PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

kazdy odcinek to 1 godzina, czyli trwa 60 min tak? to dlaczego jak lecial na polsacie to kilka razy byly sceny ze pokazany byl zegar i skok o kilka min do przodu?

ocenił(a) serial na 8
hardboiled83

w oryginale tak naprawde jest, tylko, że Polsat sobie minialne ucina, dla reklam ale prawie niczym znaczącym to sie nie różni, poza tym zegar pojawia sie po scenach i pokazuj ile minęło od obejrzenia sceny!!

ocenił(a) serial na 10
Maximus_Aurelius

hmmm ze co? Odcinki trwaja srednio ok 40 minut (a jak dorzuci sie napisy koncowe i przypomnienie to moze zejsc nawet ponizej) wiec watpie zeby Polsat mial co obcinac. A jesli idzie o sama konwencje to imho z sezonu na sezon jakos zaciera sie to ze akcja trwa jedna dobe - w sensie ze nie odgrywa to takiej roli jak np. w sezonie 1. Ale to tylko moje wrazenie. W kazdym razie jak dla mnie s1 byl najslabszy wiec raczej nie odgrywa to wiekszej roli :)

ocenił(a) serial na 10
upi00r

A co do skokow to sa zrobione pod przerwe na reklame - w sumie spoko pomysl - dzieki temu z reklamami calosc trwa te jedna godzine. Na Polsacie nie ogladam wiec nie wiem czy z tego korzystaja ale znajac naszych to pewnie nie :P

hardboiled83

był kiedyś maraton tego serialu miał trwać 24h a skonczyl sie wczesniej :-)

hardboiled83

był kiedyś maraton tego serialu miał trwać 24h a skonczyl sie wczesniej :-)

ocenił(a) serial na 10
Bonus

Każda taka przerwa co jest zegar, a za chwile po nim znowu zegar, ale 3, 4 minuty dalej to przerwa reklamowa. Tak było w USA. Odcinek trwa około 45 minut. Reszta czyli około 15 to reklamy (w USA). Na Polsacie jest ich i tak mniej więc cieszmy się.

ocenił(a) serial na 10
MoszeUsz

Mniej w sensie, ze blokow reklamowych jest mniej, ale samych reklam jest tyle, ze emisja odcinak trwa cale 60 minut (albo prawie tyle). W USA robia 4-6 przerw po 2-3 minuty, a u nas 2 bloki po 8-12 min.

Misiek_5

uważacie że jak jest lepiej? Tak jak w USA czy jak u nas?

Miyu67

jesli mial bym wybierac to bym wybral jak w usa , hmm 12 min watpliwa sprawa czesto sa po 20 min:P zreszto najlepiej na kompie reklam nie ma chyba ze sam sobie zrobisz na wyjscie do WC:P

ocenił(a) serial na 10
wilkolak111

Nie Nie Nie. W Telewizji może być u nas maks 12 minut reklam na godzine. Dlatego w czasie filmów tyle trwa jeden blok. Ale w czasie serialu jest tego mniej.

ocenił(a) serial na 10
MoszeUsz

Ale ja nie napisalem, ze jest tyle reklam (2 bloko po 8-12 min). Chodzilo mi o to, ze cala przerwa trwa nawet 12 minut9razem z zapowiedziami).

ocenił(a) serial na 10
hardboiled83

oczywiscie, ze telewizja nic nie ucina!!!
tworcy bez problemu potrafiliby zrobic 60-minutowy odcinek, ale po prostu czas trawnia serialu 40-45 minut to jeden ze standardow telewizyjnych, jesli chodzi o trwanie jednego odcinka.

w praktyce w komercyjnej tv chodzi o wykorzystanie tego czasu (przerw) na reklamy.
stad taki zabieg w scenariuszu, by moc uciac kilka minut serialu.