PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

Lubie bardzo ten serial, ale czasem wydaje mi się, że scenarzyści na siłe chcą zrobić z Jacka superbohatera. We wczorajszych odcinkach torturowali go terroryści najróżniejszymi metodami, wymięty i poturbowany Jack przeżył smierć kiniczną, a pół godziny potem biegał z bronią uwalniając Kate podczas gdy skopany przez zwykle prymitywy Jusuf zmarł. Wiem, że można pobic na śmierć i nie dziwie sie, że arab nie wytrzymał, ale że Jack który przeszedł takie tortury ( przy których pobicie Jusufa to nic) biega i skacze i nawet zdrowo wygląda to już lekka przesada! Przecież on tylko przez pierwsze 5 minut chodził obolały, a potem - jak ręką odjął - wrócił do życia. bandyta zamrł od jednego zastrzyku, a Jackowi, którybył faszerowany prądem i adrenaliną po pół godzinie nic nie jest!! Może ja się nie znam, ale chyba scenarzyści przedsadzili. Bardzo lubię ten serial za szybką akcję, fabułe, aktorów i realizm, ale jeśli znowu scenarzyści zafundują widzom bajeczkę w stylu : Jack niezniszczalny, lepszy od Supermena, nawet śmierć mu nie groźna to serial skończy podobnie jak większośc innych jako tania i nudna sensacja.

ocenił(a) serial na 10
aieczka

Nie boj sie. Jestem po odc III serii i Jack nie wykazuje juz cech superbohatera, tak jak w momentami w II serii. No moze podczas SPOILER do III serii! !!SPOILERSPOILERSPOILERSPOILER SPOILERSPOILERSPOILER
SPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSP OILERSPOILERSPOILER

uwalniania Ramona Salazara z wiezienia i buntu w tymze wiezieniu.Dodatkowo dodali podczas tego buntu gre w ruska ruletke - przesadzone. Jak dla mnie.

ocenił(a) serial na 10
Misiek_5

On był specjalnie szkolony do wytrzymywania tortur przez armie. Po takim szkoleniu ludzie wiedzą jak sobie radzić z bólem. Ale jednak troche naciągana była ta śmierć kliniczna.

MoszeUsz

zobaczymy jak wytrzyma tortury fizyczne, psychiczne itd.chińczyków na tankowcu.

ocenił(a) serial na 10
Logan_Cole

Drogi Loganie! Rozumiem, że chcesz się pochwalić tym, że widziałeś już wszystkie sezony serialu, ale naprawdę nie musisz wszędzie spoilerować. Nie wszyscy mieli to szczęście co ty i wiedzą co się stanie w 5 sezonie.

aieczka

Serial jest świetny ale wychodzi teraz 6 sezona bedzie jeszcze co najmnie 2. To oczywiste że czasami naciagany. Mnie najbardziej dżaźni to że cały czas sie coś dzieje jakaś akcija o pełnych godzinach to jest dopiero naciągane. Niomogło by być chociaż z 2 odcinków w sezonie gdzie sie kończy odcinek bez żadnej strzelaniny, zasadzki, uwolnionego wirusa, zaskakujacej wieadomości lub też bąby. Orozumiem że to jest serial Akcij i musi trzymac w napięciu ale to chyba jakieś fatum tam maja skoro wszysko dzieje sie z zegarkiem w ręku. Ogólnie niemam wiekszych zastrzeżeń do serialu dostarcza niezłej rozrywki i wciąga.

ocenił(a) serial na 9
vann2

Haha, "bąby" mnie zmiażdzyło.

A co do dyskusji. Gdyby się tam tyle nie działo, to powiedziałbyś że to są nudy a nie serial sensacyjny. Za to ty mówisz, że się dzieje za dużo, i mogłoby być bardziej realistycznie.
Powiem tak: teraz jest najbardziej realistycznie jak się da. To jest pewien kompromis pomiędzy realnością a bardzo dobrą, wciągającą rozrywką. Ten serial ma przykuwać do ekranu, i robi to wyśmienicie. A to, że cliffhangery są zawsze o pełnych godzinach? Trudno. Nigdzie indziej ci nie nakręcą takiego serialu z takim budżetem ale bardziej realistycznego.
Ja się cieszę, że było już 5 sezonów a serial wciąż jest moim numerem 1!