PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

Przesadzili

ocenił(a) serial na 8

Kraje islamskie znane są z traktowania kobiet jak obywateli drugiej kategorii. Więc wyjaśnijcie mi, jak to możliwe, że Dalia zostaje prezydentem republiki islamskiej? Ten serial zawsze lubił fantazjować, no ale bez przesady.

I jeszcze jedna rzecz mnie uraziła podczas oglądania ostatniego sezonu. Zauważyliście, że chociaż Omar mówi do Taylor "pani prezydent", ona zwraca się do niego po imieniu? Zdaje mi się, że na arenie dyplomatycznej byłoby to odebrane jako niedopuszczalny brak szacunku.

ocenił(a) serial na 9
GxZas

Tego nikt nie wyjaśni, bo to jest nie wyjaśnialne. :P To, że kobieta została prezydentem republiki islamskiej, też od razu mi podpadło, no ale ostatnie 2 sezony wołają o pomstę do nieba.

ocenił(a) serial na 10
caprica7

Benazir Bhutto była dwukrotnie premierem Pakistanu, może być Dalia prezydentem innej republiki islamskiej. Jednak jest to wyjaśnialne :P

ocenił(a) serial na 8
Karioka_7

no popatrz, to ciekawe. nie wiedziałem o niej. ale i tak nie mogłaby poprowadzić tak całego narodu, a tego oczekiwali od Dalii.

ocenił(a) serial na 10
GxZas

Po pierwsze - Benazir Bhutto.

Po drugie - Dalia była żoną Omara, który miał poparcie rządu. Wybrana została jako kontynuatorka jego roli, czego nie można porównywać ze zwycięstwem w normalnych wyborach.

Przed zarzucaniem absurdów, proponuję odrobić pracę domową :-)

ocenił(a) serial na 8
HaRdBucK

Powtórzę to, co pisałem post wyżej. Ludzie i może mogliby ją jakoś tolerować, ale nie uważam, że mogłaby poprowadzić cały naród tak, jak zrobiłby to mężczyzna w islamskim kraju. Mówimy tu o regionie, w którym w telewizji puszcza się programy o tym, jak poprawnie bić swoją żonę.