Jestem po 1. sezonie, wiele oczekiwałem od tego serialu i na szczęście w ogóle się nie zawiodłem :) Jednak mam pytanie co do następnych sezonów, bo wyczytałem, że nie wszystkie trzymają ten genialny poziom. Ponoć sezon 3 i 5 są najbardziej warte obejrzenia, jednak czy są to zupełnie odzielne historie ? Czy omijając np sezon 2 znajdę się w 3-ce ? Patrząc na zakończenie sezonu 1 nie jestem do konca pewny czy w nastepnym nie zdarzy się coś równie ważnego.
Jeśli chcesz oglądać, to koniecznie po kolei. Chociaż każdy sezon jest niby o innych zamachach, to pewne wątki łączą się ze sobą i pojawiają się postacie, które przewijają się przez kilka serii i jak opuścisz np 2 sezon, to w 3 nie będziesz wiedział, kto to jest. Polecam obejrzeć wszystkie, bo warto. Może nie trzymają tego samego poziomu, ale z pewnością na żadnym się nie nudziłam. Rzeczywiście wspomniany przez Ciebie 3, jest chyba moim ulubionym i już myślałam, że żaden go nie przebije, ale mile zaskoczył mnie 7, bo uważam, że jest równie dobry. Jak już się rozpędzisz z tym oglądaniem, to nie zapomnij po 6 sezonie obejrzeć filmu "24: Redemption". Jest zapowiedzią sezonu 7 i bezpośrednio się z nim łączy.
Nie ma się nad czym zastanawiać tylko zacząć oglądać. Moim zdaniem, to jeden z najlepszych seriali jakie powstał.
Pozdrawiam.
Mi się 4 nie podobał ale dla mnie seriale ogląda się każdy sezon tak samo z tym.
Dzięki za szybką i konkretną odpowiedź. Już jestem po sezonie 2., szykuję się do trzeciego. Chciałem tylko zapytać czy to co się zdarzyło pod koniec ostatniego odcinka 2 serii jest początkiem sezonu 3 ? Sezon 3 ma miejsce tego samego dnia w ktorym skonczyl sie sezon 2 ? Jeśli tak jest to jest to trochę dziwny zabieg. Jeszcze jedno pytanie - czy w następnych sezonach nadal będzie prowadzony wątek rodzinny Bauera i do każdego z nich zostanie wciśnięta Kim ? Sezon 2 podobał mi się (mniej niż 1, jak dla mnie dwójka miała większy rozmach, nie wiem czy to tak do końca dobre rozwiązanie), jednak sceny z córką Jack'a nie wnosiły praktycznie nic do serialu a jedynie marnowały cenny czas transmisji...
1. Sezon trzeci dzieje się 3 lata później.
2. Tak będzie prowadzony wątek Kim (ale nie we wszystkich sezonach).
3. Kim to bardzo ważny element serialu, wnosi bardzo dużo i bynajmniej nie piszę tu o jej urodzie.
4. Sezon 2 to obok 5 i 7 najlepszy jaki powstał (choć, tak wiem wielu pisze, że takim jest 3).
Własnie jestem po 1. odcinku 3. serii więc czas akcji już mi się wyjaśnił, tak samo to, że Kim będzie miała jakąś rolę w tym sezonie. Uważam, że tak jak w pierwszym jej obecność miała b. duży wpływ na zachowanie Jack'a tak w drugim odniosłem wrażenie, że praktycznie nikt za bardzo się nią nie interesował i jej historia była bo byla... Zobaczymy co to się bedzie działo teraz :)