4400

The 4400
2004 - 2007
6,9 15 tys. ocen
6,9 10 1 15100
4,5 2 krytyków
4400
powrót do forum serialu 4400

Jaki serial wolicie Lost czy 4400?

Ja wolę Lost, 4400 jest u mnie na 2-gim miejscu.

wiktor2303

phii .. na 1 miejscu jest Prison Break,na 2 lost,na 3 the o.c,na 4 One Tree Hill a 4400 gdzieś daleko w tyle, ale moze być w ostateczności

misia__misiunia

Jeżeli miejsca na podium okupują seriale Lost i 4400 (o zgrozo!) to albo mało jeszcze widziałeś seriali, albo jaja sobie robisz...

Grifter

no bo to chodzi o seriale, które pokazywała TVP.
tym paśmie był jeszcze Horoskop Śmierci (1 seria była niezła, nawet lepsza od 4400, druga już za bradzo naciagana) oraz Kamienie Śmierci.

dvhklaki

Idąc tym tokiem rozumowania na jednym z pierwsym miejsc powinienem postawić "McGyver'a"- jedynka także pokazywała ten serial (jakieś 13 lat temu). No weź przestań...

wiktor2303

HEHE dla mnie to to nr1 prison Break na równi z Grey's Anatomy nr 2 Lost potem dopiero 4400:P a po tym to juz nie bede wymieniać, bo duzo tego:-D

joasia_vel_asica

Jak dla mnie "3rd watch" , "ER" i "Archiwum X" to najlepsze seriale wszechczasów. Potem długo nic. "Lost" był ciekawy w 1 sezonie, 2 to pomyłka, w 3 jest na razie ok. Bardzo lubię "The l word" natomiast "O.C." i "One tree hill" ogladałam, ale mi się odechciało w pewnym momemcie, znurzyły mnie.
"4400" jest niezły podobnie jak "Prison break" (mówię na podstawie tego co widziałam do tej pory na łamach TVP1 i Polsat)

miss_russ

Zapomniałam jeszcze o rewelacyjnym brytyjskim serialu więziennym "Bad girls" (widziałam tylko 3 serie, ale mogę polecić każdemu)

ocenił(a) serial na 4
wiktor2303

Pierwsze miejsce ex aequo zdecydowanie Lost i Prison, 4400 jest 100 km za nimi, oglądałam kilka pierwszych odcinków, ale mnie totalnie znudziły, więc teraz się już nie męczę :D

wiktor2303

LOST na pierwszym miejscu obowiązkowo! :)

ocenił(a) serial na 6
wiktor2303

No i kolejni analfabeci... Ludzie, czy w naprawdę nie umiecie czytać? Czy to tak trudno odpowiedać na pytanie, które się wam zadaje? Jeśli temat to "Jaki serial wolicie Lost czy 4400?", to bredzenie w stylu "jeśli tylko one zajmują podium to mało seriali widziałeś" są chyba nie na miejscu... Podobnie jak wymienianie swojej pierwszej piątki ulubionych seriali. Kolejne dzieci neostrady...

Suzume

Czyżby ktoś się powoływał na moją wypowiedź? Dziecko neostrady? Spudłowałaś i to srodze- dzieckim już dawno nie jestem (najstarsi górale nie pamiętaja już daty moich urodzin), a że pewnie mi nie uwierzysz to akurat zupełnie mnie to nie wzrusza. W obrażaniu to rzeczywiście wiele osób na FilmWebie jest mocnych, szkoda, że nad wyraz często tylko w tym (od siebie życzę Ci nieco więcej elokwencji niż te Twoje "bredzenie")...
Nic nie stało na przeszkodzie byś Ty opowiedziała na pytanie "właściwie", jak widziasz jednak także tego nie zrobiłaś, więc od dzisiaj możesz przypiąć sobie plakietkę "Dziecko neostrady". W myśl kawału z brodą" "Ja tam się na odnznaczeniach nie znam, ale noś je z honorem..."

Grifter

mhm 4400nie wiedzialem a lost jest niezly fabularnie. Ale zadne prison breaky losty i inne komercyjne papki nie przebija Dead Like Me. To jest serial klasa. Zobaczysz, nie uwierzysz ze mogles ogladac co losty.

