PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645413}

666 Park Avenue

2012 - 2013
6,8 4,3 tys. ocen
6,8 10 1 4299
666 Park Avenue
powrót do forum serialu 666 Park Avenue

Kto oglądał... jak wrażenia?

ocenił(a) serial na 6
Juliaszek

Solidne 7/10, każdy kolejny odcinek jest lepszy od poprzedniego.

[spoilery] Podoba mi się łączenie tych wątków, jak to wszystko łączy się w całość. W drugim odcinku była ta sprawa zdradzania poufnych faktów nt ziemi, w trzecim pojawia się ta dziennikarka z darem tworzenia historii. Powołuje do życia mordercę który ją odwiedza - koniec wątku, myślałem. W 4 odcinku najwyżej odnajdą jej ciało, dostała karę za nieodpowiednie pragnienia. Ale ona wraca w tym odcinku, jeszcze żywa. Policja zaczyna dochodzenie w sprawie Gavina i podejrzanego faktu, że sprzedał ziemię tuż przed tym, nim straciła na wartości. Podejrzewają Henry'ego że sprzedał mu te informacje i zmuszają, by w ramach oczyszczania imienia śledził Gavina. Ale ten wykorzystuje dziennikarkę, by ta zmyśliła ostatnią historię, obiecując w zamian koniec kłopotów z mordercą ("Nikt niewinny nie ucierpi"). Ma oczernić komisarza, który wszczął postępowanie z sprawie Gavina.

Ostatecznie - Henry okazuje się postawić na wartości które sobą reprezentuje, morderca z mafii atakuje komisarza, ale Henry go osłania, a randomowa kulka leci w kierunku dziennikarki, która wbiegła tam by ostrzec komisarza przed mafią. Sprytnie to sobie rozplanowali, muszę przyznać.

Relacje między bohaterami, w szczególności między bohaterami. Plany wobec Henry'ego, babcia tej kleptomanki, walizka... Zresztą, to już drugi element zapożyczony z "LOST". Czarny dym. Mają już Johna Locke'a, teraz jeszcze Smoke? Formujący się od razu w człowieka? Ale trudno mi ukryć, chcę go poznać.

Z minusów... Morderca nieuchwytny przez 20 lat, ale żeby zabić komisarza przedziera się przez tłum by nie mieć żadnej drogi odwrotu gdy już zrobi swoje. I trochę kiczowate to zmierzanie w kierunku "666" na walizce.

Czekam na wyjaśnienie, jak ta babcia się przemieszcza, skoro nikt jej chyba nie widział.

_Garret_Reza_

Mi się wydaje, że ta babcia się nie przemieszcza, tylko jest cały czas w innym pokoju w stanie wegetatywnym, a ta dziewczyna ją ukrywa bo nikt by się nie zgodził, żeby ktoś taki ją wychowywał.

ocenił(a) serial na 8
_Garret_Reza_

mnie wkurzało to, że nie wpadła na pomysł napisać o śmierci Kandinskiego. Mogłaby równie dobrze napisać, że znaleziono go martwego z raną postrzałową i end of story :/
A czarny dym jest w większości seriali o demonach vide Supernatural

Juliaszek

Serial coraz bardziej mi się podoba. Lubię takie klimaty. Mam nadzieję, że bardziej rozwiną rolę Vanessy Williams.
Też mam wrażenie, że babcia się nie przemieszcza ale z drugiej strony nie wiem, jak Nona sama daje radę się nią zająć.
Fajne powiązania między mieszkańcami Drake'a :)
Nie podoba mi się tylko Jane a właściwie aktorka. Pamiętam ją jako Lucy w Grey's Anatomy. Nie przekonuje mnie, jest taka mdła.

zielonamarchewka

No i pojawił się czarny dym, co oczywiście pasuje do Gavina, jak ulał xD

TomHa

Mam wrażenie, że czarny dym i Gavin to takie oczko puszczone do widzów :D