PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645413}

666 Park Avenue

2012 - 2013
6,8 4,3 tys. ocen
6,8 10 1 4299
666 Park Avenue
powrót do forum serialu 666 Park Avenue

Musze przyznać, że finał mnie zaskoczył. ABC przerwało emisję w najlepszym momencie, bo
odcinki od 9 przybrały na sile. Wrzuciłem sobie napisy włoskie do translatora i całkiem dobrze
przetłumaczyło, ale musiałem oglądać przewijając w notatniku. Co do samych odcinków
naprawdę ciekawe, ale pokazało to, że Gavin jest jednak negatywną postacią, chociaż dla swoich
bliskich chce dobrze.

ocenił(a) serial na 8
adamo001

Po obejrzeniu finałowego odcinka trochę się zawiodłem liczyłem ze wyjaśni się kilka ważnych kwestii ,ale niestety twórcy tego serialu poszli inna droga

clericuzio

Mnie się tam wydaje, że wszystko wyjaśnili. Chyba, że może w napisach coś było, bo tak jak mówiłem translator, ale trzeba było myśleć nad tym. Ogólnie Jane w scenie w windzie gdy wychodzi była genialna w sensie wyglądu. Ale nie spodziewałem się, że ma taki związek z Drake'iem.

adamo001

Chyba jednak nie wszystkie chodzi głownie o tajemnice Drake i wyjaśnienie kim lub czym jest Gavin i jego zona

skymax

Mnie się wydaje, że postanowili jakby domyślić się widzowi, że Gavin jest jakiegoś rodzaju Bogiem... Myślę o tym przez to co zrobił po śmierci Alexis i to, że jest z nim, to, że Brian i Lou wylądowali za ścianą, że spust broni "pociągnął" Gavin i też ta siła, która "wchłaniała" Coopera i innych.

ocenił(a) serial na 8
adamo001

Moim zdaniem Gavin był zwykłym człowiekiem ,któremu dane były środki aby mógł przygotować przyjście prawdziwego pana.

adamo001

polskie napisy do 12 odcinka są np. na napisy 24, napi projekt

ocenił(a) serial na 10
dymas23

Gdzie można znaleść odcinki 12 i 13 666 Park Avenue i obejrzeć w całości?

Ola2000_filmweb

do 12 i 13 odcinka napisy już są na napisy24.

ocenił(a) serial na 8
Ola2000_filmweb

na i i tv info

ocenił(a) serial na 10
polacca

Dziękuje za przysłanie wiadomość o 666...! :)

ocenił(a) serial na 7
adamo001

Finał zaskakujący, ale przez to, że nie będzie 2 sezonu( przynajmniej na razie) chcieli jakoś zakończyć ten sezon. Moim zdaniem im się udało i żałuje, że nie będzie drugiego sezonu.

kamagiselle

Zgadzam się. Ale muszę przyznać, że zakończono to z głową i w całkiem dobrym stylu.

ocenił(a) serial na 10
adamo001

Zakończenie wspaniałe. Od początku kibicowałam Gavinowi. Mi się wydaje, że on i jego żona są ludźmi, którzy po prostu czerpią moc z Drake. Cieszę się, że Jane dołączyła do tej "tradycji".

soghetto

Tak. Wiecie co, może to śmieszne, ale jak się zatrzyma serial na 7:19/7:20 widać markizę i na niej napis... Biedronka... Czy mi się zdaje czy faktycznie tam to jest?

ocenił(a) serial na 7
adamo001

He he he jest Biedronka!!!!! To już plaga!

kamagiselle

Jest... i już kilka lat tam się znajduje. :P
Ale jak oglądacie serial z poziomu napisów to wcale się nie dziwię, że nie zauważyliście oczywistości.

ocenił(a) serial na 7
adamo001

Może to w jakiejś polskiej dzielnicy kręcone, ale jaja!

ocenił(a) serial na 8
kamagiselle

Dokładnie tak ta Biedronka znajduje się dzielnicy Greenpoint zwanej potocznie "Little Poland" czyli Mała Polska

adamo001

!! FAKTYCZNIE :)))

adamo001

w którym odcinku ta biedronka?

jejkap

Oj kurcze, dawno oglądałem, ale chyba koło 11...

