PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479108}

90210

2008 - 2013
7,0 40 tys. ocen
7,0 10 1 40121
5,0 4 krytyków
90210
powrót do forum serialu 90210

8,11

ocenił(a) serial na 5

Litości...
Co to za ocena?! Czym sobie ten serial na to zasłużył? Fakt od pierwszego odcinka można zaobserwować gigantyczny postęp, ale bez przesady. Oryginalne BH ma 7,74...
Jak łatwo imponuje ludziom przepych i życie bez problemów.

ocenił(a) serial na 1
zizia69

No, nic na to nie poradzisz niestety. Ludzie teraz piszą , że wolą 90210 od
BH 90210, chociaż tego drugiego nie oglądali. Ogólnie moim zdaniem 90210
jest najsłabszym serialem młodzieżowym, który kiedykolwiek widziałam, a BH
90210 jednym z najlepszym. No, ale to tylko ranking filmwebu.

nancy500

bez problemów? to chyba nie oglądałaś tego serialu. ;]

ocenił(a) serial na 1
ffeater

ffeater - ale ich problemy i tak są żałosne.

ocenił(a) serial na 10
nancy500

Hm, polska młodzież ma inne problemy, a nadziani Amerykanie inne - tak bym to ujęła :P
I według mnie oryginalna wersja serialu jest lepsza :)

Oldzia_

Nastolatki z 90210 i tak mają bardziej istotne problemy niż te w Plotkarze xP.

ocenił(a) serial na 1
Goku

No nie wiem... W Plotkarze wszystkie postacie wydają się o wiele bardziej
dojrzałe (noo może oprócz Jenny :> ). Nie wiem jakie wg ciebie w Plotkarze
problemy są "głupsze" od tych w 90210?

Btw. właśnie mi się przypomniało, że ta scenarzystka 90210, czy producentka
może, jak serial miał powstać, powiedziała "Jest już serial o nastolatkach
w NY, więc ja chcę zrobić w LA". I coś jeszcze mówiła o Plotkarze - i to
był wg mnie błąd, bo 90210 bardziej teraz wygląda na kopię Plotkary, a nie
BH 90210, i to o wieeele słabszą kopię.

nancy500

Problemy nastolatków w 90210: ciąża, narkotyki, alkoholizm rodzica, śmierć rodzica, choroba psychiczna itp.

Problemy nastolatków w Plotkarze: popularność, kłótnie o popularność, wojny o popularność, utrata popularności, ponowne zdobywanie popularności itp.

Nie wiem jak dla ciebie, ale moim zdaniem problemy w 90210 są dużo istotniejsze niż te w Plotkarze ;). Sęk w tym, że nie zawsze liczy się to jakie problemy są poruszane w serialu, a w jaki sposób. Dlatego właśnie Plotkara była(moim zdaniem 3 sezon już nie jest) dobrym serialem, bo te mało ważne problemy były pokazane w ciekawy sposób, tymczasem w 90210 w pierwszym sezonie właściwie wszystkie problemy(poza chorobą Silver) były pokazane w sposób cukierkowo-przesłodzony i dopiero w 2 sezonie serial zrobił się lepszy.

Choć w rzeczywistości oba seriale są durnymi odmóżdżaczami, co nie zmienia faktu, że lubię je oglądać :P.

ocenił(a) serial na 1
Goku

"Nie wiem jak dla ciebie, ale moim zdaniem problemy w 90210 są dużo istotniejsze niż te w Plotkarze ;). Sęk w tym, że nie zawsze liczy się to jakie problemy są poruszane w serialu, a w jaki sposób. Dlatego właśnie Plotkara była(moim zdaniem 3 sezon już nie jest) dobrym serialem, bo te mało ważne problemy były pokazane w ciekawy sposób."

