Mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego serial maja anulować??? , to pewna wiadomość o co chodzi?
Serial ma być anulowany, gdyż ma w Stanach niską oglądalność (nie łapię tego totalnie, bo serial jest bardzo ciekawy, nie można doczekać się następnego odcinka), a poza tym huragan Sandy zniszczył plan zdjęciowy na Brooklynie, co dodatkowo opóźni emisję serialu.
A ja trzymam kciuki, że przetrwa. Trochę mi przypomina Lost, ogólnie mnie wciągnął. Aktorzy dobrze grają i w ogóle. Oczywiście równolegle oglądam AHS A. Lecz nie ma co porównywać, to całkiem co innego. Zresztą pierwszy sezon był wybitny, drugi traci na tym, że grają ci sami aktorzy, a nie jest to jakoś ciekawie połączone.
Serial jest kiepski, nie dorównuje pod każdym względem innemu o podobnej tematyce czyli American Horror Story. Jest nudny, niewiele się dzieje, postacie mało wyraziste. Sceny grozy w tym serialu wcale nie robią wrażenia. Nie dziwię się, że oglądalność w USA spada.
A JA WOLĘ TEN SERIAL NIŻ American Horror Story. MÓJ MĄŻ PODCZAS 3 ODCINKA AHS POPROSIŁ BYM WYŁĄCZYŁA TEN BADZIEW ;P JA OGLĄDAM OBA ALE JAK WSPOMINAŁAM TEN WG MNIE JEST SUPER.
A dla mnie na przyklad nie ma co w ogole porownywac tych dwoch produkcji, gdyz 666PA nie dorasta AHS do piet. Zeby nie bylo ogladnelam 3 odcinki tego pierwszego, a raczej przemeczylam ;) za to do ogladania AHS nikt nie musi mnie namawiac, ani tym bardziej nie musze zmuszac samej siebie :P
No, ale wiadomo kazdy lubi to co lubi ;)
Mam takie samo zdanie, AHS trzyma w napięciu, z niecierpliwością czeka się na kolejne odcinki, a 666 Park Avenue niczym nie zaskakuje, niektóre sceny się dłużą, czasami nawet na nim ziewam, wcale nie będę za nim tęsknić, jeśli go skasują.
Moim zdaniem AHS nie jest dla każdego . Stąd te opinie . Jest przerażający , brutalny itd. 666 PA to serial "lajtowy" , spokojnie mogą go oglądać dzieci . Akcja w ogóle nie zachęca do oglądania dalej , wcale się nie dziwię , że go zdejmują. Nic nowego, nic zaskakującego.
Oglądam 666PA , bardziej z nudów, więcej , niż 5,5 mu nie dam...
oba seriale stawiam na tym samym poziomie, choć - szczerze przyznam - pierwsze odcinki 666 były rzeczywiście nudne. na szczęście od piątego jest już dużo lepiej
oh yes.AHS to majtersztyk.pierwszy sezon oglądałem z zapartym tchem.Drugi jest jeszcze lepszy.I nawet gdyby 666PA miał niewiem jak dobry scenariusz nigdy nie prześcignie AHS z jednego zasadniczego powodu-AHS ma Jessice Lange.I tyle w tym temacie hehe :) no i AHS było PIERWSZE.;))))
666 musi być bajeczka bo to serial telewizji publicznej. AHS jest tworem kablówki a tam mogą sobie pozwolić na zdecydowanie więcej erotyki, brutalności, perwersji i bógwie czego jeszcze. Nie bez powodu z reguły seriale od kablówek są o niebo lepsze niż te z telewizji publicznej. szczerze nie wyobrażam sobie żeby na abc albo nbc puścili takie sceny jak np. w ostatnim AHS ta terapia lany, czy w walking dead to całe siekanie trupów albo ludzi z detalami.
... a kto pierwszy, ten lepszy...
Madame J.Lange króluje w tym serialu. jeszcze nie oglądałem drugiego sezonu i jakoś nie mogę się za niego zabrać
co racja to racja - AHS wygrywa pod każdym względem. A panie Lange i Conroy to moje ulubienice!
Serial startował z niespełna 7-milionową oglądalnością, co już samo w sobie na pewno nie satysfakcjonowało ABC. Ostatni odcinek to już mizeria totalna - 3,9. Do tego zniszczenie planu zdjęciowego... Do niedawna 666 było kandydatem do kasacji. Teraz jest ona już pewna na 100%.
Szkoda, bo spodobał mi się ten serial.
Na pewno wyemitują jeszcze dwa, w tym bardzo mnie interesujący najbliższy epizod. Interesujący z dwóch powodów. Po pierwsze tytuł nawiązuje do wybitnego dramatu psychologicznego - What Ever Happened to Baby Jane? Po drugie jestem bardzo ciekaw gdzie naszą główną bohaterkę doprowadzą znane z czołówki tajemnicze schody...
Po emisji z 2 grudnia zaczyna się przerwa świąteczna w ABC. Serial powinien powrócić po świętach, ale czy tak się stanie tylko Bóg jeden raczy wiedzieć. ABC było już w przeszłości zdolne do nie emitowania na antenie wszystkich nakręconych odcinków swoich seriali. Czy tak się teraz stanie? Nie wiem, ale zniszczenie planu może mieć tu duże znaczenie. Na niekorzyść produkcji i jej fanów, dodam.