Kephir

Maybe Baby! Tak naprawdę to znam przynajmniej kilka lepszych seriali niż Lost i co najmniej kilkanaście (jesli nie więcej) lepszych od 4400. Z oczywistych względów nie przytoczę tytułów- wilki gotowe pewnie będą mnie rozszarpać. Po co to komu...

wiktor2303

Trudno powiedzieć...1 serii Lost-a nie oglądałem, drugą od połowy..dopiero trzecią część zacząłem oglądać od początku. Natomiast 4400 oglądam od początku...i jak na razie nie jest najgorzej :).
btw. jednak dla mnie najlepszym serialem jest Rome...mam nadzieję, że nie poprzestaną na dwóch seriach.

ocenił(a) serial na 6
wiktor2303

Dla mnie też Lost(oglądam trzeci sezon) też jest o wiele lepszy niż 4400(oglądam w tvp). 4400 jest po prostu w innej klasie jakościowej (kilka stopni niższej). I wcale nie uważam, że wymienianie piątki ulubionych amerykańskich seriali jest nie na temat ;) - 1.Lost, 2.Prison break, ER (Ostry dyżur), 3.Gotowe na wszystko, potem (mniej więcej) 4400. Zaznaczam, że nie jestem jakąś serialową maniaczką, poza Lost wszystko oglądam li i jedynie w telewizji.

ocenił(a) serial na 10
wiktor2303

JEDNAK NIE JEST Z WAMI AŻ TAK ŹLE, BO NA SZCZĘŚCIE NIKT Z WAS NIE WYMIENIŁ JESZCZE "KLANU", "MODY NA SUKCES", "ZBUNTOWANEGO ANIOŁA", "ZŁOTOPOLSKICH", "NA WSPÓLNEJ", "M JAK MIŁOŚĆ", "SAMEGO ŻYCIA" "PENSJONATU POD RÓŻĄ" "ADAMA I EWY" "NIANII" I INNYCH PODOBNYCH SZMIR :))!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

wiktor2303

szczerze mówiąc to nigdy nie mogę wytrzymać do końca 4400...jakoś mnie troszkę nudzi ten serial, jak dla mnie na 1 miejscu jest prison break szczegolnie ostatnie odcinki pierwszego sezonu, pozniej jest lost, heroes a 4400 daleeeeeeeko w tyle

ocenił(a) serial na 1
wiktor2303

1.Lost
2.4400
Lost jest mistrzowski
4400 mają troche naciągane sceny albo żenujące ale ogolnie fajne

ocenił(a) serial na 8
Kicus

jeżeli miałabym wybieracie tylko między tymi dwoma seriali to bez chwili zastanowienia stawiam na pierwszym miejscu... (i tu nie niespodzianka) 4400

poprzednik zarzucił że 4400 ma naciągane sceny, owszem zdarzają się jak w każdej produkcji ale lost bije pod tym względem na głowę inne tego typu produkcję (np. scena jak znajdują leżące w dżungli ileś czasu auto i odpalają go).

ocenił(a) serial na 10
solon

Ja wole 4400, Losta też lubię, ale mniej. I oczywiście, ze oba seriale są naciągene! Jednak nie o to w nich chodzi żeby wszystko było prawdopodobne, tylko o to żeby było ciekawie.

szkielka_2

Ja uważałem Losta za najlepszy serial dopóki nie obejrzałem 4400 :) :) :) Jest o wiele lepszy!!! A jeszcze lepszy jest PB więc ostatecznie Lost jest już gdzieś daleko w tyle xP

wiktor2303

Zdecydowanie LOST. 4400 obejrzałem kilka odcinków (Może gdybym oglądał od 1odcinka byłoby inaczej) i jakies mnie nie zaciekawiły. Lost ostro naciągane i niektóre odcinki niepotrzebne,ale jest w sumie spoko;]

A najlepszy serial? Hmmm. Janosik napewno wysoko byłby, Prison Break w sumie,13 posterunek, Świad według Kiepskich.
Wiele animowanych również by sie znalazło wysoko. Dragon Ball, Smerfy,Gumisie,Włatcy Móch. Nie ma co owijać w bawełne że tak naprawde dobrych seriali to więcej wyszło rysunkowych niż ze sztucznymi aktorami:/

ocenił(a) serial na 7
barnaba

Mój obecny ranking seriali fabularnych... :
1-2. Heroes i Dexter (są na równi, nie mogę powiedzieć który lepszy.
3. Drive (ale wstrzymali po 4 odcinku :/)
4. Lost
5. PB
6. 4400

Może i nisko, ale oglądam z zaciekawieniem :D

ocenił(a) serial na 1
wiktor2303

zdecydowanie Lost, a 4400 to taki średniaczek wiec nie ma co porównywać go z lostem

ocenił(a) serial na 8
wiktor2303

skoro juz wymieniacie rozne tytuly, to zaskakuje mnie ze nikt nie wymienil serialu "Invasion", wg. mnie bdb.

