PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

sezony

ocenił(a) serial na 9

Oglądałem kiedyś pierwszy sezon i kilka odcinków drugiego. Jakoś mnie znudziło. Chciałbym dać serialowi
drugą szanse, lecz nie wiem gdzie zacząć. I stąd pytanie. Czy sezony wypada oglądać poklei? Czy fabuła np.
piątego ma nie wiele wspólnych wątków z poprzednimi sezonami?

ocenił(a) serial na 10
kapiozo

Było już kilka takich tematów i wszyscy (łącznie ze mną) jednogłośnie twierdzą, że nie ma bata trzeba oglądać od początku. Fakt, każdy sezon to niby inna historia, inny główny wątek, ale jednak sezony 5-6-7 są ze sobą baaardzo silnie powiązane fabularnie. Plus to w jakim miejscu (fizycznym i psychicznym) znajduje się Jack na początku każdego sezonu wynika z wydarzeń finałowych poprzedniego a czasem bywają one bardzo dramatyczne i zaskakujące, także odebrałbyś sobie połowę (przynajmniej) przyjemności. Wiem, że 8 sezonów po 24 odcinki każdy plus 4 prequele w tym jeden pełnometrażowy film to sporo, ale naprawdę warto.

ocenił(a) serial na 10
kapiozo

Że pierwszy nie podszedł jeszcze jakoś idzie zrozumieć ale jak w drugim się nie wkręciłeś nawet po kilku odcinkach to imo nie ma sensu abyś brał się dalej za tą serie. Wybieranie poszczególnych sezonów nie ma sensu...

ocenił(a) serial na 9
kapiozo

Dzięki wielkie za odpowiedz. To nie tak, ze się nie wciągnąłem. Zwyczajnie te kilka lat temu gdy brałem się za serial zabrakło mi czsu, by go oglądać, a potem jakoś tak wyszło. W takim razie biorę się za drugi sezon. Pozdrawiam.