Wiadomo, że ABC zamówiło 13 odcinków. Nie wiem ile już nakręcono. Szanse na to, że zamówią pełny sezon czyli w okolicy 22 - 24 są żadne. O tym, że serial nie zakończy się na pierwszym sezonie w ogólne nie ma mowy. Osobiście wolałbym aby nakręcono te 13 epizodów i zamknięto jakoś fabułę z szacunku dla widzów. Wiem jednak, że w USA nie ma sentymentów, zwłaszcza jeśli chodzi o produkcje TV.
dziękuje, również myślę ze zostawią nie zakończone wątki i wszystko po prostu utną, miałam tylko nadzieje że dokończą chodziarz pierwszy sezon, jednak z doświadczenia wiem ze pewnie ostatni odcinek który wyemitują skończy się tak jak poprzedni co leciał, zostawiając widzów ze znakiem zapytania, no cóż trudno. trzeba się przyzwyczaić.
Z tego co ja wiem to zamówionych odcinków jest w sumie 15. Było 13, ale dwa zostały dodatkowo zamówione jakiś miesiąc temu. Oprócz tego dopiero wczoraj pojawił się tytuł i krótki opis 12 odcinka.
Ja tam uważam, że 15-16 odcinków wystarczy i uważam, że lepiej by było jakby był jeden sezon. Nie widzę jakoś kolejnego sezonu bo w końcu co może być w jednym budynku? Raczej nie wehikuł czasu czy inne niestworzone cuda na kiju.
Zamówione zostały dwa dodatkowe scenariusze, nie odcinki, a to wcale nie znaczy, że musi być 15 odcinków :)
Było mówione, że powoduje to wzrost do 15 odcinków. Przynajmniej tak czytałem na jednej z amerykańskich stron.
Nie masz racji. Zamówiono dwa dodatkowe scenariusze, nie odcinki. I najwidoczniej nie zostaną one wykorzystane.
mam nadzieje, ze zrobili tak dlatego żeby po zakańczać watki, chociaż to mało prawdopodobne.
Jak anulują serial w środku sezonu to nigdy nie będzie zakończonych wątków. niestety twórcy seriali nagminnie ignorują raitingi do końca wierząc że ich serial przetrwa i dlatego powstaje obecnie mnóstwo pourywanych seriali ;/ idiotyczne jest to tym bardziej, że scenariusze przygotowywane są na bieżąco, a nie z rocznym wyprzedzeniem. osobiście ciesze sie ze nie zaczęłam tego serialu oglądać tylko poczekałam jak się rozwinie. po tym co stacje obecnie robią wole najpierw zaczekać i zobaczyć jakie będą w przeciągu roku raitingi oraz czy serial dostanie kolejny sezon, niż zacząć coś co nie będzie miało zakończenia.
a może polecisz mi coś dobrego, nie za starego, bo nie chce mi się kilku sezonów nadrabiać, coś co ma większe szanse na przetrwanie, z tym że AHS oglądam.
z chęcią :)
walking dead, grimm, homeland jest podobno dobry (sama nie oglądam, ale ma świetną oglądalność i tez planuje sie za niego prędzej czy później wziąć), covert affairs, person of interest, revenge, smash, sherlock brytyjski, elementary (sherlock amerykanski, co prawda nie tak genialny i urokliwy jak wersja brytyjska ale od biedy, jak nie masz czego oglądać to można obejrzeć). Revolution tez ujdzie chociaż w porównaniu do walking dead wypada blado (chodzi mi głównie o przedstawienie świata po apokalipsie, bo w sumie brak prądu w pewnym sensie byłby taka apokalipsą), ale przynajmniej ma dobra oglądalnośc i na dzień dzisiejszy spokojnie dostanie 2 sezon. Revolution i Elementary to w sumie jedyne nowe seriale który zaczęłam oglądać, ale to też dlatego że pierwsze kilka odcinków miało dobra oglądalność. No i jeszcze fajne jest lost girl oraz the borgias :)
Polecam Żonę idealną, właśnie trwa 4 sezon. Oglądalność już nie ta co kilka lat temu, więc 4 może być ostatnim, niemniej każdy sezon jest znakomity i naprawdę warto poświęcić czas tej produkcji.
akurat to zaczęłam przebrnęłam z 5 odcinków i nawet nie złe, ale nie pożera czasy jak inne seriale, więc sobie darowałam ale dziękuje za propozycje jeśli masz coś Jeszce to bardzo proszę,
Revolution ma bardzo złe opinie dlatego się nie zdecydowałam, Elementary również nie za ciekawe, ale skoro mówisz dam im szanse i obejrzę po odcinku jeśli mnie zaciekawi to fajnie jeśli nie to trudno jednak dziękuję
Żeby przekonać się do Elementary potrzeba więcej niż jednego odcinka. Mi to zajęło aż 4, ale i tak wciąż traktuje go bardziej jako zapychacz kiedy brak nowych odcinków innych seriali. Po prostu tak jak pisałam, jeśli nie masz czego oglądać to Elementary jest w sam raz. Revolution zresztą podobnie. Szczerze nie kumam jakim cudem ten serial ma taka oglądalność, a świetne zeszłoroczne Alcatraz, które było bynajmniej w moim odczuciu o wiele lepsze niż revolution skasowano po pierwszym sezonie. Chociaż Revolution nie jest jeszcze aż takie totalnie beznadziejne i niektóre jego aspekty są fajne jak np. postać Milesa granego przez ojca Belli.
Serial świetny,ciekawy,inny ,zaskakujący i litości nawet nie porównujcie z AHS bo American to badziew ,który strasznie mnie męczył podczas oglądania a