Co do tematu, to Lost mnie znudzil po 2 sezonie, i teraz, majac 3 sezon na plytkach, nie zabralem sie jeszcze do niego. Natomiast na 4 sezon 4400 czekam z niecierliwoscia ;D

ocenił(a) serial na 9
daber

1. Z archiwum x
2. Lost
3. Horoskop śmierci
4. 4400
5. Kamienie śmierci
6. Nash Bridges

radek999

1. Zagubieni
2. Z archiwum x
3. 4400
4. Strażnik Teksasu

ocenił(a) serial na 8
wiktor2303

hehe najbardziej rozbawił mnie poprzednik z tym Kordelem Łokerem. Serial fajny, ale to takie dziwne zestawienie z lostami czy prisonem. Nie ważne. Moje zestawienie podzieliłem na kategorie:

sci-fi: 1.Lost, 2.4400, 3.Archiwum X, 4.Tajemnice Smallville

sensacyjne: 1.Prison Break, 2.Agenci NCIS, 3.Prawo i bezprawie

animowane: 1.Tsubassa, 2.Dragon ball, 3.Gigi

komediowe: 1.Przyjaciele, 2.Różowe lata 70-te, 3.On,Ona i dzieciaki

kostiumowe: 1.Zorro(z Guy'em Williams'em), 2.Wiedźmin

komedia kryminalna: 1.Detektyw Monk, 2.Magnum(ten z Tom'em Selleck'iem)

inne: 1.Ostry dyżur -nie ma tutaj nic porównywalnie dobrego

No to sie rozpisałem, ale niesprawiedliwe było wg. mnie uznanie Prisona najlepszym serialem, bo przecież straciłem kupe czasu oglądając np. "Przyjaciół". Tak czy owak jakby powiedzmy pierwsze pozycje w/w seriali leciały o tej samej porze w TV to miałbym duży dylemat co wybrać :P
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 4
Coock

Fajnie że ktoś wspomniał o Smallville (niektóre odcinki naprawdę bija na głowe wiele z tych "super seriali". Niestety wiele jest odcinków które uniemożliwiają Smallville staniem się jednym z tych seriali o których jest, chociażby w stanach, naprawdę głośno. Wracając do tematu:
Lost obejrzałem 3 serie a 4400 3... odcinki (i to wcale nie daltego że reszyty nie mogłem...) więc chyba nie muszę pisać co wolę

Coock

Ekhem, jak zobaczyłem Wiedźmina to padłem... Książki są świetne, ale ekranizacja... Ble.

użytkownik usunięty
wiktor2303

Obejrzyj sobie Heroes, a 4400 spadnie z hukiem z piedestału :)

ocenił(a) serial na 10
wiktor2303

1. Lost i 4400 =))
2. Taken
3. Nip/Tuck
4. Smallville

~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~`~

ocenił(a) serial na 10
wiktor2303

1. Lost i 4400 =))
2. Taken
3. Nip/Tuck
4. Smallville

ocenił(a) serial na 10
wiktor2303

1. Lost i 4400 =))
2. Taken
3. Nip/Tuck
4. Smallville

ocenił(a) serial na 10
dodzia87

1.Lost
2.Surface
3.Invasion
4.Prison
5.The inside
6.SGA
7.SG1
8.Battlestar Galactica
9.The O.C
10. Smallville

wiktor2303

Umnie to na 1st miejscu LOST potem Heroes , 4400 i Prison break

ocenił(a) serial na 9
wiktor2303

Jeżeli już bierzemy pod uwagę wszystko co mieni się serialem to:
1. Hellsing
2. Firefly
3. Cowboy Bebop
4. SG1
5. Doctor Who
6. Heroes
7. Supernatural
8. Dead note
9. Dead Like Me
10.The 4400

ocenił(a) serial na 7
wiktor2303

1. Lost
2. Heroes
3. Dexter
4. Smallville
5. Prison break
6. Supernatural
7. 4400

blood

większość z nich jest super... dopóki nie zaczynają idiotycznie przeciągać serii ;];]

1 LOST
2 Prison Break
3 The OC
4 Herosi
5 Archiwum X