Jako że wychodzi nowy sezon i pierwsze sezony są od niedawna w hd, postanowiłem sobie
odświeżyć pamięć obejrzeć wszystko od początku jeszcze raz (Zabierałem się za to pierwszy raz to
zaraz przed końcem emisji 8 sezonu więc trochę lat minęło), zastanawiałem się czy będzie mi się w
ogóle chciało - czy znając wątki już nie zanudzi mnie seria. No i nie zanudza, ogląda się wspaniale,
jestem w połowie trzeciego sezonu. Pierwszy sezon - kluczowe momenty i wątki w tym zakończenie
znałem i to dość psuło wrażenia z rewatcha. Jednak z drugiego sezonu już było o wiele lepiej,
pamiętałem tylko niektóre kluczowe postaci i wątki, a trzeci sezon? Wow, zupełnie jak bym oglądał to
pierwszy raz. :D I przez większość czasu tak zostanie z całej reszty sezonów w sumie pamiętam
dobrze tylko śmierć palmera (kto by zapomniał ;/) i końcowe odcinki 8 sezonu. Zapowiada się niezły
fun z tą serią :D
Ktoś jeszcze ogląda ponownie? Zachęcam do tego jak najbardziej, przeżyć te akcje jeszcze raz, coś
niesamowitego :D Chyba że tylko ja mam taką pamięć że nic prawie nie pamiętam :D
I jeszcze spostrzeżenie co do aktorów- zawsze pamiętałem ten serial jako inkubator ludzi których teraz widzi się często w nowych produkcjach jednak mój dorobek serialowo-filmowy jest teraz nieporównywalnie większy, tym samym idzie poznaje jeszcze więcej osób które siedzą teraz w innych serialach nawet z głównymi rolami - jednym słowem - wow.
Pierwszy sezon oglądałem w TV,potem w domu ale z racji dostępnej jakości odpadłem w połowie sezonu. Teraz 720p/1080 ukazało się w "sprzedaży",więc jak najbardziej będę oglądał. Od dawna miał wyjść na BR-obecna kopia 720p jak najbardziej styka,więc pozostaje tylko oglądać.
Ile odcinków tak dziennie/tygodniowo oglądacie?!
Ile się da ;d I na ile czas pozwala, właśnie skończyłem wszystkie stare sezony i się zabrałem za dziewiąty ^^
I stwierdzam, że jak najbardziej było warto, nawet z końcówki mało co pamiętałem, w sumie byłem pewien przez długi czas że Jack w końcu zabił Suvarova ;d
ja nie zapomne jak ogladalem pierwszy raz sezon 1 to przelecialem 24 episody bez przerwy. Dobrze ze byl weekend bez obowiazkow. Zdarzylo mi sie tylko przezyc cala noc bez zmruzenia oka wlasnie z tym serialem
http://www.filmweb.pl/serial/24+godziny-2001-38548/discussion/Szybkie+pytanko+do +znawc%C3%B3w+%2224%22,2441965
http://www.filmweb.pl/serial/24+godziny-2001-38548/discussion/sezony,2444328
Obejrzałam ponownie wszystkie sezony po tym jak dowiedziałam się, że będzie 9. Zabawa przednia, również z pierwszym sezonem, ponieważ z radością oglądałam niektóre sceny, właśnie wiedząc, co będzie.
Podobnie jak Ty, najwięcej pamiętałam z pierwszego sezonu, z drugiego tylko główne wątki, a na trzecim przecierałam oczy ze zdziwienia... :) Myślę, ze spokojnie za dwa, trzy lata można obejrzeć ponownie. Serial dość bogaty w wydarzenia i bohaterów, więc nie sposób wszystkiego zapamiętać.
Znani (obecnie) aktorzy w pomniejszych rolach to dodatkowy bonus do ponownego oglądania. Rany, kto tam nie grał :)
Ale największą frajdą było dla mnie oglądanie Marie w drugim sezonie, cały czas mając w pamięci tą scenę jak Jack ją wreszcie dorwał :) Cud, miód i orzeszki. :)