24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18716
7,3 6 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

Witam. Pewnie wielu z was czeka na 9 sezon, który ma niejako reaktywowac serial.

Przede wszystkim liczę na to, że poziomem będzie przynajmniej zbliżony do tego co widzieliśmy w 8 poprzednich.
Ważne jest też to, żeby serial miał dobrą oglądalnośc, bo wtedy można liczyc na pełnoprawny sezon składający się z 24 odcinków.

Dziwi mnie jednak, że zdjęcia są kręcone teraz, a premiera odbędzie się już w maju. Strasznie mało czasu pozostaje na post-produkcję. Oby tak krótki czas nie spowodował przesadnych dziur logicznych i kiepskiego montażu, co może się poważnie odbic na jakości sezonu.

Czekam z niecierpliwością na powrót Jacka. ;)

ocenił(a) serial na 10
Maniek2008

Najbardziej chyba czekam na to, żeby chociaż wspomnieli (bo o występie to już nawet nie marzę) o Tonym, bo nic o nim nie wiadomo; czy żyje czy nie, co robi, gdzie siedzi itp. Możnaby w końcu jego wątek dokończyć.
A z rzeczy bardziej realnych, mam nadzieję, że Jack nie złagodnieje i będzie jeszcze ostrzej niż pod koniec 8 sezonu :3

HankMoody

To prawda. Marzyłby mi się powrót (kolejny) Tonyego. To postac którą uwielbiam. Podejrzewam, że po 7 sezonie skończył w pierdlu. Szkoda, że nie zostało o nim chociażby wspomniane w 8 sezonie, no ale wszystko można nadrobic.
Dlatego ważne jest, aby sezon 9 miał wysoką oglądalnośc, bo to będzie bodźcem do powstania kolejnego już pełnego sezonu, a wtedy różne karty można otworzyc ponownie. ;)

Maniek2008

Zostało nieco ponad 2 miesiące, nie mogę się doczekać.

Też mam nadzieję, że scenarzyści jak i reszta ekipy tak się postara, że oglądalność pchnie producentów do decyzji o kontynuacji serialu.

Maniek2008

PS: Jest już nawet jakieś zdjęcie i kilka promujących spotów, ten podoba mi się najbardziej:
http://www.youtube.com/watch?v=vx__oqcTcUU

ocenił(a) serial na 9
Maniek2008

''na pełnoprawny sezon składający się z 24 odcinków'' nie ma co liczyć gdyż Howard zanim zaczęto zdjęcia do nowego sezonu powiedział że ten sezon będzie trochę inaczej skonstruowany. Wszystko będzie rozgrywać się w czasie rzeczywistym (tak jak wcześniejsze 8) a zegar będzie tak zrobiony ze przeskoki będą np. o pól godziny albo godzinę (coś na zasadzie 24: Redemption). Skrócenie sezonu do 12 odcinków ma na celu zlikwidowanie wszystkich niepotrzebnych scen takich jak niepotrzebne rozmowy czy np. lot z Anglii do Niemiec. Więcej o tym możecie posłuchać w wywiadzie z Kiefer'em:

http://www.youtube.com/watch?v=EuREPpaDyss

a poniżej aktualny zwiastun nowego sezon:

http://www.youtube.com/watch?v=BDHbwl1R_xM

Maniek2008

To jest pełnoprawny sezon- 12 odcinkowy. Nie będzie już 24 odcinkowego sezonu. Czasy się zmieniły i telewizja też.

Lukasz641

Wiem, że jest pełnoprawny. Chodziło mi bardziej o to, żeby jeden odcinek odpowiadał jednej godzinie, a nie tak jak to będzie teraz dwóm godzinom.
Szczerze mówiąc to ch*j mnie obchodzą zmiany w telewizji. 24 miało swój niepowtarzalny klimat i urok, a jednym z czynników było właśnie 24 odcinki na sezon.

Maniek2008

Co ty mówisz, jaki "Chodziło mi bardziej o to, żeby jeden odcinek odpowiadał jednej godzinie, a nie tak jak to będzie teraz dwóm godzinom."
Przecież jeden odcinek to jedna godzina, tylko zobaczymy przeskoki w czasie. Jakie dwie godziny w jednym odcinku?

Lukasz641

9 sezon będzie jedną dobą pokazaną w 12 odcinkach. Więc statystycznie wychodzi na to , że jeden odcinek będzie odpowiadał dwóm godzinom.

Maniek2008

Statystycznie tak, ale przecież będziesz miał pokazane pełne godziny. Nie zobaczymy po prostu niektórych godzin w których nic się nie dzieje, a to co innego niż zmieszczenie dwóch godzin w jednym.

Lukasz641

To dokładnie to samo, zmieszczenie 2 godzin czasu rzeczywistego w którym znajduje się bohater w godzinnym materiale filmowym.

Maniek2008 dobrze ujął pisząc, że jeden odcinek do 2 godziny w czasie rzeczywistym.

Demolka25

Nie Maniek pisząc że "jeden odcinek to 2 godziny w czasie rzeczywisty" źle napisał, nie widzisz że to zdanie nie ma sensu logicznego? Skro odcinek toczy się w czasie rzeczywistym, to jeden odcinek jest jedną godziną, poweidzieć ze jeden odcinek to 2 godziny mogłbyś gdybys liczył średnią

Lukasz641

Zawsze na początku odcinka Jack mówił, że wydarzenia dzieją się np. między 3:00 a.m a 4:00 a.m. Wydarzenia mają miejsce w czasie rzeczywistym. (oryg. The following takes place between 3:00 a.m and 4:00 a.m. Events occur in real time.). A to, że czasami są przeskoki czasu po których zegar pokazuje, którą mamy godzinę niczego nie zmienia. Należy pamiętać, że rozmawiamy cały czas o serialu, a nie o tym co dzieje się w realnym świecie.

"Skro odcinek toczy się w czasie rzeczywistym, to jeden odcinek jest jedną godziną" - nieprawda. Akcja odcinka toczy się w czasie rzeczywistym, a reżyser dodając przeskoki czasowe, przedstawia najważniejsze wydarzenia z dwóch godzin ze świata serialu w godzinie materiału filmowego, co z kolei nie neguje akcji serialu rozgrywanej w czasie rzeczywistym.

Więc jeśli ktoś napisze: Trwający godzinę odcinek to dwie godziny czasu rzeczywistego w serialu - jest to zdanie poprawne. I tak też będzie to wyglądać. Akcja odcinka zacznie się np. o 3:00 a.m a skończy o 5:00 a.m.

Demolka25

Każesz mi drugi raz pisać to samo w tym temacie- odcinek zacznie się o 3.00 i skończy o 4.00. A 4.00- 5.00 nie zoabczymy. Kto ci wmówił, że odcinek zawrze dwa odcinki. Wygląda na to, że nie przeczytałeś całego tego tematu, bo zaprzeczyłes temu co już dawno ja i Maniek2008 ustaliliśmy ;p

Lukasz641

Nikt mi nie wmówił, że odcinek zawrze dwa odcinki, tylko, że odcinek zawrze dwie godziny. Jeśli cokolwiek sobie ustaliliście to chyba nie w tym temacie.

Demolka25

Człowieku, nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, jeden odcinek pokaże wydarzenia jednej godziny? Nie wiem jak prościej ci to tłuamczyc