PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=836896}

30 srebrników

30 Monedas
2020 -
6,2 4,7 tys. ocen
6,2 10 1 4657
30 srebrników
powrót do forum serialu 30 srebrników

Serial jest słabiutki w kwestii powielania klisz i mitów w temacie katolickich egzorcyzmów. Kolejna papka bajek dla dorosłych dzieci. O ile w pozostałych segmentach filmowych wypada dobrze to fabularnie jest strasznie słaby. 3/10.

7
AKSORZ

Bo na katolickich egzorcyzmach nic się nie dzieje nadprzyrodzonego. No czasem ksiądz sie położy na kobiecie, powpychają do buzi krzyż czy święty obrazek i tyle. Ktoś się podrze, trochę poudaje i tyle. Nikt nie lata, nie gada językami, nie ma super sily, nie czyta w myślach. Prawdziwe egzorcyzmy to temat na dramat psychologiczny a nie na horror w różnych konwecjach.

saitek

Słuchaj jeżeli kompletnie nie wierzysz że istnieje coś takiego jak wypędzanie złych duchów to chociaż uszanuj tych którzy w to wierzą. Na katolickich egzorcyzmach dzieją się różne rzeczy chociaż nie wyglądają tak jak w większości filmów.

AKSORZ

Uszanuj? A gdzie ja obraziłem kogoś? Delikatni Ci wierzący. xd

Do tego ten oburz, że film z fikcyjną fabułą wyolbrzymia. xD Ten film to horror i pastisz. Konwencja się może nie podobać, ale trzeba ją rozumieć. Jak oglądasz animowany film to też narzekasz, że zwierzęta gadają?

Niby co się dzieje? Opisz te cudowne rzeczy i gdzie nagrania skoro to prawda. xd

Czytałem o tym książki, reportaże, widziałem dokumenty. Dziwnym trafem opętane są głownie kobiety. ;) Do tego przypinanie pasami, wciskania krucyfiksu czy świętych obrazków do buzi, kładzenie się facetów na kobiety, ustawianie krzyża czy obrazków między nogami. To nie pomaga tylko szkodzi i jest chore.

Dziwne też jest to, że opętania zdarzają się w innych religiach i ich egzorcyzmy też działają. xD

Opętanie jest chorobą psychiczną, zbadaną i udokumentowana.

saitek

O matko i córko - to co ty za dziwną książkę czytałeś? Ja osobiście rozmawiałem z księdzem egzorcystą wiele razy. Ty wyjeżdżasz z tekstami o wciskaniu krzyży i siadaniu na kobiety ... niestety ale uważam że mało wiesz w tej dziedzinie.

AKSORZ

Nie czytałem jednej. :) Och no dziwne żeby Ci się ksiądz do tego przyznawał. ;) No i skoro jest egzorcystą to się pracy pozbywać sam nie będzie. :D To sobie uważaj xd W Polsce opieka psychologiczna i psychiatryczna jest w beznadziejnym stanie, a ludzie chorzy potrzebują pomocy fachowej, a nie znęcania się nad nimi czy molestowania. Dokłada się im tylko cierpienia albo się to kończy jak sprawa pewnej Niemki. ;)

saitek

Ok, przez moment miałem nadzieję że nie jesteś trollem ... ale jednak jesteś zwykłym bezmyślnym trollem. Nie pozdrawiam.

AKSORZ

Jestem trollem bo uważam, że chorzy ludzie potrzebują pomocy psychiatry czy psychologa, a nie szamana. Dobre xd