Serial jest słabiutki w kwestii powielania klisz i mitów w temacie katolickich egzorcyzmów. Kolejna papka bajek dla dorosłych dzieci. O ile w pozostałych segmentach filmowych wypada dobrze to fabularnie jest strasznie słaby. 3/10.
Bo na katolickich egzorcyzmach nic się nie dzieje nadprzyrodzonego. No czasem ksiądz sie położy na kobiecie, powpychają do buzi krzyż czy święty obrazek i tyle. Ktoś się podrze, trochę poudaje i tyle. Nikt nie lata, nie gada językami, nie ma super sily, nie czyta w myślach. Prawdziwe egzorcyzmy to temat na dramat psychologiczny a nie na horror w różnych konwecjach.
Słuchaj jeżeli kompletnie nie wierzysz że istnieje coś takiego jak wypędzanie złych duchów to chociaż uszanuj tych którzy w to wierzą. Na katolickich egzorcyzmach dzieją się różne rzeczy chociaż nie wyglądają tak jak w większości filmów.
Uszanuj? A gdzie ja obraziłem kogoś? Delikatni Ci wierzący. xd
Do tego ten oburz, że film z fikcyjną fabułą wyolbrzymia. xD Ten film to horror i pastisz. Konwencja się może nie podobać, ale trzeba ją rozumieć. Jak oglądasz animowany film to też narzekasz, że zwierzęta gadają?
Niby co się dzieje? Opisz te cudowne rzeczy i gdzie nagrania skoro to prawda. xd
Czytałem o tym książki, reportaże, widziałem dokumenty. Dziwnym trafem opętane są głownie kobiety. ;) Do tego przypinanie pasami, wciskania krucyfiksu czy świętych obrazków do buzi, kładzenie się facetów na kobiety, ustawianie krzyża czy obrazków między nogami. To nie pomaga tylko szkodzi i jest chore.
Dziwne też jest to, że opętania zdarzają się w innych religiach i ich egzorcyzmy też działają. xD
Opętanie jest chorobą psychiczną, zbadaną i udokumentowana.
O matko i córko - to co ty za dziwną książkę czytałeś? Ja osobiście rozmawiałem z księdzem egzorcystą wiele razy. Ty wyjeżdżasz z tekstami o wciskaniu krzyży i siadaniu na kobiety ... niestety ale uważam że mało wiesz w tej dziedzinie.
Nie czytałem jednej. :) Och no dziwne żeby Ci się ksiądz do tego przyznawał. ;) No i skoro jest egzorcystą to się pracy pozbywać sam nie będzie. :D To sobie uważaj xd W Polsce opieka psychologiczna i psychiatryczna jest w beznadziejnym stanie, a ludzie chorzy potrzebują pomocy fachowej, a nie znęcania się nad nimi czy molestowania. Dokłada się im tylko cierpienia albo się to kończy jak sprawa pewnej Niemki. ;)
Ok, przez moment miałem nadzieję że nie jesteś trollem ... ale jednak jesteś zwykłym bezmyślnym trollem. Nie pozdrawiam.