O to mi chodziło. :)
Ja tam dalej lubię bardziej GG, 3 sezon wcale nie jest taki zły, wg mnie 90210 jest nudniejszy, a to dopiero 2 s. No i w GG, jest... jak by to nazwać.. lepsza atmosfera - nie wiem jak to powiedzieć, ale mi się o wiele milej ogląda.

ocenił(a) serial na 5
nancy500

ffeater serial oglądam na bieżąco, chodzi mi o to, że te problemy są pokazane tak nie realistycznie. Poza tym pokazanie problemu nie jest najistotniejsze, ważniejszy wydaje się sposób jego pokonaniu,a tu już leżą.
masz dziecko-oddaj do adopcji
jesteś uzależniony- idź na drogi odwyk co jakiś czas możesz coś tam pobierać, ale w zasadzie się już nie wciągasz tak bardzo, pokonujesz wszystko siłą woli.
powodujesz wypadek- ucieknij, potem może po czasie przyznaj się.
brakuje Ci pieniędzy- zadzwoń do mamy :D
jesteś chory psychicznie- zapomniany wątek.
jesteś biedny (Adriana i jej kłopoty finansowe)- zapomnij o tym i żyj dalej.
Jeśli chodzi o Plotkarę to akurat, to mi się podoba, że nikt nie próbuje zgrywać tam biednych i wiele spraw otwarcie załatwia się kasą.
90210 najlepsze było pod koniec pierwszego i początek drugiego sezonu.

choć i tak ocena 8,11 jest zdecydowanie strasznie zawyżona, imdb ma ocenę 6-i nawet amerykańskie nastolatki widzą ten irracjonalizm, Polskę tak łatwo zaczarować świecidełkami.

zizia69

a co wy byście chcieli oglądać same takie poważne seriale?
ja np uwielbiałam prison breaka, plotkare też oglądam ale czasem trzeba też się oderwać od rzeczywistości i skomplikowanych spraw. Myślę że głównie to przyciąga ludzi

ocenił(a) serial na 5
nim_2_filmweb

o mój Boże jak ciężko jest zrozumieć o co mi chodzi- ocena jest zawyżona moim zdaniem.
sama to oglądam, ale uważam, że istnieją lepsze seriale.

zizia69

to oczywiste, że istnieją lepsze, wg mnie też. 90210 jest serialem bardziej
stworzonym po to, żeby przy nim za bardzo nie myśleć (nie wiem czy wiecie o
co mi chodzi?) i pełno jest filmów tego samego typu. nie wiem jak GG, bo
nie oglądałam, ale zbieram się, żeby zacząć. z ciekawości. pozdrawiam. ;]

ffeater

jasne że 90210 nie jest taki świetny ale to w końcu tylko ocena na filmweb gdzie ludzie praktycznie oceniają tylko swoje ulubione seriale

nim_2_filmweb

Hmmm dla mnie to typowy odmóżdżacz,ale myślę,że duży wpływ ma na ocenę
to,czy gra jakiś aktor.Nie każdy (niestety) potrafi obiektywnie ocenic
film czy serial jako całość,część tylko patrzy,że gra ukochany
celebryta,więc da nawet i 10/10 :/
Jak dla mnie GG i 90210 to odrealnione i pozbawione głębszego sensu
produkcje. GG już nie oglądam, 90210 póki co tak,lae tylko dla funu.
Wg mnie wartym obejrzenia srialem jest ONE TREE HILL , gdzie na prawdę
niektóre odcinki pozostaja na długo w pamięci i...może to głupio
zabrzmi,ale poniekąd uczy życia.

pikolinia

Pewnie ktoś to już tu powiedział,ale trudno powiem to jeszcze raz ;]

Po pierwsze: Moim zdaniem są tu poruszane problemy nastolatków -nie będę ich wymieniała bo dobrze wiecie jakie one są.W porównaniu do GG gdzie liczy sie tam tylko popularność i modne ciuchy.Nie będę mówiła o GG,bo obejrzałam tylko 7 pierwszych odcinków (na razie) co nie zmienia faktu ze również lubię ten serial.
Po drugie:A jakie problemy nastolatków chciałabyś zobaczyć? Własnie po tą sa serale aby sie odprężyć,zrelaksować i oderwać od tego codziennego swaiata ;]
Po trzecie: Nasze problemy nie są nawet 1/3 ich ;)

ocenił(a) serial na 5
Jaaa

No cóż miło byłoby gdybyś przeczytała wcześniejsze wywody, bo nie chce mi się powtarzać.
problemy, ok- ich rozwiązania porażka.
nie są nawet 1/3 ich zgodzę się moje są większe, bardziej realne i przyziemne. może Twoje to drobnostki-zazdrościć.