adamo001

Gavin byl diablem, ktory czerpie moc, dobrobyt i swoje sukcesy z cierpienia ludzi i kupionych dusz ludzkich, ktorzy zaprzedali mu sie w zamian za pozorne korzyści. Fajnie ze serial nie ma heppy endu. Jane rowniez odrzucali swa moralność i również sprzedała swoja dusze Gavinowi w zamian że ten uratuje życie Henremu i beda zyc dostatnio kosztem innych ludzi. Dziecko Jane to antychryst bestia 666, ktora bedzie rzadzic calym swiatem i wprowadzi nowy porządek świata (New World Order). Falszywy Chrystus, któremu uwierzy ludzkość ze jest nowym dobrym mesjaszem w rezultacie bedzie to diabel. Tak jak Gavin oszukuje ludzi ze jest dobry.

Harlan Moore (Patrick Corey) to również diabel, ale starszy i silniejszy od Gavina nie podobało mu sie jak Gavin prowadzi Dreak. Zostal pokonany podstępem. Jezeli niefizycznie Gavin i Harlan Moore to diabły to z pewnością ludzie opętani przez rożne upadle anioly.

Faker

Jedyna nadzieja w Nonie, ktora nadal zajmuje sie zlem w Draku nie sprzedała duszy Gavinowi i co ważne ma naszyjnik Jane dzięki któremu moze wchodzić do podziemi. Szkoda ze nie pokazali jak znalazla sie w posiadaniu naszyjnika. Mogli zrobić scenę ze podrzuciła go anonimowo Jane w ten sposób producenci pokazali by ze u Jane pozostał jeszcze cień dobra i zakończenie byłoby jeszcze lepsze.

ocenił(a) serial na 8
Faker

Według mnie Gavin nie jest diabłem tylko człowiek który potrafi wykorzystać moc która drzemie w tym hotelu

ocenił(a) serial na 10
clericuzio

Gavin nie jest diabłem. Poza tym nie ma czegoś takiego jak starszy diabeł. Diabeł jest jeden i koniec kropka.
Harlan Moore był poprzednim właścicielem Drake oraz członkiem zakonu smoka. Gavin musi być powiązany jakoś z zakonem.
Jak dla mnie koniec serialu to happy end. Zły ojciec wraz z złą córeczką prowadzą wspólnie Drake. No i Jane jest w ciąży, co oznacza tak jak wspomnieliście antychrysta, który jako dorosły zostanie pewnie politykiem, jak to w Omenie III :)))

soghetto

Kto ci takich glupot nagadal ze diabel jest tylko jeden. Diabel to nie jest zaden pojedynczy symetryczny odpowiednik Boga, zadna jego antyteza. Diabel to upadly aniol i wedlug religii katolickiej jest ich wielu. Sprzeciwili sie Bogu i wygnał on ich z raju stali sie upadłymi aniołami, diablami.

Według Biblii diabeł to upadłe stworzenie duchowe, które sprzeciwiło się Bogu. Nie jest jednak równy Bogu, gdyż został przez niego stworzony. Nie należy go więc traktować jako "złego boga"

Faker

Tradycja chrześcijańska głosi iż boski nakaz wywołał sprzeciw u jednego z aniołów – Lucyfera który popadł w pychę twierdząc, że nie będzie służył ludziom, gdyż są istotami niższymi od aniołów – doprowadził do buntu 1/3 aniołów.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Upad%C5%82y_anio%C5%82

soghetto

Ty masz obraz Diabla jako antytezę Boga, AntyBog jeden diabeł, bo jeden Bog jak w przedszkolu.

Faker

Myślę, że przykładanie chrześcijańskiej kalki, by próbować zrozumieć serial, nie jest najlepszym pomysłem. Każdy odbiera serial i rozumie go tak, jak chce. Zakończenie dało trochę odpowiedzi, ale serial dlatego jest dobry, bo pozostawia sporo niedopowiedzeń i możliwych interpretacji.

Faker

I oczywisice ze jest cos takiego jak silniejszy diabel i slabszy. Sa tzw. chóry anielskie i upadly aniol czyli późniejszy diabel mogl byc Serafinem albo np. Archaniołem.

