PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18682
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

Popularność

ocenił(a) serial na 8

Nie oglądam tego serialu, zawsze wydawało mi się, że jest jednym z najlepszym, który do teraz powstał, a w topserialach jest po 100 miejscu. Czy jak chcę zacząć oglądać to od pierwszego sezonu?

ocenił(a) serial na 10
weronelka

Oczywiście od pierwszego - w tym przypadku nie ma absolutnie innej możliwości.
I oczywiście bardzo gorąco polecam - jeden z najlepszych seriali jakie kiedykolwiek powstały, plus mój ulubiony.
Pzdr.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Koniecznie od pierwszego.

Co do popularności - polski zaścianek nie uznaje seriali, których nie można u nas obejrzeć w telewizji (niewielki procent ludzi ma dostęp do canal+, a na polsacie emitują sezon raz na kilka lat). W światowych rankingach 24 jest w czołówce.

ocenił(a) serial na 10
weronelka

Nie musisz oglądać od pierwszego, sezony nie, są ze sobą powiązane tak, aby była konieczność oglądania od początku. Są momenty, które nawiązują do poprzednich, ale każdy sezon opowiada inną historię.

ocenił(a) serial na 10
bartek_042

Centralnie i bezpośrednio nie są ze sobą powiązane (choć jedne z głównych wątków z piątego ciągną się przez szósty i siódmy) jednak gdy zacznie się oglądać od drugiego i potem wróci do pierwszego to traci się prawie połowę przyjemności bo zna się niemal wszystkie rozwiązania fabularne w tym główną niespodziankę. Jeśli komuś to nie przeszkadza to spoko, jednak w przypadku produkcji gdy każdy kolejny epizod nie stanowi zamkniętej i oddzielnej historii, to zdecydowanie lepiej oglądać po kolei.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Głównie chodziło mi o to, że serial nie ma takiej kontynuacji, jaka jest w przypadku "Zagubieni". Jeżeli zaczęlibyśmy od sezonu 5 to nie ma możliwości, aby zrozumieć o co chodzi. Ale zgadzam się, że to faktycznie byłoby bez sensu oglądać najpierw sezon 2, a potem 1.