz np 2 sezon, to w 3 nie będziesz wiedział, kto to jest. Polecam obejrzeć wszystkie, bo warto. Może nie trzymają tego samego poziomu, ale z pewnością na żadnym się nie nudziłam. Rzeczywiście wspomniany przez Ciebie 3, jest chyba moim ulubionym i już myślałam, że żaden go nie przebije, ale mile zaskoczył mnie 7, bo uważam, że jest równie dobry. Jak już się rozpędzisz z tym oglądaniem, to nie zapomnij po 6 sezonie obejrzeć filmu "24: Redemption". Jest zapowiedzią sezonu 7 i bezpośrednio się z nim łączy.
Nie ma się nad czym zastanawiać tylko zacząć oglądać. Moim zdaniem, to jeden z najlepszych seriali jakie powstał.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
szybka_2

Mi się 4 nie podobał ale dla mnie seriale ogląda się każdy sezon tak samo z tym.

ocenił(a) serial na 9
szybka_2

Dzięki za szybką i konkretną odpowiedź. Już jestem po sezonie 2., szykuję się do trzeciego. Chciałem tylko zapytać czy to co się zdarzyło pod koniec ostatniego odcinka 2 serii jest początkiem sezonu 3 ? Sezon 3 ma miejsce tego samego dnia w ktorym skonczyl sie sezon 2 ? Jeśli tak jest to jest to trochę dziwny zabieg. Jeszcze jedno pytanie - czy w następnych sezonach nadal będzie prowadzony wątek rodzinny Bauera i do każdego z nich zostanie wciśnięta Kim ? Sezon 2 podobał mi się (mniej niż 1, jak dla mnie dwójka miała większy rozmach, nie wiem czy to tak do końca dobre rozwiązanie), jednak sceny z córką Jack'a nie wnosiły praktycznie nic do serialu a jedynie marnowały cenny czas transmisji...

ocenił(a) serial na 10
Iwan090

1. Sezon trzeci dzieje się 3 lata później.
2. Tak będzie prowadzony wątek Kim (ale nie we wszystkich sezonach).
3. Kim to bardzo ważny element serialu, wnosi bardzo dużo i bynajmniej nie piszę tu o jej urodzie.
4. Sezon 2 to obok 5 i 7 najlepszy jaki powstał (choć, tak wiem wielu pisze, że takim jest 3).

ocenił(a) serial na 9
VisitorQ

Własnie jestem po 1. odcinku 3. serii więc czas akcji już mi się wyjaśnił, tak samo to, że Kim będzie miała jakąś rolę w tym sezonie. Uważam, że tak jak w pierwszym jej obecność miała b. duży wpływ na zachowanie Jack'a tak w drugim odniosłem wrażenie, że praktycznie nikt za bardzo się nią nie interesował i jej historia była bo byla... Zobaczymy co to się bedzie działo teraz :)