Opieram sie na katolicyzmie, bo w takiej konwencji jest serial. Jest tam mowa o katolicyzmie i wszyscy byli niepraktykującymi katolikami, a nie Muzułmanami wiec czerpiemy wiedze z katolicyzmu, a nie Islamu.

ocenił(a) serial na 9
Faker

Co do Gavina to nie mógł on być szatanem, ani lucyferem. Był on demonem, który już raz był wykorzystany w filmie "Sprzedawca śmierci", który ofiarowywał to co petent najbardziej pragnął wzamian za "przysługe". Nie mogł on być demonem z wyższej półki, ponieważ nie wiedział co jest pod schodami oraz można było go powstrzymać "magią", czyli był jednym z tych aniołów, których tylko wypędzono z nieba.
Harlan razem z zakonem smoka otworzyli drzwi i wypuścili coś co nie byli wstanie kontrolować. Oni byli ludźmi, którzy pragneli potęgi, co ich finalnie zgubiło. We wszystkich religiach demony są mistrzami kłamstwa.

Natomiast Faker są silniejsze i słabsze demony, ich hierarchia i moc jest dosyć rozbudowana. Natomaist katolicy stowrzyli wiele wersji wypędzenia z raju. W serialu jest scena, gdy wchodzi po raz pierwszy Gavin do kościoła, wg katolików demony nie boją się kościoła i swobodnie do nich wchodzą.

Jednak najbardizej mnie zastanawia jedna postać wymieniona w obsadzie, jest tam aktor, który grał szatana. Czy ktoś kojarzy go w którym momencie on był, bo mi umknął.

emu_

Wiem co to za postać "Szatana", rozgryzłam to :) W noc Halloween na przyjęciu był tam jeden facet w przebraniu Diabła. Jane wpadła na niego w korytarzu, gdy uciekała przed Peterem Kramerem. Potem Kramer dziabnął tego faceta siekierą w plecy, a na końcu odcinka jego ciało zostało wchłonięte przez budynek, zapadł się w podłogę na korytarzu.
Ot i cała zagadka wspomnianego "Szatana" :)

ocenił(a) serial na 4
Faker

Dokładnie tak samo zrozumiałam finał sezonu. Scena, w której Gavin opowiada o synu, który wprowadzi Nowy Porządek była przerażająca! Zero happy endu.

adamo001

kur wa czxłowieku nie pisz żadnych spilerów albo chociaż uprzedź...no ja pier dole czemu wy jesteście tacy tępi wystarczy napisać w temacie [SPOILER] i to wszystko

rege120

A może tak nieco grzeczniej? Jest w temacie jak byk Finał 666, no z czym to się może wiązać? Z finałem? Bo nie początkiem chyba.

adamo001

No masz racje, troche mnie poniosło

ocenił(a) serial na 7
adamo001

Mnie zaskoczyli, że w ogóle było jakiekolwiek zakończenie :) większość jest po prostu urwana i tyle... Ale zawsze jest szansa na drugi sezon, jak w wakacje jednak wzrośnie oglądalność ;), i np pokażą wydarzenia z tego "roku" :)

desperatkaj

Szczerze to bardzo wątpie, wręcz myślę, że to niemożliwe. Bo w UK, NZ i Hiszpanii już wyemitowano, albo dopiero w UK wyemitują finałowe odcinki, więc jak ktoś z USA czy nie tylko chciałby zobaczyć to już to zrobił. Więc obawiam się, że oglądalność spadnie do może 3 mln.

ocenił(a) serial na 7
adamo001

Pewnie masz rację... ale w takim razie nie widzę powodu przeniesienia emisji 4 odcinków na okres wakacyjny...

desperatkaj

Cóż polityka telewizji w USA jest dziwna, jak widać na załączonym obrazku. Ostatni odcinek jest dostępny od dziś w wersji angielskiej z Nowej Zelandii.

ocenił(a) serial na 8
desperatkaj

Moim zdaniem po tym zakończeniu nie da się zrobić drugiej serii, temat został zamknięty. Możliwy byłby ewentualnie jakiś spin-off, najprawdopodobniej związany z Noną

ocenił(a) serial na 6
Wikol

gdyby pociągnięto serial na kilka sezonów, byłby bardzo dobry a wrecz rewelacyjny, jak na horror, wykreowana świetny klimat, ciekawa fabuła, no i rzecz jasna wciągający. Niestety za finał marna 6 ;/

adamo001

To jest jedno sezonowy serial? Takich właśnie szukam :D